Home Redactie Partyreports 2 Fast 4 Trance vs Italy
2 Fast 4 Trance vs Italy
Partyreports

Een feest organiseren is één ding. Een geslaagd feest organiseren een compleet ander verhaal. Nu ligt het slagen van een feest tegenwoordig ook aan een velerlei factoren die men over het algemeen ook niet altijd zelf in handen heeft. Ik, als oud communicatiestudent, leg het slagen van feesten in de eerste plaats neer bij dat stukje PR dat ó zo belangrijk in die beginfase. Vervolgens komt natuurlijk locatie, locatie en nog eens locatie om de hoek kijken. Timing is ook zo’n element wat je als organisatie niet mag onderschatten. Hoe vaak geburt het niet dat er bijvoorbeeld in dezelfde regio twee verschillende house parties gegeven worden. Ook niet te vergeten zijn natuurlijk de DJ’s die je aantrekt voor je feest. Dan komt de aankleding van de zaal. Kortom, dit zijn maar een paar facetten uit een scala van factoren waar een feest mee staat of waarmee het hard kan vallen.

Dat het momenteel niet meevalt om een zaal vol te krijgen heeft ook de organisatie van “2 Fast 4 Trance” mee moeten maken. Zij kunnen zich nu scharen bij organisaties en Clubs als UDC, Umania, Nightlive en vele anderen die te kampen hebben met dalende bezoekerscijfers.

Het maakt tegenwoordig niet uit of je een vette line-up aan DJ’s hebt want je bent immers aan de grillen van een heel kritisch en verwend publiek overgeleverd. Als er ook maar één item niet in het plaatje past dan zal er een vette streep door het feest gehaald worden en zie je als organisatie je zaal voor de helft of – erger nog – voor een kwart gevuld. Gelukkig voor 2F4T was het voor hun niet zo erg, als wat ik de laatste tijd bij anderen heb gezien of over heb gehoord. Al neem ik aan dat zij ook op een hoger aantal bezoekers hebben gerekend, toch mogen ze blij zijn met het publiek dat er was. Er waren die nacht immers nog een heleboel andere feesten aan de gang.

Wij gingen rond de klok van elven vanuit huis weg en na een klein uurtje rijden kwamen we in Culemborg aan. Sneller dan ik gedacht had. We waren al een keer eerder geweest bij Happy Dayzz en in mijn herinnering was het verder weg. Anyways, mij hoorde je niet klagen. Bij aankomst was het een drukte van jewelste en stond er zelfs een rij voor de deur. Zach en Catja [twee van de organisatoren van het feest] zaten zelf bij de kassa en ze vertelden me dat de opkomst enigszins tegenviel. Het was nog vroeg zei ik hen maar volgens hun ervaring had het al veel drukker moeten zijn.

Wij liepen de ruimte binnen en waren bijzonder onder de indruk van het geluid. Zoals iedereen weet ga ik wekelijks wel op stap en zie ik veel clubs van binnen. Maar er zijn maar weinig clubs die mij imponeren met hun geluidssysteem. Het geluid deze avond was echt super. Snoeihard maar toch nog zuiver genoeg. Op het moment dat wij binnenkwamen stond in de grote zaal DJ Michael de hut op te warmen en dat deed hij erg verdienstelijk. Hij had er goed zin in en dat uitte zich ook in de reacties van het aanwezige volk. Omdat het nog vrij rustig was besloten we om even te pionieren en kijken wat er allemaal nog meer te doen was. De DJ in de kleine zaal was lekker bezig. Veel bekende tracks vlogen om je oren en dat sprak iedereen in de zaal flink aan. Ook hier in de zaal was het nog niet zo druk maar juist omdat de ruimte wat kleiner was leek het voller en voelde het daar toch wat gezelliger aan.

Het gebeurt niet vaak dat ik op een avond veel van verschillende zalen zie. Gewoonlijk ben ik vrij honkvast maar omdat er in beide ruimtes lekker gedraaid werd was het voor mij althans moeilijk kiezen in welke zaal uit mijn dak te gaan. Dus stond er weinig anders op dan flink heen en weer lopen. Uiteindelijk spendeerde ik meer tijd in de grote zaal. Juist ook omdat ik geen van de Italianen kende en wel wilde weten wat er nu precies door hen gedraaid werd.

Ik kan je kort en krachtig zeggen dat het aan de muziek absoluut niet gelegen heeft want die was in beide zalen echt super. Het volk, aan de ene kant een beetje vaag maar grotendeels echte partymensen die met de DJ’s gezamenlijk een lekker feest aan het bouwen waren. Voor mij echt een feestje die voor herhaling vatbaar was. Op naar de volgende editie en dan neem ik zelf wel wat meer mensen mee.

JFK

 

Share/Save/Bookmark