Home Redactie Partyreports Taste this Techno part 6
Taste this Techno part 6
Partyreports

Iedereen kent het wel. Je hebt de maand een beetje vol gepland om je daar vervolgens weer totaal niet aan te houden. Een belletje van een vriend, een mailtje van een vriendin en zeg maar dag tegen je planning. Wanneer zou die volwassenheid zijn intrede eens doen zodat je onder een iets strakker regime gezonder leeft en uitgerust bent. Voorlopig niet denk ik, mijn God wat ben ik toch blij met mezelf en mijn ongecontroleerde vriendin.

Een mailtje bracht me de vrijdagavond in Calypso te Rotterdam waar editie 6 van Taste this Techno plaatsvond. Toevalligerwijs heb ik editie 5 in het kort meegemaakt dat eveneens in de Calypso werd gehouden. Secret Cinema was toen voor mij de aanleiding om dat feestje eens mee te maken. Wat me toen direct opviel was dat de grote zaal nauwelijks gevuld was en dat heeft toch wel effect op de sfeer en ambiance. Verstandige keus dus om dit keer alleen gebruik te maken van de kleine zaal.

Maar goed even bij het begin beginnen. We zijn rond kwart over twaalf van huis gegaan om vervolgens om 10 voor half één voor de deur te staan. Makkelijk zo dat wonen in het centrum! Garderobe en ontvangst was allemaal keurig geregeld. Bij de deur werd niet eens gefouilleerd maar dat komt misschien wel door die uiterst betrouwbare koppen van ons. Mijn drankbonnen liggen er waarschijnlijk nog steeds klaar maar die hou ik wel tegoed voor volgende keer. De zaal, een groot uitgevallen kelder, was vrij leeg en de bezoekers die er waren stonden een beetje onwennig om zich heen te kijken. Waarschijnlijk met het idee of het nog wat drukker zou gaan worden. Naarmate de avond vorderde werd het wel drukker maar het bleef eigenlijk net iets te leeg voor een succesvolle avond.

Wie zouden er draaien deze avond? Voor mij persoonlijk geen grote namen maar dat is ook niet altijd een garantie voor een succesvolle avond. Het waren Waren Fellow, Dave Harder, Perry, Erik in ’t Veld en Wesdex de organisator van dit feest. De volgorde waarin ze hebben gedraaid zou ik je nog steeds niet kunnen vertellen. Uiteraard heb ik hier een uiterst betrouwbare en eerlijke verklaring voor. Normaal spreken wij altijd wel met een paar bekenden af om naar een technofeestje te gaan. In dit geval zijn we er zonder afspraken heen gegaan en dan blijkt dus dat je nog meer “nieuwe� onbekenden ontmoet dan normaal. Als er naast deze onbekenden verrassend genoeg ook nog redelijk wat goede bekenden zijn dan weet je dat de nacht gezellig en vol blabla gaat eindigen. Hierdoor ben je wat minder gefocussed op de DJ’s en ga je op in het sociale gesprek met Jan en alleman. Een geluk bij een ongeluk is dat er uit mijn blabla altijd wel iets verrassends naar voren komt en zo ook deze keer weer.

Na het bezoeken van de toiletten zag ik een uitnodigende stoel staan die naar me schreeuwde om er op te gaan zitten. Eventjes pauze zeg maar…. Mede door mijn vriendelijke uitstraling had ik al snel bezoek van twee andere bezoekers. Voorstellen hoeft niet op zo’n avond en voor je het weet lul je over drieduizend en één dingen. Ik vond echter dat de heren ietwat meer verstand hadden van techno dan ik. Niet dat dat nu zo moeilijk is maar het ging iets verder dan een gemiddeld praatje over techno. Dat was achteraf niet zo vreemd ook want toen ik had laten blijken naar Jeff Mills in Nighttown te gaan zei een van hen: gezellig dan kan je mij gelijk even zien draaien! Ik zat aan tafel met Vincent de Wit en Rudger Gravestein. Misschien niet voor iedereen bekend (waren ze voor mij ook niet echt) maar na onderzoek bleek dat zeker Vincent aardig wat feesten achter zijn naam heeft staan. Rudger zal ik bij Jeff Mills uiteraard even gaan aanschouwen en beluisteren. Zo zie je maar wat een relatief kleinschalig feestje voor een leuke ontmoetingen kan geven.

Wesdex stond als laatste achter de draaitafels en bracht voor mij een dusdanige lekkere set dat ik op de dansvloer werd gezogen. Heerlijke beats, een goede afwisseling en de voetjes gingen met gemak bij iedereen heen en weer. Dit hadden we nodig om de avond af te sluiten!

Kortom een leuk gezellig intiem feestje dat grotendeels door de bezoekers voor mij een leuke avond heeft gebracht.

vrolijkegroet
vrolijkefrans

 

Share/Save/Bookmark