Home Redactie Partyreports LAST PALMAS
LAST PALMAS
Partyreports

Aan alle goede dingen komt een einde, helaas….. maar wat is beter dan afscheid nemen met een grote klapper? Dat de Las Palmas dit van plan was, bleek wel uit de line up die ons voorgeschoteld werd. DJ Dame, Jeroenski, Natarcia, Marcella, Dwin, Victor Coral, Marcello, Marysol, Ramon, Secret Cinema, Edwin Bazen, 2 O’clock Ron en Miss Monica staan garant voor een feestje, dus ik was er klaar voor..

Drukte
In de hoop de ergste drukte voor te zijn, waren we dan ook al om half 12 bij de Las Palmas aangekomen en de parkeerplaats vertelde al genoeg over de rij die wij om de hoek konden verwachten…Gelukkig stond deze reporter op de lijst, dus wij konden via de gastenlijst direct doorlopen, maar wat een rij stond er voor de deur…
In de Las Palmas was de zaal ook al flink vol en deze wiskundige bedacht zich dan ook al snel dat al die mensen die voor de deur stonden er echt niet meer in zouden komen… en dat klopte ook; om even over 12 was de zaak gewoon helemaal vol en moesten de mensen voor de deur teleurgesteld worden.

Line up
Als eerste stond Dwin geprogrammeerd, deze resident van het eerste uur stond duidelijk te genieten van deze avond ook al zal hij net als iedereen een zuur gevoel hebben gehad dat dit soort avonden er even niet meer inzitten. Dwin draaide zoals altijd lekkere dansbare tunes die de vrolijkheid de zaal instuurde, terwijl hij duidelijk stond te genieten was het startsein van de avond gegeven.
Na Dwin werden de decks overgenomen door Victor Coral. Deze DJ met de award voor het slechtste kapsel had deze avond extra zijn best gedaan om zijn haar goed te doen ;-) Maar eerlijk gezegd interesseerde het niemand hoe zijn haar zat…. Vioctor draaide ook duidelijk met een missie en die missie was het afschied van de Las Palmas zo vrolijk mogelijk te laten verlopen. Ook op de tunes van Victor reageerde de zaal erg goed en vanaf de opening stond de hele volle zaal dan ook te dansen alsof het met de sluiting van deze unieke zaak ook de laatste keer stappen zou zijn…

M&M
Ondertussen was de temperatuur in de zaal flink opgelopen en menigeen liep met flink vochtige shirtjes op zoek naar wat verkoeling…Marcello en Marysol hadden duidelijk niet de bedoeling om de zaal wat af te laten koelen aangezien ze ook duidelijke dansplaten bij zich hadden…Het was een heel bijzonder gevoel om deze avond bij te wonen omdat het duidelijk een avond was met een lach en een traan… Als dit een normale avond zou zijn geweest zou ik veel kritischer zijn geweest op de muziekkeuze van de diverse DJ’s, maar op deze avond was het feest belangrijker dan de performance van de afzonderlijke DJ’s.

Kleine zaal
Ondertussen was in de kleine zaal de aftrap gemaakt door DJ Jeroenski alvorens hij werd verjaagd door een drietal dames die de avond uit zouden draaien. Helaas ben ik weinig in deze zaal geweest, want het schijnt een waar genot geweest te zijn om de dames Dame, Natarcia en Marcella te horen en te zien draaien.
Maar ja, aangezien er te veel geweldige DJ’s stonden en ik de temperatuur in de kleine zaal nog een graadje of wat warmer vond dan in de grote ben ik toch maar zoveel mogelijk in de grote zaal gebleven.

Sfeer
Overal waar je liep of stond was iedereen in een ultieme feestsfeer!!! Ik heb werkelijk niemand met een sjagerijnig gezicht gezien of een boze opmerking gehoord… helemaal goed dus.

Ramon
Om twee uur was het tijd voor Ramon om het roer over te nemen.Ramon heb ik in de beginperiode vaak gehoord, maar de laatste tijd was ik meestal niet in de Las Palmas als hij stond te draaien. Ramon is ook echt een DJ die mij flink wat heeft laten dansen. Lekkere uplifting tunes en ik was dan ook erg blij dat hij ook op deze avond zou draaien. Vanaf de eerste plaat stond voor mij weer vast waarom ik deze Ramon zo goed vind… helemaal de zaal aanvoelend gooide hij het tempo wat omhoog en verhoogde de temperatuur met een graadje of wat!!! Mam man man het was nog geen drie uur en ik was voor mijn gevoel al vijf kg kwijt.. maar ach alles voor het goede doel zullen we maar zeggen..

Monica
Na Ramon was het tijd voor de volgende kabouter award winnaar en wel die van Held van 2005: Miss Monica!!! Bij de eerste plaat die Monica opzette, begon de zaal te applaudisseren en te juichen en dit heeft zeker vijf minuten aangehouden. Dit gaf Monica een duidelijke energieboost die zij op haar beurt weer terug de zaal inknalde..
Echt een superset zette zij neer en elke keer verbaas ik me er weer over dat de sets die zij neerzet nog beter zijn dan de voorgaande…Ook haar vaste kern aan fans waren er natuurlijk bij om dit niet te missen en het is ook zo cool om te zien hoe zijn daar op reageert. Constant zie je een blik van herkenning op haar gezicht verschijnen en worden er handjes geschud, terwijl ze ondertussen de ene na de andere klapper door de boxen laat schallen… en dat ook nog eens retestrak aan elkaar gemixt. Kortom, voor mij het hoogtepunt van de avond!

Secret Cinema
Na Monica was het tijd voor Secret Cinema om zijn live set neer te zetten. Na de megaset van Monica vond ik hem wat vlak, maar iedereen bleef flink doordansen dus ook dat zal wel goed gezeten hebben. Blijft een feit dat het super is dat je zo’n setje uit je laptoppie kan toveren.

Edwin Bazen & 2 O’Clock Ron kwamen de avond afsluiten en dat stond voor mij dan ook garant voor een totale renovatie van het pand. Zelf had ik 2 O’Clock Ron nooit horen draaien maar moet zeggen dat ik niet zo onder de indruk was van zijn platenkeuze, gelukkig voor mij haalde Edwin de sfeer goed op en maakte het voor mij toch een superafsluiting.

Om even voor zeven waren mijn kuiten aan een massage toe, kon ik wel een douche gebruiken en schreeuwde mijn lijf om slaap, dus met een triest gevoel dat dit nu echt de laatste avond LP was ben ik het pand uitgelopen… (gelukkig nog wel met een Betty Ford in het vooruitzicht…)

Ik wil dan ook afsluiten met een heel gemeend DANK aan het personeel van de Las Palmas die met hun feesten Spangen menig keer van de straat hebben gehouden. Zowel het barpersoneel als de beveiliging, EHBD, garderobe, toiletdames en de DJ’s hebben de Las Palmas gemaakt tot een TOPCLUB!

 

Spangen 

 

Share/Save/Bookmark