Home Redactie Partyreports JP en Rossi zetten rustige Nightlive op zijn kop
JP en Rossi zetten rustige Nightlive op zijn kop
Partyreports

Het is over het algemeen wel bekend dat ik vaak een lange rit onderneem om mijn favoriete DJ aan het werk te zien. Het komt met de nodige regelmaat voor dat we zelfs naar het buitenland rijden of vliegen om ‘m aan het werk te zien. Denk maar aan ZAK [D] en natuurlijk de HardHouse Academy en Tidy Weekender in de UK. Dit maal moest er een rit naar Maastricht uit geperst worden voordat we van de draaikunsten van JP – en Rossi natuurlijk – konden genieten. Nightlive, de tot club omgeturnde Gotische kerk was wederom de plaats van delict en ik kan nu alvast vertellen dat het een avond vol verrassingen was.

Na een probleemloze rit vond ik aan de Maas op zo’n 100m afstand van de club een parkeerplek. Nog even getwijfeld of ik mijn auto kon laten staan vanwege het ‘laden en lossen’ bord, maar na een verkeersles van Cas heb ik de auto maar laten staan, in de hoop dat we [ik dus] geen bekeuring zouden krijgen.

Het was al na twaalven toen we de club binnenliepen. Druk was het er nog niet en uit persoonlijke ervaring vreesde ik al dat het niet zoveel drukker zou worden. Ik geloof dat de eigenaar van de club ook deze ervaring deelt want uit voorzorg was de complete DJ booth al zo’n tien meter in de zaal geplaatst. Zo creëer je al een kleinere, intiemere zaal en ik moet zeggen dat de eigenaar heeft laten zien dat hij over een vooruitziende blik beschikt.

Bij binnenkomst was het een verrassing om toch nog zoveel bekenden te zien. Velen hadden de rit vanuit het westen gemaakt om Rossi en JP om en om een uur te zien draaien. Ook was het weer leuk om de vriendengroep uit Eindhoven te zien. Na onze supernacht bij Trance Energy vonden we ‘en groupe’ dat het weer de hoogste tijd werd om eens lekker gezamenlijk te gaan dakken. En of we dat gedaan hebben! Mensen, het was weer super met jullie, dit houden we er in.

Zoals ik al eerder zei was et nog niet echt druk in de kerk. Gelukkig kwam daar wel wat verandering in. JP stond al achter de decks en was zijn set lekker aan het opbouwen. Het begin van een lange JP set ziet er altijd compleet anders uit dan het einde van de set. In het begin altijd veel Trance en Techtrance invloeden maar naarmate het einde van de set nadert gaat het over in Hardtrance en Harddance. Kortom, ik had een nacht naar mijn hart voor de boeg. Vooral ook omdat Rossi in een soortgelijke stijl draait. Heerlijk.

JP en Rossi wisselden mekaar goed af en volgden elkaar goed op, doorgaan waar de ander gebleven was. Je merkte meteen dat beide heren goed op elkaar zijn ingespeeld. Vooral het beginstuk had voor mij veel nieuwe tracks in petto en dat vind ik persoonlijk toch altijd weer leuk om te horen. Maar aan de andere kant blijft het altijd weer een feest om de bekende tracks te horen. Dat moment van herkenning die er door de zaal heengaat wanneer de eerste tonen van een bekende plaat te horen zijn blijft onbetaalbaar. Lekker, hè Sara, Definitely!

Ik geloof dat het zo rond de klok van drieën [zomertijd] de zaal op zijn volst was. Er hing een lekker sfeer in de zaal en iedereen had het zeker vet naar zijn zin. Er werd zoals verwacht lekker gedraaid, leuke mensen die vooral ook lekker aan het dansen waren en ook tot aan het eind door bleven dansen. Ook altijd leuk voor de DJ om de zaal zo bezig te zien. Het enige minpuntje dat ik kon bespeuren was de kwaliteit van het geluid. Ik geloof dat de speaker die vanuit de zaal gezien rechtsvoor stonden al rijp waren voor een enkeltje sloop. Alles hoorde zwaar overstuurd aan en dat kwam voor sommige tracks niet echt ten goede. Een paar keer hebben we nog een poging gewaagd om het te compenseren maar het mocht niet veel uitmaken. Maar voor de rest hebben we een supernacht meegemaakt. JP en Rossi waren beiden heerlijk op dreef en het publiek genoot volop. Vooral het laatste half uur was het een aaneenrijging van beroemde HQ Harddance tracks. De klok sloeg vijf uur dus hoogste tijd. Dark by Design’s Blackout luidde het einde in, althans dat was de bedoeling maar JP vergat op de off knop te drukken en voordat hij er erg in had kwam er nog een track na. Niemand die het erg vond en vrolijk danste de meute verder. De lichten waren al aan, er werd zelfs al gestofzuigd, gesopt en gezeemd en JP ging maar door.

De laatste beat, back spin en klaar…..tijd om te gaan. Mijn laatste verrassing was dat ik toch geen bekeuring had gekregen. Mooi, dan weten we dat ook weer voor het volgende feestje bij Nightlive.

JP, Rossi, bedankt voor alles en laat maar weten wanneer het volgende duofeest er is – ik ben er zeker weer bij!

Greetz,

JFK

 

Share/Save/Bookmark