Home Redactie Partyreports UKXX sans UK
UKXX sans UK
Partyreports

De laatste editie van UKXX bij de Nijmeegse Matrixx is weer een feit. Er werd behoorlijk van het oorspronkelijke concept afgestapt deze avond want veel met UK had deze nacht weinig te maken en dat was voor de liefhebber van de meer Continental Hard dance sounds alleen maar een extra bonus.

Wegens omstandigheden werd het voor ons pas laat dat we de rit naar Nijmegen begonnen. We kwamen dan ook pas rond half 1 – midden in de set van JP – in de club binnen. Buiten hoorden we al zijn bekende gebeuk en dat werkt bij mij toch altijd weer op mijn dansspieren [als je die ergens in je lichaam hebt zitten]. Het was aardig druk in de club, maar dat hadden we eigenlijk ook wel verwacht met deze line-up. Veel bekende gezichten en dat is altijd wel leuk, zeker wanneer je rekening moet houden met het feit dat In Qontrol in Amsterdam bezig is. De nacht werd geopend door X-Force. Youri [oftewel X-Force] is inmiddels uitgegroeid tot een vaste naam op de lijst van UKXX en de keren dat ik hem gezien heb, is hij behoorlijk doorgegroeid. Jammer dat ik hem deze keer niet heb zien openen. Jochen Miller kon door persoonlijke omstandigheden niet aan de line-up volgorde voldoen en zo kon JP zelf eerder in de mooie DJ booth plaatsnemen. Later op de avond zou Jochen toch nog even kunnen schitteren om het feest dan toch nog op gepaste wijze laten beëindigen door niemand minder dan Yoji Biomehanika.

Zoals ik al zei kwamen we midden in de set van JP binnen en de sfeer in de zaal loog er niet om. Persoonlijk vind ik de Matrixx een van de leukste clubs in Nederland. Altijd leuke mensen, lekkere sfeer en qua muziek voor ieder wat wils. Ook vanavond was het weer lekker druk en zo te zien had iedereen er vet zin in. JP, ondersteund door MC Mighty Mike, maakten er een lekker feest van. Wat ging JP uit zijn dak achter de decks. Continu het publiek opzwepen, mee dansen en gewoon plezier hebben. Heerlijk om te zien hoe hij lekker kan genieten van zijn eigen werk en wat voor het effect het op de zaal heeft. Toen ik even in het midden van de zaal stond om te kijken hoe het aanvoelde ging er gewoon een koude rilling over mijn rug. Machtig om die interactie zo te voelen. Wat we ervan hebben meegekregen draaide JP echt een lekkere, typische JP-set. Hij weet precies wat het publiek wil horen. Natuurlijk de nodige nieuwe tracks maar over het algemeen heel veel bekende nummers. Zeg maar de broodnodige klassiekers. Ik had helaas geen van zijn eigen tracks gehoord, maar ik neem aan dat hij die wel aan het begin van zijn set had gezet.

De zaal was op volle gang aan het dakken en we genoten enorm. Mighty Mike kondigde zo rond kart voor twee resident DJ Jochen Miller aan. Met mixt feelings volgde ik de wisseling van de wacht. Enerzijds jammer dat JP moest ruimen en anderzijds bijna medelijdend voor Jochen want hij moest JP zijn set toch maar eens zijn te overtreffen. Maar ik hoefde me helemaal nergens zorgen om te maken want Jochen speelde een thuiswedstrijd en niemand ken de Matrixx zo goed als hij. Hij nam het publiek verder mee. Jochen mixte lekker door, Hardtrance, Harddance en daar waar nodig een stevige Hardstyle track. In mijn ogen precies de goede tracks, alleen qua opbouw af en toe een kanttekening maar ‘over all’, petje af voor Jochen Miller!

Ondertussen had ik al het nodige gehoord van Yoji’s performance bij In Qontrol en volgens zeggen moet hij daar hebben staan snoeien dat de vonken ervan af vlogen. Nu was mijn enige wens dat hij zijn set van Trance Energy evenaarde, dan was ik al meer dan tevreden. Toen de kleine Japanner de booth binnentrad ging er een gejuich door de zaal heen dat bijna de track van Jochen overstemde. Kippenvel! Wat een presence heeft die man. Na een kwartier was het dan echt zover en was het Mighty Mike’s beurt om de volgende in line aan te kondigen. [Mighty Mike is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een leuke MC, wellicht s tijd om hem op een podium van DanceValley uit te proberen].

Yoji maakte er zoals van hem verwacht een absolute show van. Maar ondanks al zijn efforts leek het alsof de man geen contact kon maken met de zaal. Twee uur geleden zag je de hele zaal nog op en neer deinen op de sounds van JP. Ook Jochen hield ze nog op de been maar de té trancy sounds van de Cyber DJ kon het publiek volgens mij niet echt boeien. Grote delen van het publiek stonden naar mijn gevoel ook te lang stil. Gelukkig perste hij hier en daar nog wel een lekkere track eruit en voerde hij zijn show weer op maar op een of andere manier was voor mij het hoogtepunt allang gepasseerd.

Wij besloten om maar op tijd naar huis te gaan. Volgende maand weer een UKXX en deze keer met genoeg UK, Tom Harding en Lisa Lashes in de line-up. Of ik er dan weer bij ben? Wat denk je zelf?

JFK

 

Share/Save/Bookmark