Home Redactie Partyreports Area 51 Kerkplein in Breda
Area 51 Kerkplein in Breda
Partyreports

Op een gewone doordeweekse avond in hartje Breda had DDP-events ditmaal in samenwerking met DJ Dazzle weer een party georganiseerd met een top line up van DJ’s. Het is al weer meer dan een week geleden dat dit feestje heeft plaatsgevonden. Mijn report is een beetje aan de late kant, omdat ik gelijk �the day after� geveld werd door een nare griep en al hoestend en snotterend mijn bedje op moest zoeken en daar ook een tijdje moest bivakkeren om de opgelopen bacillen en virussen de baas te worden. Mijn excuses hiervoor.

A white Christmas in March.
Maar goed,we keren even terug naar die gedenkwaardige dagen begin maart toen het ineens “a white Christmas“ leek. Door de sneeuw baggerden wij ons die avond naar “Area 51� dat zich bevond op de dansvloer in het Kerkplein. We werden weer uitermate hartelijk welkom geheten door de “jonge honden� van DDP-events. Uit de boxen klonken al de muzikale lekkernijen van de eerste plaatjes van Lucien Foort, zoals alleen hij die kan draaien. Na hem even gedag gezoend te hebben, zagen we Martyn aka Dazzle ook voorbijschuiven, zo druk als een klein baasje met allerlei zaakjes te regelen en zo nerveus als een klein kind op zijn eigen verjaardagsfeestje. Ja, een beetje zenuwachtig was die wel, die DJ Dazzle, op zijn eerste eigen georganiseerde party en hij hoopte dat mensen het naar hun zin zouden hebben.

Breda
Grappig eigenlijk die zenuwen en bescheidenheid van een DJ die al op het podium heeft gestaan “all over the world� en meerdere residenties heeft in grote bekende clubs in Nederland en waar wekelijks honderden partymensjes komen. Maar ja, hier in Breda zijn de mensen zeer kritisch. Té kritisch en té verwend naar mijn mening, want hier in Breda doe je niet snel iets goed. Al heb je nog zulke top DJ’s geprogrammeerd staan, in Breda laat het publiek deze vaak in de kou staan, om vervolgens in een andere grote stad wél naar diezelfde DJ’s te gaan luisteren. Ik snap hier dan ook de ballen van, maar goed na de heftige discussies hieromtrent op allerlei fora de afgelopen weken, ben ik niet veel wijzer geworden. Laten we dit vreemde verschijnsel maar laten voor wat het is: een vreemd gegeven. En laten we gewoonweg blij zijn dat er de laatste tijd zo ontzettend veel leuks op partygebied georganiseerd wordt in Breda. Daar ben ik als partyliefhebbende Bredase dan zelf ook erg mee in mijn nopjes! ;-)

Area 51
Gelukkig blijken deze doordeweekse avonden wel goed bezocht te worden, al is de overgrote meerderheid dan wel student. Zo op een doordeweekse dag hebben zij wel zin en tijd voor een leuk feestje en de zaal was dan ook bomvol. Erg leuk voor de DJ’s om voor een volle zaal te draaien, maar nu moet de overgrote meerderheid van de studenten zich ook nog eens leren bewegen. Want voor de verdwaalde party people die avond, was het moeilijk zich hiertussen uit te leven en deed je dit toch op een blok of paal, werd je door hele studentenkoren argwanend bekeken alsof je niet “normaal� zou zijn. Oké nu zal ik zelf ook ophouden met “kritiek� beste lezer, zie u het maar als mijn persoonlijke belevingen, want dat zijn het ook, niet meer en niet minder.

De DJ’s en hun plaatjes
We gaan terug naar de muziek en de DJ’s, want daar kwamen wij voor die avond. Wij (en daarmee bedoel ik in dit geval mijn liefhebbende mannetje, dochterlief en haar vriendje) bouwen altijd wel ons eigen feestje, waar dan ook. En hier op Area 51 hadden wij het ook uitstekend naar ons zin.
Lucien draaide die avond een heerlijke mix van house, groove en rock. Wat te denken van een houseremix van een klassieker als �Owner of a lonely heart�? Om te smullen en heel apart om zulke nummers uit je jeugd in nieuwe jasjes voorbij te horen komen. Het merendeel van het publiek zal het niet herkend hebben, wat maar weer duidelijk maakt hoe oud wij wel aan het worden zijn;-)
Na Lucien was het de beurt aan Dazzle. Achter de decks is hij duidelijk in zijn sas en is er geen spoor van de zenuwen meer te bekennen. Dazzle is een echte meester om als DJ tussen twee andere DJ’s in te programmeren. Hij weet altijd perfect aan te sluiten op zijn voorganger en de weg voor te bereiden voor diegene die na hem komt. Niet alleen klasse, maar ook zeer professioneel! Vanavond wist hij na zijn ietwat tech-houseachtige aansluiting op Lucien, zijn eigen stevige harddtrance set aan het einde om te buigen naar een wat meer zweverige trance set, in blijde afwachting van ons aller zuiderbuur Johan Gielen. Johan was tijdens de set van Dazzle al reeds aanwezig en zat achterin aan een tafeltje te acclimatiseren en te poseren voor zijn fans.
Jammergenoeg konden wij deze avond niet geheel tot het eind blijven. Graag hadden wij meneer Gielen nog even gehoord, maar om twee uur viel ik bijna van mijn hoeven en werd het toch echt tijd om mijn bed op te zoeken. Bij mij zou het wekkertje weer vroeg aflopen om naar mijn werk te moeten gaan. Tja nu benijdde ik dat lekkere onbezorgde studentenleventje wel!

Tot slot
Al met al kunnen we terugblikken op een zeer geslaagde avond:
Grote pluspunten:
1.Kerkplein is een mooie locatie, met goed geluid en mooie lichtinstallatie
2.DDP-events is een jonge gastvrije en enthousiaste organisatie
3.De muziek was van top niveau
Enig minpuntje weer die eeuwige vervelende rookmachine!! Heel jammer en het joeg mensen echt de zaal en tent uit! Om nog maar niet te spreken over de eeuwige ergernis die de fotografen hiermee hebben. Gelukkig heb ik tussen de rookbuien door nog wel leuke plaatjes kunnen schieten. Dus als dit feestje al weer een beetje was weggezakt, kun je met de fotobutton hieronder nog even lekker herinneringen ophalen.

Partygreetzzz
Liza de Diva

 

Share/Save/Bookmark