Home Redactie Partyreports Everybody @ Paard van Troje
Everybody @ Paard van Troje
Partyreports

Na een welverdiende rust van een aantal weken werd het voor mij weer eens tijd om de volle batterij te gaan misbruiken. Je hebt wel eens momenten dat je als het ware in een oplader moet gaan liggen om het energie-level op te krikken. Daar was ik in geslaagd en stond te popelen om naar Den Haag te vertrekken. Op zich is dat al een vreemd signaal omdat ik eerlijk moet bekennen dat het nooit mijn favoriete stad is geweest om te stappen. Ik mis in Den Haag altijd iets en wat dit nu is? Sorry, ik kan je er geen goed antwoord op geven.

Het parkeren is in de hofstad nooit een probleem. De parkeergarage is niet ver verwijderd van het Paard en dat was deze avond wel aangenaam met de heersende vrieskou buiten. Een dikke jas, sjaal en hoge kraag beschermen ons tegen de snijdende wind voor de deur waar we wachten. Waar staan we op te wachten? Er komen mensen naar buiten terwijl het pas net na twaalven is. Eén ding verbaast mij en dat is de leeftijd van de verlaters. Als ik ze moet schatten zou ik dat doen op een geboortejaar van voor 1960 ofzo. Later zou blijken dat zij bezoekers waren van de band Di-rect die deze avond een concert had gegeven. Nooit gedacht dat deze “verlaters� tot de doelgroep van deze band behoorden.

Twintig minuten later werden we binnen gelaten, weliswaar tot aan het bot verkleumd van de kou, maar nog steeds goed gehumeurd. De gastenlijst werd keurig gecontroleerd op naam van de bezoeker en wie je er op geplaatst had, de jassen werden weggehangen in een puik tempo en we waren ready to go! Bezoekers van het Paard weten dat je eerst de trap op moet voordat je in de grote zaal terechtkomt. Dit is tevens de zaal waar Sander Kleinenberg zes uur lang zijn kunsten zou gaan vertonen. Logisch was het dan ook dat deze al stond te draaien toen we door de deuren de zaal binnen schoven. Wow, wat een mensen! Hieruit bleek wel hoe populair deze man toch wel is in de Nederlandse dance-scene. Ongeveer een jaar geleden ben ik ook bij Sander Kleinenberg geweest en hij heeft me toen muzikaal niet echt weten te imponeren. Het was destijds een beetje te traag maar zou heerlijk als achtergrond muziek hebben gefunctioneerd. Ik kan je vast één ding verklappen: deze indruk is volledig gewist!

Ik zou niet weten hoe ik zijn stijl van deze avond zou moeten omschrijven. Het is voor mij een mix geweest van meerdere stromingen die hij ten gehore heeft gebracht. Werkelijk alles heb ik voorbij horen komen van trance, techno, club en pop. Deze afwisseling heeft mij toch wel een perfecte nacht in Den Haag gegeven. Uiteraard kan zoiets heel persoonlijk zijn maar de zwaaiende en joelende mensen bij het opvoeren naar een muzikaal hoogtepunt gaven mij het idee dat bijna heel het Paard mijn mening deelde. Op de dansvloer, op de balustrade en Sander zelf achter de draaitafels. Het zal al vaker gezegd zijn maar de kwaliteit van het geluid in deze club is formidabel. Voorin kan je met een gerust hart je trommelvliezen verzieken maar vanuit het midden of achterin de zaal is het zeer goed te doen. Maar ik zei toch bijna iedereen? Ja op één vriendelijke dame na. Deze dame vond het nodig om vanaf de tweede verdieping een aantal glazen bier naar beneden te gooien. Wie mij dan een beetje kent weet dat ik moet ingrijpen op een wel zeer professionele maar uiterst tactvolle wijze: wij bier? Jij bier! Helaas kon ik de desbetreffende dame niet meer vinden op mijn weg omhoog.

Wanneer een club een grote zaal heeft hoef ik denk ik niet meer uit te leggen hoe de andere zaal heet. Het engelse duo Stanton Warriors en DJRadar mochten hier een avondvullende set ten gehore brengen. Liefhebbers hiervan moet ik helaas teleurstellen omdat ik kort binnen ben geweest. Deze muziekstijl was voor mij iets te hiphop en laat dat nu echt het laatste zijn wat ik op een muziekavond wil horen. De beste mannen zullen het mij ook niet kwalijk nemen omdat ook deze zaal goed gevuld was.

Na even gechilled te hebben in de ruimte waar je binnenkomt ging ik het laatste uur van de nacht in. En wat een uur! Ben ik net afgesloten van de hele wereld, had ik het gevoel of ik helemaal één was met de muziek zie ik wederom een glas bier langs me vliegen en hoor ik een dame zeggen “oh sorry�. Welke *&^%$#$ doet dit nu weer! Eind goed al goed want het was dus een vriendin van me die de desbetreffende dame voorbij zag lopen die ik eerder heb omschreven. Payback time! Ik hoop dan ook dat deze dame zich nu realiseert dat een glas bier in je nek niet echt plezant is.

Om vijf voor vijf hoor ik in de set van Sander een melodie die ik gelijk herken. Wat? Het zal toch niet….. Ik hoor de Golden Earing…. Geweldig als laatste plaat wordt het gehele nummer “when the lady smiles� gedraaid. Ikzelf ben een liefhebber van de Earings en vind het de mooiste afsluiter die ik ooit van een set heb gehoord. Weet je wat het mooiste was: dat vonden alle andere bezoekers nou ook!

vrolijkegroet
vrolijkefrans

 

Share/Save/Bookmark