Home Redactie Partyreports Seb Fontaine kwam, zag en overwon @ Exposure
Seb Fontaine kwam, zag en overwon @ Exposure
Partyreports

Voorzichtig laverend tussen hagelbuien, verjaardagsfeesten en griepbacillen (die ons al een leuk feestje hadden gekost dit weekend) reden we vol verwachting richting Scheveningen. Daar waaiden we vanzelf club Fly aan de Westduinweg binnen, waar een rondje Exposure “It’s all about the music� werd gegeven. Nadat we onze vachten geschud en opgehangen hadden bij de vriendelijke mevrouw van de garderobe liepen we snel door de grote klapdeuren de gang in (compleet met toiletten en nog zo’n aardige dame) om bij de volgende klapdeuren, de warmte en zwoele muziekgolven in te lopen. Zo te zien had de griep ook in Scheveningen aardig huisgehouden, want hoewel het al bijna middernacht was, was het nog stil. Of zou het liggen aan het Haagse publiek? Hebben zij niet genoeg uithoudingsvermogen om een hele avond vol te dansen? Ik daag ze uit!

Gelukkig werd het al snel drukker onder de bezielende leiding van DJ Jordi Bouman. Deze DJ stond niet op de line-up, maar ik had begrepen dat resident Joyce Mercedes helaas verhinderd was (weer die griep?). Jammer, maar Jordi gaf ook een heerlijke binnenkomer weg, lekkere uplifting Progressive-klanken vulden de zaal. Ik ben hier eenmaal eerder geweest op een zeer geslaagd feest van Exposure en was verheugd om weer op deze heerlijke sfeervolle, gezellige locatie te zijn die ik één van de leukste vind van de clubs die ik ken. Wat maakt het dan zo bijzonder? Het is er niet te groot, niet te klein, niet te nieuw, een gedeeltelijke vide, stenen vloer, rechts naast de ingang een gezellige bar en achterin, een paar treden lager nog een bar met een laag plafond. Rechts wat ongelijke podiumpjes, pilaren, trappen en links nog wat zitjes en een statafel. Boven slingert zich een balkon gedeeltelijk om de vide en daar is ook nog een derde bar achterin. De DJ-booth bevindt zich hier ook, bijna iedereen kan de DJ goed zien en vice versa. Geluid en verlichting zijn oké en het geheel ademt een beetje undergroundsfeer, je voelt je gewoon meteen thuis! Ook prettig: als je van buiten Den Haag komt, kun je je kaarten eventueel gewoon telefonisch reserveren!

Kosmas Epsilon en Seb Fontaine

Opeens merkte ik dat de muziek veranderde, ik hoorde iets dat leek op grote druppels, klaterend in een koele grot. Bleek dat de Griekse Kosmas Epsilon opeens achter de draaitafels stond. Dat beloofde wat! Ik kende hem nog niet, maar kenners weten ongetwijfeld dat hij een bekende producer is die grote producties op zijn naam heeft (supported by Sasha, Digweed, James Holden, Dave Seaman etc), maar draaien schijnt hij nog beter te kunnen. Surprise me!
Helaas moest ik constateren dat hij wel leuke platen had, maar ik miste iets.
De overgangen waren kort, het kwam wat nerveus over en er was te weinig diepgang. Ik hoorde hier meer opmerkingen over. Het kwam niet echt op gang en dat het publiek dat eigenlijk wel wilde bleek wel bij de volgende DJ!
Seb Fontaine (UK) werd aangekondigd, jawel hij was op komen dagen! Hij heeft naam gemaakt, door nogal eens af te haken, maar gelukkig dat niet alleen. Zijn naam is ook te vinden tussen andere grootheden als Anthony Pappa en Satoshi Tomiie en hij heeft o.a. ook zijn stempel gedrukt op de beroemde Global Underground-cd’s.
Seb sleepte ons meteen mee de diepte in, liet maar eens horen wat de definitie van Progressive is: duistere, zwoele, pompende, hypnotiserende klanken, opbouwend naar steeds diepere diepten. Het publiek kon zich eindelijk echt laten gaan. Alleen op het laatst had hij wat last van lange breaks, maar dat kon de pret niet drukken. We stegen naar grote hoogten!
Grappig detail vond ik, dat wat vrienden van ons die eigenlijk helemaal geen Progressive-liefhebbers zijn, zich ook wel goed konden vinden in zijn muziek en ook in de volgende verrassing.

Back to back

Seb Fontaine vond het om kwart voor vijf welletjes, waar Jordi Bouwman en Kosmas Epsilon nog energie genoeg vonden om nog even samen te gaan draaien. En een verrassing werd het: van Electro en Tribal naar het steviger Progressive-werk. Dat Jordi wel wat in zijn mars had, dat had ik eerder al begrepen, maar kennelijk had Kosmas ook de juiste drive opeens gevonden. Nou dat lustten we nog wel! Geweldig! Ze zijn gewoon nog een uur langer doorgegaan en toen gingen er wat lichtjes aan en uit!

Groot feest in april

Bij Exposure gaat het om de kwaliteit van de muziek en dat vind ik nog steeds het belangrijkst. En daarbij is het best leuk dat hier ook nog twee danseressen af en toe acte de présence gaven als aanvulling op het geheel!
Houdt de site www.clubexposure.nl in de gaten, want eind april bestaat dit feest 12 ½ jaar en dan staat er iets “groots� te gebeuren. Ben ontzettend benieuwd!

Waar zal YvonnY volgende week te vinden zijn?
XXX


 

Share/Save/Bookmark