Home Redactie Partyreports JP regeert met vaste hand
JP regeert met vaste hand
Partyreports

Het heeft wat voeten in aarde gehad maar ik ben er uiteindelijk toch nog in geslaagd om een letterlijke weg te vinden naar de Haarlemse Patronaat. Het Patronaat? Wat moet ik in hemelsnaam in die hut, zul je me afvragen. Wel, daar kan ik heel kort over zijn; een set van JP natuurlijk. En niet zomaar een set, nee, JP had het weer ’s voor mekaar om ergens een soloset neer te zetten van maar liefs vier uur. Daar moest en zou ik bij zijn, want hoe vaak komt het nou voor dat JP dat soort dingen doet. In mijn ogen, althans, veel te weinig.

Die avond had ik al wel wat andere dingen op mijn agenda staan. Een daarvan was natuurlijk de verjaardag van Rikoos. Kon het niet maken om daarbij niet aanwezig te zijn. Sterker nog, dat wilde ik ook helemaal niet missen. Rick, het was een leuk feestje. Moeten we vaker doen! Na het officiële gedeelte heb ik het feestgedruis verlaten, ben de auto ingestapt en de nacht ingegaan naar Haarlem. Even twijfelde ik nog om te gaan want het sneeuwde enorm en ik had geen zin in een glijpartij. Maar omdat ik wat afspraken had staan zette ik toch door en ik hoopte dat mijn vermoedens mij zouden bijstaan. Ik dacht namelijk dat de sneeuwbui alleen plaatselijk zou zijn en dat was gelukkig het geval want bij Wassenaar was het alweer droog.

Na een half uur was ik in Haarlem maar het duurde nog wel even voordat ik de tent en een parkeerplekje had gevonden [en dat terwijl het eigenlijk heel simpel te vinden was]. Bij binnenkomst werd ik al opgewacht door Hugo en Brenda. Samen zouden wij er in ieder geval een leuke avond van maken. Een aantal van onze vrienden had het helaas laten afweten. Sommige hadden het excuus dat ze ergens in de sneeuw carnavalachtig stonden te après skiën. Anderen scholen zich achter smoesjes dat een aantal familieleden het toch niet trok, dus dat ze maar thuis bleven. Mensen, ik kan jullie nu met zekerheid vertellen dat jullie beslissing om weg te blijven een ‘big mistake’ was.

Geen van drieën waren we hier eerder geweest, dus we wisten eigenlijk niet wat we konden verwachten. We deden de deur open naar de vrij grote zaal en werden min of meer omhelsd door de snoeiharde beats. Wow, wat een geluid, dacht ik meteen. De zaal had iets van een donkerbruine kroeg, vrij laag plafond en veel hout verwerkt in het interieur. Wel zo gezellig op het eerste oog. Het publiek bestond voornamelijk uit lokale jongeren en weinig bekenden van HQ, maar dat maakte het plaatje op een of andere manier wel af. Druk was het niet echt maar de sfeer hing er zeker goed in.

Het eerste uur van zijn set had ik dus gemist maar de drie uren die daarop volgden heb ik heerlijk mogen meemaken. JP draaide heel erg gevarieerd met invloeden uit vrijwel alle dance hoeken. Basis was natuurlijk wel Harddance met heel veel klassiekers die ook bijna door alle mensen binnen herkend werden. Dit leverde natuurlijk weer hele leuke momenten op tussen JP en het publiek. Het publiek was overigens niet echt gefixeerd op JP maar vrijwel in zichzelf gekeerd. Iets dat bij menig ander Harddance feestje juist wel het geval is. Weinig interactie dus. Aan de ene kant jammer maar juist in deze setting kon ik het wel hebben.

JP liet in ieder geval weer zien dat hij van alle markten thuis is. Zelfs een crowd als deze had hij – wat ik me had laten vertellen – meteen naar zijn hand gezet. Kan ik ook niet anders als je krakers draait zoals, Turn Table Junky, The Problem, Sex Machine en Follow Me. Kortom, ook al was het een compleet andere set, je proefde toch weer de eigen stijl van JP er doorheen.

Vond het een heerlijke avond wat eigenlijk alleen maar één kanttekening had en dat was wel het feit dat de avond al om vier uur [jawel, je leest het goed], vier uur al was afgelopen. Nadat we mekaar gedag hadden gezegd reden we weer de nacht in. Lang geleden dat ik op een zaterdagnacht voor vijf uur al in mijn bed lag.

Anyways, JP, het was me weer een waar genoegen. Zie je volgend weekend bij Protocol.

JFK

 

Share/Save/Bookmark