Home Redactie Partyreports Viva Las Palmas
Viva Las Palmas
Partyreports

Na een tijdje rustig aan te hebben gedaan met stappen, moest het dit weekend dan toch maar weer gebeuren…Miss Monica sloot in de Las Palmas haar come back tour af en dat mochten we natuurlijk niet missen.

Als er zoiets gebeurt als het afsluiten van zo’n come back jaar, dan kom je er niet onderuit om toch eens terug te kijken en te bedenken hoe dat jaar dan is verlopen…
Ik weet nog dat ik die eerste avond van Monica is de Las Palmas was en eigenlijk niets verwachtte, want wat kon je verwachten??? Sinds de laatste set van Monica voor haar ziekzijn was er natuurlijk een hoop veranderd. Niet alleen de muziek en het publiek, maar ook Monica was natuurlijk flink veranderd.

Hoe het begon
Nogmaals, ik verwachtte die eerste avond helemaal niks, maar werd zo gegrepen door die eerste set dat ik me vanaf dat moment wel mag scharen onder de “Miss Monica Addicts�.
De vibe die zij die eerste avond de zaal in knalde is wat ik zocht in een DJ….. In mijn ogen moet een DJ uitstralen dat hij/zij met plezier staat te draaien en geen voorgeprogrammeerd geheel staat af te draaien en hij/zij moet in kunnen spelen op het publiek. Dit naast een technisch sterke en muzikaal geweldige set en Spangen is gelukkig. Nou, Miss Monica heeft dit allemaal dus dit afgelopen jaar heb ik meerdere keren op haar tunes een dansje gemaakt en nog nooit heeft ze me teleurgesteld.

Viva Las Palmas
Zaterdag ging ik dan ook met hoge verwachtingen naar de Las Palmas… want niet alleen Monica zou komen draaien maar ook Dwin, een van de residents, zou draaien en die kan ik ook erg waarderen.
Rond een uurtje of half één kwamen we binnen en in de zaal aangekomen bleek dat er al een gezellige drukte was. De zaal was wat anders ingericht, met in plaats van een groot podium in het midden meerdere kleine verhogingen, dus ik moest wel even zoeken naar mijn plekje. Maar onder de tunes van Dwin had ik eigenlijk direct weer het gevoel van thuiskomen.
Dwin is een DJ die een duidelijk eigen sound heeft, die het beste te omschrijven is als stevige, warme house… Dus voordat Monica kwam, waren de beenspieren al flink getraind.

Monica
Om 2 uur nam Monica de decks over en het was wel duidelijk dat er toch een groot aantal mensen echt alleen voor haar waren gekomen. De zaal die al goed los was, kwam nog losser en op een gegeven moment moest er naar mijn gevoel toch opgelet worden of de funderingen het wel zouden houden, want wat gingen de mensen los…..
Zoals altijd stond Monica duidelijk te genieten van haar set en niet alleen zij… Wow wat een chemie is er toch tussen haar en “haar publiek�…Monica bouwt een set nooit op van rustig tot stevig, maar begint altijd bij stevig om te eindigen bij steviger….Zo ook vanavond: vanaf plaat 1 zaten de sfeer en de dansmood er dan ook al goed in en dat werd alleen maar beter… Van de eerste tot de laatste plaat bleef iedereen op de dansvloer en het bleef ook gewoon druk tot het moment dat de lichten aangingen. Maar ja, dat kon ook niet anders met die heerlijke platenkeuze waar ze onze oren mee verwende. Lekkere dansmuziek waar je echt niet stil op kon blijven staan. Maar helaas werd het dus echt ochtend en moesten we naar huis om toch een beetje te gaan slapen.

Voor de mensen die het na dit jaar nog niet weten: Miss Monica is terug, dus hou haar in de gaten!!!!!

Kuzzels Spangen

 

Share/Save/Bookmark