Home Redactie Partyreports OPENING NEON: DJ ASTRID'S BIRTHDAYPARTY
OPENING NEON: DJ ASTRID'S BIRTHDAYPARTY
Partyreports

DJ Astrid nodigde ons een paar weken geleden uit om haar verjaardagsfeest mee te komen vieren op zaterdag 22 januari in Hotel Gooiland in Hilversum en dat lieten wij ons geen tweede keer zeggen natuurlijk! Feestelijk aangekleed meldden wij ons om half elf in de foyer van dit 4-sterren Grand Hotel uit 1936, waar op dat moment een nul-sterren-kakafonie heerste. Ze waren nog met een soundcheck bezig, en dat niet alleen, de verlichting werd ook nog aan een last-minute onderzoek onderworpen. Maar nadat wij Astrid hadden gefeliciteerd met haar 31e nieuwe jaar, we onze jassen netjes hadden opgeborgen in de garderobe, een drankje hadden besteld, was men al bijna zover dat het feest kon beginnen. Astrid had van de soundcheck al zoveel energie gekregen, dat ze maar meteen bleef draaien, maar nu dus op een acceptabel geluidsniveau én meteen al met een paar lekkere platen.

Het VIP-gevoel

Het was nog niet druk, men begon eigenlijk net druppelsgewijs binnen te huppelen in de grote foyer waar het feest zich grotendeels zou gaan afspelen. Het zag er gezellig uit. Links een grote halfronde bar en rechtsachter nog een kleinere. Rechts daarnaast de garderobe- en toilethoek. De DJ Booth stond rechts in het midden en links achterin was een trap naar het VIP-gedeelte, waar wij, jawel, ook toe behoorden. Meteen maar even poolshoogte genomen daarboven. Ik moet zeggen, het was daar ook gezellig ingericht met tafeltjes en zitjes, natuurlijk nog een bar. Vanaf deze plek kon je nog net de dansvloer zien, maar de draaiende DJ niet. Ik sta toch eigenlijk liever middenin het feestgedruis dan dat ik de VIP wil uithangen. Of we een gratis VIP-drankje wilden? Maar natuurlijk! Alleen toen ik de kleur van dat drankje waarnam, groen, moest ik toch echt bedanken. Ik heb al een trauma van groene goedjes, sinds ik jaren geleden in Frankrijk een keer Chartreuse (de groene variant), verplicht achterover geslagen heb. Yak! Smaakte naar slechte parfum. Desalniettemin was deze attentie goed bedoeld natuurlijk!
Nadat de feestruimtes door mij gekeurd waren, kon wat mij betreft het feest echt beginnen en inmiddels waren er al wat meer feestgangers gearriveerd voor de verjaardag van Astrid en tevens de openingsparty van een New Extra Ordinary Night (N.E.O.N.), dat vanaf vanavond elke week in dit hotel gaat plaatsvinden. Eén van de residents is dus Astrid en die maakt er echt een feestje van! Ze legde “Flashdance� van Deep Dish onder de naald. Heerlijk nummer! Meestal vind ik die commerciële nummers die al helemaal zijn uitgeknepen op de radio onuitstaanbaar, maar deze heb ik kennelijk nog niet vaak genoeg gehoord. Astrid heeft de zaal heerlijk opgewarmd voordat Edwin Diergaarde in de DJ Booth verscheen om zijn ding te gaan doen. Geen idee wat deze 3FM DJ in zijn mars had. Helaas kwam ik daar al snel achter. Hij draaide gewoon…………radio, alleen maar commerciële nummers dus. Ik geloof dat ik daarnet al een opmerking over gemaakt had. Maar wat nog erger was, opeens stond het geluid ook flink over zijn nek te gaan en dat vond menig oortje niet zo leuk. Ik dacht ook dat het “Hilversumse� publiek een beetje verlegen was, want er werd bijna niet gedanst, maar ’t vermoeden bestaat dat ze ook niet echt kwamen voor deze muziek. Jammer, maar ik zal hier later nog even op terugkomen. Het geluid werd na een pittig half uur weer enigszins hersteld, maar is daarna nooit meer helemaal goed gekomen! Gelukkig waren er overheerlijke sushihapjes te verkrijgen in de VIP-ruimte en later werden ze ook op de dansvloer bezorgd. Alleen had men wel even mogen zeggen, dat er op dat ene hapje, mosterd zat, zo héét dat de tranen in mijn ogen en de knopen van mijn broek sprongen en ik ben toch heel wat gewend!

Astrid, Metal Rob en Rank I

Astrid en daarna Rank I brachten het muziekkwaliteitsniveau weer op een hoger plan en daarmee het publiek flink in beweging. Astrid, die vanavond een nieuw jaar inluidde met nieuwe kansen, na een wat woelig laatste jaar op persoonlijk vlak, was weer goed op dreef. Ze draaide op een gegeven moment Ibiza Nights, zoals op het visual scherm achter haar was geprojecteerd. Uiterst handig voor mensen zoals ik, die altijd moeite hebben om de titel van een goed nummer te onthouden, dat moesten meer DJ’s doen! Ik denk dat het een goed Astridjaar gaat worden. Ze heeft sinds een paar weken een nieuwe liefde gevonden, binnenkort komt er een nieuwe dubbel mix-cd uit en haar nieuwe single “Magic�. Ze zal deze ongetwijfeld vanavond ook gedraaid hebben, maar omdat ik ook een mens ben, moet ik ook weleens naar het toilet of sta ik gewoon even niet op te letten. Tijdens deze set werden we verrast door een optreden van een goede vriend van Astrid, Metal Rob. Deze normaal al veel, door zijn zinnenprikkelende kledij, positieve aandacht trekkende man, gaf een mooie act weg, als ridder uit de 25e eeuw. In een stalen robotachtig harnas gestoken struinde hij met koel beheerste robotbewegingen door de zaal. Mooie lichteffecten doorkliefden de ruimte en hij verdween uiteindelijk weer met knallend vuurwerk!
Inmiddels was ook MC Vika Kova zich gaan bemoeien met het programma, door af en toe lekker mee te zingen en te swingen en verder te doen waar een MC voor is aangenomen: publiek ophitsen en DJ’s aan- en afkondigen. Ze was een, meestal, waardevolle aanvulling van de DJ!
Rank I, dat eigenlijk uit twee man bestaat, was alleen! Ik geloof dat ik ze ook nog nooit met zijn tweeën heb gezien. Niet dat dat er toe deed. Rank I heeft met het nummer Beats the Anthem of Trance Energy 2005 gemaakt. De helft van dit duo gaf in ieder geval een heerlijke stevige trance set weg, voor een inmiddels goed gevulde zaal.

Downstairs

Ik had nog steeds niet echt een party gevoel. Waar lag het aan? Om twee uur wist ik het! Toen ging namelijk de discotheek open, die via een, naast de DJ Booth gelegen trap naar de kelder te bereiken was. We waren nog niet koud daar beneden, of een heerlijk sfeergevoel nam bezit van mij. Wat een gezellig mooie ruimte was dit! Stenen tegelvloer, dansvloer in een kuil, twee barretjes, diverse zitjes in allemaal hoeken en gaten, mooie verlichting, twee danspalen. Gewoon, een beetje underground feestruimte, beter toch dan een lichte foyer met matige geluidskwaliteiten. De sfeer werd extra versterkt door DJ Joop, die daar begon te draaien met heerlijke Progressive én het geluid was hier perfect! Boven was het feest ook nog een uurtje aan de gang, met inmiddels, eveneens resident Ernesto van producersduo Ernesto vs Bastian behind the decks. Maar ik wilde alleen nog maar downstairs verblijven en vrij snel had iedereen door dat het hier nog beter toeven was!
DJ Joop, die ik al vaker had horen draaien is een veelzijdig DJ en producer. Toen ik kennis met hem maakte, ik dacht op Mysteryland van 2 ½ jaar geleden, draaide hij Hardtrance/house en nu dus begon hij met Progressive. Binnenkort komt er van hem ook een nieuwe track uit: “The World/Another World�, nu alleen nog bekend bij Tiësto, die dit nummer al heeft gedraaid op zijn eigen Tiesto-in-Concerts. Ik was daar niet bij, dus ik ben zeer nieuwsgierig naar deze track!
Joop heeft in de kelder samen met Rank I en later Ernesto afgewisseld en tot een uur of vijf hebben zij ons laten genieten van een heerlijke wisselende set met veel oude nummers, zoals bijvoorbeeld één van mijn favorieten “Rapture�. Lekkere uptempo platen in een lekker sfeertje, brachten deze avond alle goede ingrediënten voor een geslaagd feest! We hebben nog een paar uur heerlijk kunnen springen of slingeren aan de danspaal! Rest mij nog uit te leggen waar Bastian (van Ernesto) dan was. Hij was er wel (in de DJ Booth), voor de geestelijke steun, maar bemoeit zich verder alleen met het produceren.

Wekelijks N.E.O.N.

N.E.O.N., de aftrap is geweest, de organisator heeft beloofd nog wat puntjes op de i te zetten voor wat betreft de uitvoering én het is de bedoeling dat het feest voortaan meteen wekelijks in de kelder gaat plaatsvinden en dat de foyer, dienst gaat doen als een soort cooldowncafé voor de wat meer relaxtere behoeftes. Voor dit gedeelte zijn de komende weken o.a. Edwin Diergaarde (daar zal hij iets beter op zijn plaats zijn), E Double U en Dennis Christopher aangetrokken. In de kelder zullen naast residents Astrid en Ernesto vs Bastian, o.a. DJ Dazzle, Kineto & Moire, Ron van Kroonenburg en DJ Joop, acte de présence geven. Meer informatie: www.deepinthenight.com.
Ik denk dat dit feest zeker wel potentie heeft en ik wens de organisatie alle succes toe.

Till nexttime, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. xxx

 

Share/Save/Bookmark