Home Redactie Partyreports Silverparty - Oud en Nieuwparty in de Rizult te Breda
Silverparty - Oud en Nieuwparty in de Rizult te Breda
Partyreports

Groot was het aanbod van Oud en Nieuw Party’s dit jaar en de keuze was weer moeilijk. Een Oud en Nieuw Party behoort eigenlijk hét feest van het jaar te zijn, zeker als muziek en dance zo’n grote plaats in je leven in nemen. Voor ons waren er dan ook een aantal punten essentieel: punt één, we wilden niet te ver weg. Punt twee; we wilden Oud en Nieuw tezamen met mensen doorbrengen die ons dierbaar waren, zoals ons eigen gezin en een aantal goede vrienden. Punt drie: de party moest niet te massaal zijn. En punt vier, de line up en de locatie waren van belang.

De Silverparty van Housemama in de Rizult te Breda voldeed aan al onze eisen: in onze eigen hometown, leuke intieme locatie voor hooguit 175 partygangers, veel van onze vrienden gingen er ook heen en met een aantal DJ’s uit de beroemde Bredase DJ-stal op het programma was de keuze snel gemaakt. Silverparty, here we come!

Ieder had op zijn eigen manier naar dit feest toegeleefd. Ondergetekende met een aantal verpakkingen paracetamol en ibuprofen in haar mik, om een hardnekkige griep de baas te worden.
Mijn gestresste eega met allerlei gitaarloopjes, akkoorden, breaks en DJ mixes in zijn hoofd.
Maar uiteindelijk begaven wij ons, passend uitgedost, en geheel klaar voor de strijd naar de Rizult.

Gezellig & intieme locatie

In de korte periode dat deze gezellige discotheek, in het centrum van Breda, bestaat, zijn er al diverse leuke party’s gegeven. Zo hebben ook o.a. DJ Dazzle en DJ Sven van Vuren hier een residentie. De locatie leent zich uitstekend voor een ouderwets intiem gezellig feestje. De dansvloer en de DJ Booth achter in de zaak zien er met hun metalen look en de bijpassende zilveren kerstversieringen zeer strak uit. Het lounge gedeelte, met eigen bar, beneden in het gewelf ziet er met zijn witte strakke banken, zithoekjes en kussens ook erg uitnodigend uit. De muziek van boven uit de zaal is hier nog mooi te horen, maar klinkt iets verder weg zodat je hier ook lekker met elkaar even kunt kletsen en bijkomen. Op deze bijzondere avond stonden hier ook allemaal lekker hapjes uitgestald.

DJ Revana beet deze oudejaarsnacht het spits af met lekkere groovy, vrolijke progressive en tribal plaatjes om de mensen in de mood te brengen. Aan het einde van haar set kreeg zij hierbij assistentie van een live gitarist. Een verassende combinatie die bij het publiek in zeer goede aarde viel.
Na Revana kwam Sven van Vuren achter de decks. Deze DJ moet je ook echt in de gaten gaan houden, want als hij achter de draaitafels staat, komen er zulke mooie progressive en stevige trance plaatjes voorbij, dat je vanzelf in extase raakt.

Happy New Year!

Ondertussen was de club gevuld met alle partygenodigden van deze avond en waren de deuren dicht gegaan om met zijn allen afscheid te nemen van het oude jaar en het nieuwe jaar in te luiden. Even voor twaalf uur kreeg iedereen sterretjes in zijn of haar handen en toen MC-zangeres Cay-T ging aftellen was het een schitterend gezicht al die brandende sterretjes. “Gelukkig Nieuwjaar�, galmde door de hele tent heen en de champagne vloeide ook rijkelijk. Met een aantal zijn we ook nog buiten de deur naar het vuurwerk gaan kijken. Knallend en spectaculair en ook heel leuk om dit eens zo mee te maken; het gehele centrum van Breda was één groot feest en overal klonk vuurwerk en muziek.

Na de set van Sven van Vuren nam DJ Pierre het over en ook hij staat altijd garant voor lekkere plaatjes. Hij zorgde ervoor dat zijn stevige tranceset naadloos aan kon sluiten op die van DJ Dazzle, die na hem aan de beurt was. Dazzle stookte het vuurtje nog even wat hoger op. Dat kan hij als geen ander en het publiek genoot zichtbaar van de zo bekende eigen Dazzle sound. Ook hier kreeg het publiek weer een verrassing, want Dazzle had samen met de gitarist Roel Hendrikx twee hele mooie nummers ingestudeerd en deze samenwerking met de nummers “Fusion� en “Flashdance� klonk ongekend anders en opzwepend. Niet alleen beide heren genoten zichtbaar van deze interactie, maar ook het publiek was hier zeer enthousiast over. Erg leuk om te zien en te horen en natuurlijk was ik ook erg trots en blij, want het was tenslotte mijn eigen mannetje die daar zo live stond te spelen op zijn gitaartje. Ja Roel, dat is wel even wat anders dan een optreden met je bluesband. Daar heb ik nog nooit vrouwelijk groupies op het podium zien klimmen en om je nek zien hangen. En even voor alle duidelijkheid; ik was het niet!

Het was een harde dobber voor Mark Green om er aan het eind van zoveel mooi muzikaal geweld een waardig einde aan te breien. Hij had ook even tijd nodig om te acclimatiseren. De deuren waren inmiddels open gegaan voor al het publiek en er waren al weer wat genodigden vertrokken.
Hierdoor leek er aan de intiemheid van het besloten feestje en de goede party sfeer, van vrienden en bekenden onder elkaar, een einde te zijn gekomen. Het was ook weer allemaal veel te snel voorbijgegaan. Voor we het wisten was het al weer licht buiten, was het vuurwerk verstomd en de vogeltjes al weer wakker en fluitend.

Terugkijkend op deze Oud en Nieuw Party kan ik met recht zeggen dat die zeer geslaagd is geweest.
Het heeft toch iets heel bijzonders om dit met een aantal goed vrienden en bekenden te vieren op zo een dergelijk intiem feestje. Het saamhorigheidsgevoel was erg heftig aanwezig. Het was net één grote liefhebbende familie, van zowel publiek als de DJ’s. En dat had ook zijn weerslag op de draaikunsten en de plaatjes: de muziek was hartverwarmend, opzwepend, met mooie interacties en van een hoge muzikale kwaliteit.

Ons jaar is hiermee zeer goed begonnen. En dat was wel nodig, want 2004 was voor ons persoonlijk niet zo’n bijzonder leuk jaar, integendeel zelfs. We hebben gemerkt dat we niet de enige waren. Maar al onze zorgen vallen in het niet bij de een internationale grote ramp als in Azië.
Dan besef je maar weer eens hoe relatief alles is en hoe het leven plotsklaps een andere wending kan nemen. Gelukkig zien we dan ook daar het saamhorigheidsgevoel bij de mensen opleven om de handen ineen te slaan en om elkaar te helpen.

Ik wens jullie allemaal een gelukkig 2005 ; een nieuw begin, nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden.
Laten we er met zijn allen iets moois en onvergetelijks van maken, zodat het voor iedereen ook een “goed� nieuw jaar zal worden!

Partygreetzzz
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Share/Save/Bookmark