Home Redactie Partyreports Umania – Fausto knows best what’s good for you!
Umania – Fausto knows best what’s good for you!
Partyreports

Na een aantal weekenden op rij niet meer in de club te zijn geweest vond ik het wel weer s tijd worden om dichtbij huis te stappen, dus een avondje Umania stond op de agenda. De laatste paar keren dat ik er was zag ik een stijgende lijn in het aantal bezoekers dus ik had zeker goede hoop voor vanavond. Zeker ook omdat ik wist wie er zouden gaan draaien. Naast Resident DJ Yesse stonden ook Bas & Ram en DJ Fausto op het schema. Een lekkere line up dus weer in Den Haag.

In tegenstelling tot voorgaande weken ging ik ditmaal erg laat pas de deur uit. Ik had namelijk eerst nog wat visite gehad dus het duurde even voordat ik ready en able was. Mensen, het was me zeker een waar genoegen en zeker voor herhaling vatbaar!

Toen ik tussen twaalf en half een de club binnen kwam was het nog vrij rustig. Ik dacht er niet veel van en ging gewoon het rijtje bekenden af. Bas & Ram waren net hun set begonnen. De laatste keer dat ik het DJ duo heb zien spelen is al weer bijna een jaar geleden bij een van de laatste Fusion feesten. Ik denk dat Bas & Ram ook verbaasd waren dat er nog maar zo weinig mensen in de zaal waren. Maar het beïnvloedde hun manier van draaien niet en ze namen de zaal mee langs een fantastisch staaltje Trance en Hardtrance. Een heerlijk opgebouwde set die echt alles in zich had wat je gewoonlijk ook van beide heren mag verwachten. In mijn beleving draaide Bas de hardere tracks van de set. Heerlijk hoe beide heren het beuken afwisselden met die heerlijke zweefmomenten. Ook leuk om te zien hoe Bas achter zijn grote donkere zonnebril contact bleef zoeken met de mensen in de zaal. En met behulp van de vocals van MC Stanford ging het publiek lekker los.

Het bleef erg rustig in de club en dat vond ik erg jammer. Ik begrijp het ook niet want een line-up als deze zou bij iedere Amsterdamse club rijen mensen voor de deur creëren. Ook is Umania als club een van de mooiste van Den Haag met een uitstekende sound system, mooie laser en licht system en voorzien van alle modernste faciliteiten. Dus waarom het publiek wegblijft blijft mij echt een vraagteken.

Hoe dan ook, de mensen die er waren werden in ieder geval – zoals elk weekend – getrakteerd op een wereldavond. De set van Bas & Ram was gewoonweg super te noemen en een heerlijke prelude voor wat er nog moest komen.

Fausto begon een uur eerder dan wat er in het programmaboekje vermeld stond. Hij begon waar Bas & Ram waren opgehouden, met stevige Hardtrance en Harddance dus. Fausto zette in mijn ogen een set neer die zeker in mijn persoonlijke top drie thuishoort. Zelden zo’n mooi opgebouwde set meegemaakt. We werden vanuit Hardtrance, via Harddance heel erg subtiel meegenomen naar pure Hardstyle. Just wicked!! “Keep it Hard� dé ultieme ‘klaarkomplaat’ van Le Brisc was voor mij een persoonlijk muzikaal hoogtepunt van de avond. Wat een verschrikkelijke vette track is dit toch. Vooral ook de show die Fausto neerzette was er toch weer eentje om over naar huis te schrijven. Het maakt voor hem ook helemaal niet uit of hij nu voor 50 man of voor 5.000 man staat te spelen, een show geeft hij altijd weg. Heerlijk hoe hij het publiek continu staat op te zwepen. Definitely major entertainment! Als het aan mij lag mocht hij voor mij wel door blijven draaien. Maar zoals altijd komt er aan alles wel een einde.

Gelukkig voor ons was de avond zelf nog niet ten einde. Yesse zag dat het publiek nog meer wilde en nam als laatste DJ van de avond plaats achter de wheels of steel. Ik was reuze benieuwd wat Yesse ging draaien want Hardstyle is nou niet iets wat ik hem ooit heb horen draaien. Maar Yesse is een DJ met een hele grote koffer platen en zijn opening was er wel degelijk een die in het Hardstyle boekje thuis hoort. Een van de moeilijkste dingen in het DJ-wezen is wel hard beginnen [omdat je voorganger erg hard eindigde], vervolgens een stukje af te bouwen om uiteindelijk weer naar een respectable level op te bouwen. Dit was nou precies wat Yesse liet zien. Vet gedaan hoor!

Het laatste kwartier van de avond hield ik maar voor gezien en ben met zeer stille trom de club uitgeslopen. De reis naar huis was gelukkig van korte duur en voordat ik het wist lag ik met piepende oren in bed na te genieten van wederom een superavondje Umania.

JFK


 

Share/Save/Bookmark