Home Redactie Partyreports From Greece with Love @ Kerkplein, Breda
From Greece with Love @ Kerkplein, Breda
Partyreports

Menige clubhouder in het land zou jaloers geweest zijn op de opkomst van zoveel publiek en de sfeer op een gewone dinsdagavond. Zij mochten wensen dat hun club er iedere zaterdagavond zo uit zou zien en dan ook nog met een dergelijke klinkende line up van DJ’s als Dazzle, Benjamin Bates en Marco V! De Bredase studenten beseffen denk ik niet how lucky they are en hoe verwend zij zijn, hier in het zuiden des lands, met zulke top DJ’s in hun midden.

Dit feestje werd georganiseerd door DDP Events, een jong en dynamisch evenementenbureau, opgericht door drie afgestudeerden aan de NHTV te Breda.
Afgelopen dinsdag organiseerden zij hun eerste themafeest “From Greece with Love� in de Bar/Dancing Kerkplein te Breda. Ik was gevraagd om van deze avond verslag te komen maken en dat leek mij een mooie gelegenheid om het Kerkplein, de voormalige dancing de Massa, eindelijk eens van binnen te bezoeken.
Bijna drie jaar geleden was deze tent van binnen totaal met de grond gelijk gemaakt na het laatste feestje wat er toen had plaatsgevonden. Dit was een Blackhole avond (hoe kan het ook anders) om het 3 jarig bestaan van de Magik Store te vieren. Dit was ook een onvergetelijke avond met alle sterren uit de Blackhole stal, inclusief Tiësto himself.
Het was voor mij persoonlijk zowel de eerste als de laatste keer dat ik deze club bezocht had en ik was dan ook zeer nieuwsgierig hoe het er nu van binnen uit zou zien.

Rembrand, metamorfoses en studenten

Het was onherkenbaar! Met zijn beklede rode wanden en rode pluche banken, de Rembrand-achtige goudomlijste portretschilderingen, de gouden engelen en marmeren beelden en de luxe en goudblinkende bars, heeft het meer weg van een 18e- eeuwse chique adelijke herenclub, dan de hippe dancing met draaiende dansvloer die het eens was.
Ik was zo onder de indruk dat ik vergat mijn welkomstdrankje op te drinken (zeer toepasselijk een glaasje Ouzo) en ook de 2e poging na het terugdalen op de grote trap in de gigantische hal met zijn kroonluchters mislukte omdat mijn echtgenoot wederom dacht dat hij dit drankje kon nuttigen in plaats van even voor mij vast te houden. Voor straf heb ik hem toen naar een van de mooie rode pluche banken verwezen en in een hierbij passende wulpse pose voor altijd vereeuwigd.

En nu weer terug naar het feest zelf. Op de bovenverdieping was een heuse schoonheid- en kapsalon ingericht, alwaar men gratis een metamorfose kon ondergaan. Alle stoelen bleven de gehele avond bezet en de studenten van het Acoli elite team, onder begeleiding van hun bezielde leraar, zorgden voor prachtige creaties van haar en make-up. Echt top!

Beneden was ondertussen de grote danszaal helemaal stampvol geraakt met publiek wat grotendeels uit studenten bestond. Het valt mij wel vaker op dat dit publiek wat minder animo heeft om echt lekker te dansen en meer wat met elkaar in groepjes staat te keuvelen.
De sfeer is daarom wel anders dan op de doorsnee dance party’s, maar daarom zeker niet minder gezellig. Zo hier en daar zie je toch wel wat dansende bewegingen gemaakt worden, zeker vooraan bij de DJ Booth waar de echte liefhebbers en fans blijken te staan. Dus daar hebben wij ons ook maar bijgevoegd, want liefhebbers zijn wij zeker!

En dan de muziek van die avond. Ja, die was werkelijk fantastisch en van topniveau!
Dazzle had als eerste DJ zich aardig van zijn taak gekweten om de boel stevig wakker te schudden. Hij zette een stevige trance set neer, in de stijl die wij van hem kennen en waarmee hij altijd hoge ogen scoort bij het dance minnend publiek. De vaste bezoekers van de Xl te Amsterdam zouden willen dat ze erbij waren geweest.

Daarna kwam Benjamin Bates en daar was ik heel erg nieuwsgierig naar. Ik schijn hem al eerder gehoord en gezien te hebben volgens mijn wederhelft, maar ik kon mij daar persoonlijk niets meer van herinneren. Ik weet nu waarom. Zijn stijl laat zich erg moeilijk omschrijven. Bij navraag bij zijn collega DJs als Dazzle en Cor Fijneman kwamen wij tot het vakje “house�. Cor stond naast de DJ Booth zelf helemaal uit zijn dak te gaan en te dansen op de plaatsjes van de heren Bates en Marco V. Beiden heren hebben hun eigen aparte stijl. Vooral ook omdat zij zelf hun eigen producties maken en daarom klinkt het allemaal zo anders en zo vernieuwend. De stijl van Bates is dus zijn eigen Bates-stijl en heeft net als de herkenbare stijl van Marco V zijn eigen sound. Fantastisch wat die heren deze avond hier voor eigen producties en remixen ten gehore brachten! Yes I loved it!

Deze avond kondigde MC Gunner de DJ’s aan. Ik heb hem al vaker gehoord, maar omdat ik nu zo dicht naast hem stond, viel mij ineens op dat hij een werkelijke sublieme goede Engelse uitspraak en intonatie heeft. Het deed mij een beetje aan MC Marxman denken.

Marco V werd met luid gejuich begroet toen hij de DJ Booth betrad en nog harder werd het gejoel toen hij startte met een werkelijk fantastische eigen remix van een Prodigy nummer. Het klonk in het begin als een reggaeachtig house nummer, te gek. Veel bezoekers zongen het mee, dus het was een bekend nummer en nee het was niet “smack my bitch�.
Sorry mensen, ik ben niet meer de jongste en in titels onthouden ben ik slecht de laatste jaren. Zoals ik al eerder vertelde had ook Marco vele eigen remixen bij zich. Ik hoorde ook de gouwe ouwe “Plastic Dreams� gecombineerd met een ander plaatje voorbijkomen.
En wat heeft hij een subliem lekker nieuw plaatje gemaakt zeg, dat gaat weer een wereld kraker worden! De titel is geloof ik “more then a life away�. Die Marco was lekker op dreef die avond en hij heeft werkelijk een sublieme vernieuwende set neergezet. Het was een topavond, eentje van een klasse apart en van een hoog niveau! Het laatste uurtje hebben Benjamin en Marco nog samen back 2 back gedraaid, maar dat hebben wij niet meer mogen meemaken. Aangezien wij geen studentjes meer zijn en verplichtingen en verantwoordelijkheden hebben, zijn wij wat eerder weggegaan.

Het was een onverwachte fantastische avond! Het Kerkplein is een goed uitziende chique club geworden. De jonge mensen van DDP-events hebben een goed georganiseerd feest neergezet met top DJ’s. Het was een volle, bijna uitverkochte bak! Ook de combinatie gemaakt met de studenten van de visagie- en kappersopleiding voor de metamorfose was een zeer geslaagde. Een dikke pluim voor de organisatie en voor de NHTV die met hun HBO opleiding Evenementen dus goede kandidaten voor de dance scene heeft afgeleverd!

Max en Thijs bedankt voor jullie goede zorgen en vooral zo doorgaan!

Partygreetzzz
Liza de Diva

En mensen bekijk ook even de fotogalerie voor de toepasselijke plaatjes bij dit report dan zie je waar ik het over had!


 

Share/Save/Bookmark