Home Redactie Partyreports ROUND BASS @ HIFI BAR, LEIDEN
ROUND BASS @ HIFI BAR, LEIDEN
Partyreports

Een paar weken geleden heb ik een spoedcursus Hardhouse en UK Hardhouse gekregen bij Tom Harding die toen draaide in Umania in Den Haag. En vandaag was dan het tijd voor mijn vervolgcursus! Het werd deze keer een hele avond vol ronde basjes, stevige beats en andere opzwepende sounds. Mijn echte Hardhouse doop dus en wel in de Hifi Bar aan de Vrouwensteeg in Leiden.
Feestnaam: Round Bass, georganiseerd door THFdance en hun resident DJ Hank.

Om kwart over tien waren YY en Flying Bird al ter plekke om de sfeer goed tot zich door te laten dringen. De ontvangst was er één met big smiles van de gastheer (THF staat ook voor The Happy Few met de nadruk op Happy).
Na de ontvangstruimte volgde de zaal met rechts de garderobe en links de toiletten. In de zaal was links een bar over bijna de gehele lengte, alleen onderbroken door de DJ Booth. In het midden en tegenover dit geheel was een podium over bijna de gehele lengte met een paar statafeltjes, wat een oog-om-oog-contact goed mogelijk maakte met de DJ (de hoogte van het podium dus, niet de tafeltjes!). Daar tussenin liep een soort wandel/dansgleuf. Weinig fratsen, functioneel, eenvoudig maar daardoor zeker niet ongezellig. Integendeel!

DJ NoFear
De eerste DJ, NoFear, was al druk in de weer met plaatjes mixen en dat deed hij erg goed met Hardtrance en Hardhouse. Er zaten ook wat lekkere oude stampertjes tussen, waaronder Carte Blanche/Veracocha (als je het snel roept, krijg je Ferry Corsten). Ik begreep dat hij voor het eerst voor een groot publiek stond te draaien. Maar over groot kon men eigenlijk pas spreken toen het een uur of twaalf was en het lekker druk was geworden. Niet dat mij dat deerde, ik heb gewoon vanaf half elf lekker staan springen tot het eind, maar deze DJ, die ook zeer enthousiaste trekjes vertoonde, verdient zeker wat meer publiek (het eeuwige nadeel voor de openingsdj). NoFear zette de toon gezet voor een heerlijke avond!

Direct al party pictures
Op grote karikatuurtekeningen, waarop de DJ’s afgebeeld stonden, kon men aflezen wie wanneer zou draaien. Een originele en grappige manier. Wat ook zeer origineel was: op een groot scherm werden foto’s getoond van partybeestjes die dezelfde avond waren genomen. Leuk hoor, om jezelf twee maal zo groot terug te zien; weet je meteen weer op welke plekken aan je lijf of gezicht nog gewerkt moet worden! Yeah right!

DJ X-Force
Inmiddels had DJ X-Force de DJ Booth bezet om een lekker setje weg te draaien. Hij maakte gebruik van Hardtrance, Hardhouse en een beetje UK HH. Wat mij verbaasde is dat ik zelfs af en toe een wat zweverig aandoend tranceplaatje voorbij hoorde komen. Nou ja, Harddance is dus ook een vrij breed begrip. Ik vond de HH uitvoering van Katana’s Silence ook erg geslaagd!
Tot nu toe kon ik me heel goed vinden in deze, voor mij dus nog vrij nieuwe, wereld. Ik kan er erg lekker op dansen, moest alleen af en toe mijn voorgeveltje vermanend toespreken omdat deze wel heel erg enthousiast werd op deze danspasjes! Van dansen, en de overal, voor het grijpen liggende snoepjes en lolly’s, krijg je ook dorst en die was hier wel heel erg makkelijk te lessen gezien de vanaf-1-Europrijzen van de drankjes). Toiletbezoek was daarna natuurlijk onvermijdelijk, maar wel gratis. Je kreeg er zelfs nog schone laarzen door, wegens een aardige lekkage aldaar. Gelukkig was het schoon water, althans, ik heb er niks on- of definiëerbaars in zien drijven!

DJ Hank
Na X-Force’s goede performance en enthousiast applaus van het publiek was het om half twee tijd voor Resident DJ Hank. Over hem had ik al het één en ander vernomen en één ding was zeker: hij zou tijdens zijn 3,5 uur durende set vooral UK Hardhouse draaien, oftewel Round Bass! Zoals ik altijd doe bij DJ’s die verwachtingen scheppen of die Resident zijn; deze bekijk ik iets kritischer. En helaas kwam Hank er in het eerste uurtje minder goed vanaf! Na een kwartier opbouw maakte hij een foutje, waardoor de muziek even stilviel. Dan kan je natuurlijk ter plekke constateren, dat je ook maar een mens bent, er een draai aan geven en vervolgens gewoon verder gaan met je leven. Maar ik weet dat de meeste DJ’s perfectionisten zijn en zichzelf in het nauw brengen door zichzelf niet te vergeven en dan even flink van slag zijn. En da’s jammer, want een net-niet-perfectionist kan juist een stukje eigen karakter meegeven aan zijn product! Ik denk dat Hank ook een beetje van slag was, want ik hoorde in dat eerste uur een beetje rommelig geheel met heel veel breaks, en daar ben ik nou eenmaal geen fan van. Goed, ik heb geleerd dat in Hardhouse wat meer gebruik wordt gemaakt van breaks en korte overgangen, omdat het anders niet vol te houden is (voor wie?). En omdat de muziek zo “hard� gaat, het niet eenvoudig mixen is. Altijd nog beter dan dat de dj te “hard� gaat voor de muziek. Het tweede uur ging stukken beter; vele ronde basjes vulden de ruimte waar een enthousiaste menigte dankbaar uit zijn dak ging. Ik was blij dat ik mijn nieuwe gehoorbeschermers weer had ingedaan, wat als bijkomend voordeel heeft dat het geluid bijna perfect overkomt! Overigens stond het geluid niet overdreven hard afgesteld!

Ik meen dat Hank ook dat overheerlijke, maffe, melige nummer “Subway Baby� heeft gedraaid. Daar word ik altijd heerlijk vrolijk van! Maar wat mij wel opvalt aan dit nummer is dat het in uiteenlopende stijlen muziek voorkomt. Ik heb het voor het eerst gehoord op een Progressive cd, op Progressive feesten en ook werd het o.a. op Dance Valley door DJ Katana gedraaid om half twaalf ’s morgens wat ook alweer zorgde voor een jubeleffect! Ik heb dit nummer ook nooit in een muziekhokje gepropt. Maar, werd mij uitgelegd, dit is dus een rasecht super UK HH nummer en ik geloof het nog ook!

In het derde uur ging het allemaal nog wat harder en steviger. Aan het einde was een “We want more�, te horen, wat uiteraard resulteerde in een mooie toegift.
Het zat erop en het eerste feest van THFdance & DJ Hank kan zeker wel een succes genoemd worden! Het was zeer goed bezocht en geloof mij, ik heb dat heel vaak anders gezien, helaas. De organisatoren zullen waarschijnlijk ook goed gepromoot hebben, en zijn zowiezo aardig professioneel. Er werd zelfs nog heel meedenkend van te voren gemeld op diverse websites dat de A4 afgesloten was dit weekend en een alternatief werd geboden. Aan alles was gedacht (alleen jammer dat er geen ijsjes waren!) en de lokatie was ook erg geschikt. Iedereen kreeg aan het eind zelfs nog een bedankkaartje mee; dat heb ik echt nog nooit meegemaakt. Heel goed, zo maak je vrienden!

Ik denk dat ik mijn HH doop aardig doorstaan heb en ik beloof dat ik dit soort feesten niet meer moedwillig zal mijden. Kortom, ik heb een superavond gehad! Waarvoor dank!

When is the next party?

Grtz, YvonnY xxxxx

 

Share/Save/Bookmark