Home Redactie Partyreports Cruise Control, bootparty Gorinchem
Cruise Control, bootparty Gorinchem
Partyreports

TXP events organiseerde voor de tweede keer dit jaar hun sfeervolle bootparty en onder de naam Cruise Control ging de partyboot vanuit Gorinchem weer los de woelige baren op.

De drijvende krachten achter TXP Events zijn de twee deugdzame vaders Gerben en Jeroen. Samen zijn zij vijf jaar geleden begonnen met het organiseren van party’s, omdat er in hun omgeving niets op dit gebied te doen was. Naast de party’s die zij een aantal keren per jaar organiseren, varen zij ook al vijf jaar; ieder jaar varen zij één keer uit. Die bootparty’s waren zo’n succes dat zij dit jaar de boot twee keer van anker lieten gaan. “Het is een uit de hand gelopen tijdrovende hobby�, grapte Gerben in de keuken van de boot, waar zij mij naar toe gelokt hadden voor een nadere kennismaking en een praatje. Jeroen draait zelf ook als DJ Jeronimo en heeft op de laatste editie van Crazyland gestaan. Vanavond heeft hij daar geen tijd voor, want hij heeft als gastheer zijn handen vol om ervoor te zorgen dat alles vlotjes verloopt voor de DJ’s en het publiek op zijn bootfeestje. Het partypubliek komt niet alleen vanuit de omgeving, maar uit heel Nederland en zelfs uit België. Ondanks het grote succes van deze bootparty’s houden de beide heren de hand aan de verkoop van de kaarten. Het is een bewuste keuze om niet teveel mensen aan boord te hebben, zodat er lekker ruimte over blijft om te lopen en te dansen.

Los om middernacht
Het was ook een aanlokkelijk gezicht toen wij die zaterdagavond de boot naderden. Fel gekleurde lampen verlichtten de ramen op alle decks en de muziek klonk gedempt over het water en de kade heen. Wij waren erg vroeg en toen wij met ons vriendengroepje het eerste deck betraden was de eerste DJ, DJ Peellie, net met zijn set begonnen. We besloten om eerst even de boel te gaan verkennen en daalden af naar het benedendeck. Deze zaal was groter, maar ook zeer sfeervol verlicht en hier legde DJ Martin zijn eerste plaatjes op de draaitafel. Het leuke is als je zo vroeg bent dat je alle andere gasten binnen ziet komen en de bekenden kan groeten en met de voor jou onbekenden kan kennismaken. Maar in ieder geval moest iedereen, zowel het publiek als de DJ’s, om middernacht aan boord zijn, want dan gingen we echt los en varen.

Het was een sprookjesachtig gezicht toen ik buiten aan de railing even ging kijken. Van binnenuit klonken de lekkere klanken van de dancemuziek en het geroezemoes van de partypeople. Maar op het donkere water zelf was het stil en zag je in de verte alleen maar de lichtjes van de huizen. Toen ging ook het derde deck boven open. Hier was een chill out ingericht met lekker banken en zitkussens en een gratis fruitbar met fruit en lekkere fruitcoctails, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. Hier draaide DJ Chris zijn houseclassics en oldskool plaatjes. Ook erg gezellig was het hier.

Op het 1ste deck was Funkerman inmiddels bezig met zijn set, die hij zelf een beetje matig en rommelig vond. Maar er zaten wel zeker lekkere groovy plaatjes tussen en MC/zangeres Cay-T wist hierbij de boel op te leuken maar haar prachtige zangkwaliteiten. Na hem kwam oudgediende van het eerste uur Robin Jaydee Albers de boel op stelten zetten. En daar is hij een meester in. Hij draaide een heerlijke diepe en opzwepende aparte set, met plaatjes die men nog niet eerder gehoord kon hebben, omdat het zijn eigen nieuwe producties waren. Wauw, wat een lekker aparte plaatjes waren dat, zeker die met de ongewone stem van zanger en percussionist Fernando Buzza erdoorheen, waarmee hij deze productie gemaakt had. Fernando, die met Jaydee mee was gekomen, stond zelf ook lekker uit zijn dak te gaan op zijn eigen nummer. Mooi gezicht was dat. En ook mooi was de interactie van Jaydee en zangeres Cay-T, die soms heel subtiel en dan weer krachtig haar stem deed horen.

Op het onderdeck wisselden de DJ’s Francois en Mike S elkaar steeds af met een lekkere opzwepende harde tranceset en ook dit deck was de hele avond gevuld met enthousiast publiek die helemaal uit hun dak ging. Mike S had beloofd een bepaalde plaat voor mij te draaien, toen die hoorde wat mijn all time favourite was. Hij had hier een speciale remix van bij zich. Zo te horen en te zien waren er meerderen met mij voor wie Insomnia van Faithless een onvergetelijk nummer is en wat een lekkere, nog niet eerder gehoorde remix was dit zeg!

Het heeft wel een apart en knus sfeertje, zo’n bootparty. Het blijft de hele avond gezellig en feest en vol. Misschien omdat iedereen door het varen wel verplicht was om de hele tijd erbij te blijven, maar meer denk ik omdat het gewoon erg gezellig was en er een goede partyvibe heerste. Op alle drie de decks werd er lekker gedraaid, met elk hun eigen stijl en dus voor een ieder ook wat wils. Ik heb me uitstekend vermaakt, met de muziek, met het publiek, met de DJ’s die mij ook hun tijd gaven voor een interview (weer die keuken in ;-)

Veel te snel ging we al weer voor anker en was het weer tijd om de boot te verlaten. Dit was onze eerste TXP bootparty event, maar zeker niet de laatste. Een regelrechte aanrader voor de volgende keer en die is volgend jaar april. Ik zou zeggen hou dit in de gaten, daar krijg je geen spijt van.
Gerben en Jeroen bedankt voor al jullie goede zorgen en voor een topfeestje en graag tot ziens!

Partygreetzzz
Liza de Diva

 

Share/Save/Bookmark