Home Redactie Partyreports Een weekend vol ronde bassen!
Een weekend vol ronde bassen!
Partyreports

Dagen, zoniet weken keken we al uit naar deze eenalaatste editie in de Melkweg van ons meest populaire clubavond ever: HQ! En ‘High Quality it is, always! Met altijd weer de beste DJ’s, de meest uitzinnige en trouwe party people, de leukste sfeer, de beste lokatie, het zuiverste geluid en het vriendelijkste personeel. En dat al jarenlang. Maar zoals jullie inmiddels weten, is er vanuit de Melkweg het besluit genomen om andere feesten op de laatste vrijdag van de maand te organiseren. Waar HQ vanaf het nieuwe jaar wordt gehouden is vooralsnog niet bekend, maar dat dit enorm leeft bij de honderden vaste HQ-gangers moge duidelijk zijn.


 

Echt iedereen had het er afgelopen vrijdag dan ook over en de reacties varieerden van het opzetten van een handtekeningenactie tot het ophalen van de schouders en vooral niet verder denken dan deze avond. Laten we het erop houden dat de emoties hierover net zoals Hardhouse zelf zijn: puur en oprecht. De line up van deze avond had gelukkig wel alle ingrediënten in huis om het afscheidnemen van de Melkweg enigszins te verzachten. Al onze favorieten zouden de revue passeren: UK all the way! Laat de ronde bassen maar door onze geliefde Melkweg speakers schallen!

Stevig stampwerk en een supersfeer
Half elf kwamen we aan, wat redelijk vroeg is voor ons doen, maar helaas was dit te laat om de openingsset van Jon Rundell nog mee te maken. Maar wie bedenkt dan ook om hem om 21.00 uur al te laten draaien? We hebben ons laten vertellen dat hij voornamelijk een technoset heeft gedraaid, met een experiment van platen gemixt met MP3 downloads van z’n eigen site. Welgeteld tien man waren er op dat moment binnen en de drukte kwam pas laat op gang. Rossi draaide een lekkere set om in te komen, ook al had hij weinig interactie met het publiek. Rond middernacht was The Happy Few compleet, liep de zaal aardig vol en nam Fausto plaats achter de decks. Het feest kon beginnen! Het tempo werd opgevoerd en wat opvallend is, Fausto zelf geniet volop en lijkt dat ook steeds meer te doen. Hij heeft het publiek leren bespelen en voelt feilloos aan wat ze willen horen. En dat was het stevige stampwerk! De sfeer zat er al helemaal in en het leek erop of alle die hards aanwezig waren; zichtbaar genietend, dansend, knuffelend, zwetend, springend en vooral met de handen in de lucht. Je kunt een slechtere sfeer aantreffen als je bijvoorbeeld Lisa Lashes heet en dan je opwachting moet maken. Om 01.00 uur was het dan de beurt aan die kleine stoere dame die zo groot is geworden met haar sound die ze zelf typeert als ‘Hard and Dirty, just the way I like it’. We kunnen nog veel zeggen over de enorme borstomvang die ze het laatste jaar ‘ineens’ heeft ontwikkeld of over die enorme hakken die ze droeg, maar laten we het kort houden; ze kwam, zag en overwon. Hele vette UK HH platen mixte ze snel, strak, stoer en smooth aan elkaar, het publiek at uit haar hand en ging losser dan los. Alle vrouwelijke DJ’s vallen wat ons betreft bij haar totaal in het niet. Na haar set liep ze de zaal in en danste met iedereen mee op de sounds van JP. Saillant detail; toen ik haar complimenteerde met haar waanzinnige set, kreeg ik spontaan een zoen op de wang. Stoer én spontaan dus…

JP is een DJ die echt altijd garant staat voor een topset en ook dit keer was het weer genieten. Hij pakte de draad goed op en draaide dit keer veel UK klassiekers en lekkere beukplaten. Precies zoals we van hem gewend zijn. De zaal was inmiddels tot de nok toe vol en het was zo’n mooi gezicht om al die stralende gezichten te zien. Iedereen genoot van het moment en wilde het liefst dat dit nooit meer overging. Toch ging de set van JP veel te snel voorbij en stond Lee Haslam achter de draaitafels om de avond af te sluiten. Een jaar of anderhalf geleden hebben we hem al gezien tijdens HQ en heeft hij een grote indruk achtergelaten. Zo ook dit keer. Wat een set! Onvervalste UK HH bassen schalden door de Max en het werd harder en harder. Zo’n overvloed aan ronde bassen maak je dan ook zelden mee. Wat een goeie keuze om hem af te laten sluiten en wat ons betreft mag hij vaker draaien. Het werd een waardige afsluiting en toen de lichten aangingen om 05.00 uur hadden we alweer het idee dat de avond in vijf minuten aan ons voorbij was gegaan. En dan weet je dat het moeilijk wordt dit te overtreffen. Maar dat kunnen we aan HQ wel overlaten…..

Umania – zaterdag 22 oktober

Het UK Hardhousespektakel van vrijdag smaakte naar meer! Daarom besloten we om zaterdagavond de draad weer op te pakken in Umania.Daar zou JP, resident van Umania, van 03.00 – 05.00 uur het dak eraf draaien. Dumonde, het Duitse DJ Duo, draaide voor hem en warmde het publiek op met trance en hardtrance. Niet echt aan ons besteed, maar toch wel lekker, vooral omdat de heren er zelf erg veel lol in bleken te hebben. Erg druk was het niet, op zich niet zo vreemd als je je bedenkt dat de vele Hardhouse fans de oceaan waren overgestoken richting Londen, waar het UK HH Walhalla op dezelfde avond plaatsvond.
Ook bleken twee hardhousefeesten in een weekend voor veel mensen iets teveel van het goede te zijn. Zoals altijd was het weer supergezellig in Umania en waren alle ogen en oren gericht op JP. Ook hij was ietwat ‘brak’ van de avond ervoor, maar dat nam niet weg dat hij weer een fantastische set heeft neergezet. Hij begon wat voorzichtig, maar kenners weten inmiddels dat dat maar ‘schijn’ is; de meest populaire platen van het moment en zelfs wat verzoekjes werden op de draaitafels vakkundig in elkaar gemixt. Dat was genieten met een hoofdletter G! We kijken nu al uit naar z’n b2b set met Steve Hill, op 13 november tijdens HQ XL in Amsterdam. Want als we ergens geen genoeg van kunnen krijgen is dat van HQ, ronde bassen en TOP DJ’s!

MagicSjeup

 

Share/Save/Bookmark