Home Redactie Partyreports JP goes back in time
JP goes back in time
Partyreports

Al enige tijd worden in Haarlem Warehouse classics avonden georganiseerd.
De kracht van deze avonden is heel simpel: ‘Less is More en goeie muziek’. Alleen om deze reden alleen al wilde ik deze avond niet missen.

De Lichtfabriek, vroeger een meterhuis voor treinen, leent zich als geen ander voor een ouderwets housefeestje, een prachtig gebouw in een ruige omgeving.
De locatie en omgeving benaderen heel goed het gevoel van de begin jaren ‘90; rijdend in een donkere omgeving in het Amsterdamse Westerlijk havengebied, briefie in je hand (tegenwoordig heet dit een flyer) en geen idee waar je precies moet zijn. Dan, als je het wil opgeven, zie je in de verte autolichten, die volg je snel in de hoop dat zij meer weten dan ik.

Anyway, we waren vroeg, dus bij binnenkomst waren er alleen nog maar wat mensen aan de bar. Daar de organisatoren oude bekenden waren was het leuk ze te zien en nog even met ze te praten.
De muziekale opening werd verzorgd door DJ Hut, een locale Haarlemse held met een uitstekende platenkeuze en een goed oor voor een prettig ontvangst bij binnenkomst. (dit is tegenwoordig al een hele prestatie, niet weggeblazen te worden voor 23.00 uur).

Daarna Dano, voor mijzelf is het alweer jaren geleden dat ik hem had gezien en gehoord. Hij is niet veel veranderd, hoogstens iets keuriger. In dat opzicht leek hij niet meer op die ruige gast uit de old Multigroove days, zwetend in de DJ booth achter een Herras hek. Met een springende Darkraver achter zich en zich te goed doen aan alles wat God verboden heeft en alle chicks uitchecken die langs de DJ booth parradeerden. Zijn classics waren vooral met breakbeatachtige ritmes afgewisseld door wat oldies. Zijn kippenvelmoment was het mooie “I need your lovin� wat door de inmiddels volle zaal werd meegezongen.

De 2 zalen waren nagenoeg vol toen Isis het van Dano overnam. Het uur daarna was ietwat loom, met te veel diepe intro’s, waarvan ik me niet kon voorstellen dat dat isis haar persoonlijke hoogtepunten waren van de begin jaren 90. Toendertijd was zij een veelbesproken en omstreden DJ die zich zelf door de relatie met Dimitri in de Roxy als DJ finest hotbabe bombardeerde. Inderdaad het is lang geleden…
Maar het publiek was gekomen om te dansen, slaakte kreten bij wat herkenning, maar steeds was het te kort om iedereen te laten swingen.

Om 2 uur de beurt aan JP. Nooit heeft hij zijn grote liefde voor de house muziek verloren, en godzijdank! Wat een lekker uurtje!
Zijn eerste mix was voor zijn vriendinnetje, niet de plaat, maar de wijze waarop hij ‘m inmixte! Vervolgens kreeg je de ene na de andere opzwepende house hit om je oren geslagen. Handen in de lucht, haren in de war en lekker dansen op een prima, kleffe dansvloer.
En dan gebeurt het; even mag je wanen in de Silo, Vrieshuis of America haven waar je alleen met je vrienden en vriendinnen onder een vette stroboscoop heerlijk uit je dak gaat en de (acid) ritmes over je heen laat komen.
De aantrekkingskracht van loodsfeesten waren voor mij altijd, naast de muziek, de keur aan mensen, jong/oud, totaal onhip of Waterlooplein hip die samen doorfeesten totdat de sterren uit de hemel vielen.

Je merkt het al, JP was mixtechnies een hoogstandje en zijn platenkeus was een mix van verrassing en herkenning. Voor de volledig track list moet ik je naar zijn site verwijzen, www.dj-jp.nl maar mijn absolute favourieten waren: Jungle Broters met ‘I house you, Robin S met ‘Show me Love’, Felix met ‘Don’t you want me’ en als toegift Bizarre inc met ‘Playing with knifes’.

Veel gejuich, handen geschud en geknuffel na zijn set, die overgenomen werd door Michel Becks en Alexander Koning. (De laaste sinds kort zeer verdienstelijk resident in de Concept zaal tijdens HQ.) Ik vond hun set vrij rommelig met een hoog blijdschap gehalte, niet zeuren lekker dansen. Opvallend was dat door de hele avond heen veel nummers waren met rage-achtige en breakbeat-achtige invloeden en doordat het tempo niet zo snel was ‘jivede’ iedereen de hele avond door.

Om 4 uur was de avond ten einde, maar helemaal niet erg, wat een superavond!
Beste DanceVenue vrienden rond kerst is er weer een warehouse editie, zin om mee te gaan? En zoals het bij een goed feest betaamd; geen fotos!

(Bedankt lieve BMA Sander, maar het is nu echt tijd om je roze zonnebril af te zetten en op de knietjes te passen!)

Liefs van een gelegenheidsreporter.

Share/Save/Bookmark