Home Redactie Partyreports Umania is de nieuwe Haagse Trance Tempel
Umania is de nieuwe Haagse Trance Tempel
Partyreports

Het is zondagmiddag, buiten is het een opvallend mooie herfstdag en ik zit zoals gewoonlijk weer bij Rick op de bank om even terug te kijken op de nacht ervoor. Uit mijn headset beuken de sounds van Fausto’s laatste CD en met een ietwat mixed gevoel denk ik terug aan zijn set van gisteren. Afgelopen nacht heb ik een Fausto aan het werk gezien waarmee ik voorheen nog nooit eerder geconfronteerd was. Iedereen die Fausto kent, weet ongeveer wel wat’ie kan verwachten; een scope aan Hardtrance, Harddance en Hardhouse. Wat velen echter niet weten is dat er wel degelijk een andere Fausto bestaat. Eén die behoorlijk trancy sets neer kan zetten. Geheel tegen de programmering in stond Fausto gister als openingsact in Umania en hetgeen hij ons voorschotelde was in een woord heerlijk te noemen! Een geweldige trancy set, lekker opgebouwd en geheel gevuld met echte uplifting tracks. Vooral toen hij ‘Onshore’ opzette kreeg ik weer zo’n lekker zomers gevoel over me heen. Zijn set was heerlijk dansbaar met sexy tracks die je gewoon lekker doen ‘moven’. Ik vond het dan ook heel erg jammer dat hij niet de hele nacht mocht doordraaien want dan wist ik al waar we uit zouden komen.

Gatecrasher: veel Trance en weinig interactie
Toen de twee Britse ambassadeurs van Gatecrasher de ‘wheels of steel’ overnamen was de zaal ondertussen al aardig gevuld. Nog niet echt de mensenmassa die je zou verwachten met een naam als deze, maar misschien waren mijn verwachtingen dan wel te hoog. Als ik vanuit een prijs-kwaliteit aspect hun act bekijk dan moet ik eerlijkheidshalve aangeven dat ik behoorlijk teleurgesteld ben. Qua muziek lieten ze de zaal genieten van absolute, onvervalste Trance. Echt een must voor de liefhebbers van heerlijke zweefmuziek met veel, heel veel [misschien wel té veel] breaks. Wat ik heel erg jammer vond was wel het feit dat er zo weinig interactie van de heren afkwam. Zelfs met de hulp van de host MC Stanford, die zoals gewoonlijk weer de zaal deed verbazen met zijn geweldige vocals, bleven de heren als zoutzakken achter de decks staan. Beetje jammer! Maar de zaal leek het niets te schelen, zolang de heren maar gaven wat de zaal wilde. En dat deden ze.

Nadat ik even een rondje had gelopen door de club viel het mij op dat er – naast de ondertussen vaste kern van bezoekers – ook een heleboel nieuwe gezichten in de club aanwezig waren. Veel mensen van buiten de regio hebben de club inmiddels gevonden en dat is natuurlijk alleen maar goed.

DJ Matt Hardwick had ondertussen plaats genomen in de DJ Booth. Deze jongen ging qua muziekstijl door waar zijn voorganger mee geëindigd was, maar gooide er tot goedkeuring van het publiek gelukkig nog een vleugje Hardtrance overheen. Toch had ik het gevoel dat ook deze DJ mijn aandacht niet kon blijven vasthouden. Persoonlijk vond ik hem een beetje chaotisch overkomen. Het ging net iets te abrupt. Het ene moment stonden we weer heerlijk te zweven wat op een gegeven moment opgevolgd werd door een lekker beukmoment. Te veel ups en downs dus en eigenlijk geen lekkere opbouw. ‘Stond Fausto nog maar op het menu’, dacht ik heimelijk.

Als afsluiter hadden we ditmaal Yesse. Yesse moest in het begin van de avond eerst nog naar de studio van Fresh FM waar hij naast wat Umania-promotiewerk ook nog eens een set neer moest zetten. Het ondertussen bekende gezicht van Umania verraste iedereen in de zaal door vanaf de eerste track meteen het gas erop te zetten. Een zucht van verademing ging er door de zaal. Daar kwamen we dus ook voor, even nog een uurtje lekker knallen met die hap. Meteen voelde ik een energie door de zaal gaan want Yesse heeft wel degelijk begrepen dat het heel belangrijk is voor een DJ om goed te luisteren naar wat het publiek wil. Het is voor een publiek ook stukken leuker om een DJ aan het werk te zien die duidelijk geniet van zijn werk.

Vijf uur ging voor één van mijn passagiers het licht uit en helaas moest ik de tent verlaten. Psychologisch gered door het laatste uur van Yesse ging ik schoorvoetend naar huis. Gelukkig had ik geen lange rit voor de boeg. Een half uur later was ik weer thuis.

Volgende week in de grote zaal van Umania hebben we het duo Mark Norman, de altijd lachende The Freak en als special guest Above & Beyond. In de kleine zaal hebben we natuurlijk José & friends. Wederom genoeg reden om die trip naar Umania te maken.

JFK

Share/Save/Bookmark