Home Redactie Partyreports Umania - Zaterdag 25 september 2004
Umania - Zaterdag 25 september 2004
Partyreports

Het was alweer de derde keer sinds de opening van ‘onze Haagse club’ dat de resident DJ’s het party publiek trakteerden op de typische Umania sound. Afgelopen zaterdag zou ‘de maand september knallend afgesloten worden met Yesse, Cosmic Gate en JP’, aldus de persberichten. Laten we er kort over zijn; knallend werd het, ook al was dat wel redelijk vroeg in de morgen.

De dagen voordat we iedereen mobiliseerden om naar Umania te gaan, werd al snel duidelijk dat veel, heel veel ‘die hard’ JP-fans de avond al in de agenda hadden gezet voor een avondje ouderwets knallen. Want als de fans van JP zich ergens door kenmerken is dat wel door hun enorme loyaliteit. Ofwel, waar JP draait, is er altijd wel een vaste groep fans aanwezig om geen seconde van zijn set te hoeven missen.

Voordat JP zijn stoere en donkere bassen de speakers uit liet schallen, werd het publiek eerst opgewarmd door Yesse. Van elf tot één let hij de vroege vogels zweven op zijn trance set. Het Haagse uitgaanspubliek gaat doorgaans vrij laat stappen, dus pas na enen begint het vaak pas vol te lopen. Zo ook in de Umania. Zijn set was voornamelijk trance, met een vleugje hard trance. Misschien ligt het aan mij, maar ik kreeg tijdens de set van Yesse flash backs van de openingsavond. Weer keek ik om me heen en zag heel weinig mensen dansen, de dansblokken waren zelfs ‘onbemand’ en iedereen zat met elkaar te babbelen. Kwam dat door de weinig opbouwende set of zijn niet boeiende platenkeuze? Wie zal het zeggen….

B2b met Cosmic Gate

Cosmic Gate, de DJ’s/producers uit Duitsland namen om één uur de desks over en startten vrij trancy. Ze draaiden b2b, dat wil zeggen dat ze om de beurt twee platen draaiden. Het publiek kwam nog niet echt los, ook al was het inmiddels aardig druk geworden in de grote zaal. Het duo reageerde hierop door veel interactie met het publiek te zoeken en zette vrij snel Duitse hardtrance in. Lekker om op te dansen en de sfeer kwam er goed in, alleen moet je wel tegen een groot aantal breaks kunnen. Met andere woorden: we knalden dus in ‘golfbewegingen’.

Inmiddels hadden alle JP-fans zich verenigd waarbij opviel dat veel HQ-gangers present waren. Vol spanning wachtten we af op wat zijn set zou brengen. Naam en faam had JP hier in de voomalige Eau ook al opgebouwd tijdens de ‘Hardhouse mania’ avonden en het was dan ook geweldig om al die bekende gezichten van toen weer te zien. JP gaf vlak voor zijn set toe toch wel licht nerveus te zijn, want voor hem was het ook de eerste keer dat hij in Umania draaide. En dan nog wel als resident DJ. Maar ook hij had warme gevoelens bij de legendarische avonden in de Eau, dus had hij er alle vertrouwen in dat het nu weer een topavond zou worden!

JP: altijd garant voor een avond knallen

De sfeer was intussen subliem; overal blije gezichten, dansende mensen en danseressen. Kortom, het was één groot feest! JP zette zijn set stevig in, precies zoals we van hem gewend zijn. En als iets wel zeker is bij JP, is dat hij een van de weinige DJ’s is die het al jarenlang voor elkaar krijgt om een foutloze, energieke, opbouwende en altijd herkenbare hard dance set neer te zetten. Kortom, JP staat altijd garant voor een knallende avond en dat kwam goed uit, want daar kwamen we ook voor!

Helaas, na 10 minuten kwam ‘a DJ’s worst nightmare’ uit. Het mengpaneel liet verstek gaan met als gevolg: een haperend geluid, fluitende en klappende mensen en JP die machteloos de hulp in moest schakelen van de geluidstechnici om zijn set weer voort te kunnen zetten. Na dit intermezzo pakte hij professioneel de draad weer op en zette hij het gas erop. Met kletsers als ‘Renegade Master’, ‘Loving You’ en ‘French Kiss’ voerde hij de spanning en het aantal BPM’s op tot ongekende hoogten! We kregen geen tijd om even bij te komen, de continental hard house had ons in z’n greep! Het publiek genoot en JP des te meer. Wat een energie! Het dak ging eraf en we mochten zelfs nog een half uur langer doorgaan. Eigenlijk mocht het nooit meer overgaan, maar ineens was het dan toch half zes. De lichten gingen aan en voor we het wisten zaten we weer in de auto op weg naar huis. Nagenietend van een geweldige avond, met uiteraard op de achtergrond een cd’tje van JP…....

MagicSjeup

Share/Save/Bookmark