Home Redactie Partyreports I Love Trance 5 jaar @ XL
I Love Trance 5 jaar @ XL
Partyreports

Logo van XLZaterdag 25 september 2004, I Love Trance 5 jaar @ XL

De bekende I Love Trance party’s bestaan vijf jaar en dit heuglijke feit werd gevierd in de Jan van Galenstraat te Amsterdam. Ook ik heb in de afgelopen jaren al heel wat van deze I Love Trance party’s bezocht en kon deze speciale editie in de XL natuurlijk niet missen. Met Spider, Precision, Astrid en Bas&Ram in de line up kon dit niet anders dan een echt lekker trance- en zweeffeestje worden zoals een I Love Trance party betaamt!

We hadden met een leuk groepje vrienden afgesproken en met zijn viertjes al voorpret in de auto op weg naar Amsterdam. Daar hadden we met nog een viertal vrienden afgesproken en waren we onderweg steeds met elkaar aan het sms-en en aan het bellen om toch een beetje tegelijkertijd aan te komen in de Jan van Galenstraat. Voor mij en mijn mannetje heeft dit pand een hele speciale betekenis, want hier hebben wij elkaar, zo’n twee en een half jaar geleden, voor het eerst ontmoet en gesproken. Dus als wij daar samen zo weer binnen lopen door die bekende gezellige zalen, ja dan worden we vanzelf weer helemaal verliefd. En aangezien wij dat lekkere gevoel nooit kwijt willen raken, zul je ons hier dus met regelmaat aantreffen.

Bringing back good memories

De grote zaal was versierd met de bekende grote rode harten en achter de DJ Booth stonden sfeervol opgemaakte tafeltjes met bloemen en fruithapjes. Spider was achter de decks al aardig op dreef en zette een heerlijke zweverige trance set neer. Mijn gedachten keerden terug naar mijn eerste I Love Trance party, toen in de Escape, waar ik Spider voor het eerst heb gehoord. Dat was ook zo’n heerlijk feestje en het gevoel wat ik toen had, keerde deze avond ook bij mij terug. Vreemd is dat toch, die gevoelsherinneringen aan muziek en sfeer die soms ineens weer zo helder bij je terugkomen. Voor mijn mannetje was het zijn eerste I Love Trance party en ook al is hij niet per definitie een uitgesproken trance fan, hij heeft genoten deze avond! Iedere keer als ik even een rondje liep met mijn camera vond ik hem weer terug in zijn uppie; zwevend, dansend en genietend, lekker met zijn oogjes dicht.
DJ Precision had een kei van een zangeres meegenomen, die je kippenvel bezorgde. En ja, DJ Astrid deed bij ons beiden weer de oude vervlogen mooie tijden van de Kremlin (R.I.P) herleven. En dat niet alleen. Op een gegeven moment draaide zij een bijzondere mooie remix van Paul Oakenfold’s Southern Sun (Fatkids White Isle remix 2004!). En laat dat nu ook het eerste nummer zijn waarop wij samen toen voor het eerst gezoend hebben. Onze avond kon niet meer stuk, dat begrijp je zeker wel.

Prachtige party outfits

In de tweede zaal gaven DJ Sven S afgewisseld met DJ Chuck ook lekkere trance plaatjes ten gehore en ook deze zaal was goed gevuld met gezellige geklede party people. Dat is ook zo’n leuke bijkomstigheid van het publiek aldaar, dat ze zo erg hun best doen op hun partyoutfit. Persoonlijk vind ik dat ook altijd erg leuk om te zien en het geeft een bepaald cachet aan een feest. Wij hadden allemaal ook erg ons best gedaan op onze outfits en waren we op een ander feestje misschien wel wat “overdressed� geweest, hier in de XL is dit nooit het geval en kan je jezelf lekker uitdossen en laten gaan.

Vooral Sven S draaide lekker, maar persoonlijk vond ik het toch wel een beetje jammer dat Bas & Ram zo laat kwamen. Om mij heen merkte ik meer van deze geluiden, want er waren veel mensen die speciaal op dit duo stonden te wachten. Toen om een uurtje of drie Bas & Ram dan hun eerste plaatje opzetten, werd dit met gejuich ontvangen en kwam het wat steviger trance werk aan het bod waar zij zo beroemd om zijn geworden. Jammer dat het geluid in deze tweede zaal zo slecht was. Dat was vroeger al zo en is blijkbaar nog steeds niet verholpen, heel jammer van zo’n fantastische set die deze jongens hier neerzetten en ook jammer voor het publiek dat speciaal voor Bas & Ram was gekomen. Vooral als je wat heen en weer aan het lopen was tussen de beide zalen viel dit geluidsverschil des te meer op.
Maar goed, even een tip dus voor de organisatoren om hier nu toch maar eens daadwerkelijk iets aan te gaan doen. Het is jammer van al het talent aan DJ’s wat het daar met zulk een slecht geluid moet doen. Of programmeer zulke namen als Bas&Ram voortaan gewoon in de grote zaal, daar horen ze ook!

Al met al was het voor ons een onvergetelijke avond geworden, werd er heerlijk gedraaid, heeft deze trance freak haar hart weer op kunnen halen en niet alleen aan de muziek. Ook voor één van onze vrienden, voor wie het een eerste bezoek was aan de XL, was het een groot succes en voor herhaling vatbaar. Volgens mij wilde hij volgende week gelijk weer. Maar wij wisten het al: feestjes in de Jan van Galenstraat, van wie dan ook, zijn altijd erg gezellig en de moeite waard. En deze
I Love Trance was weer een waardige editie!

Partygreetzzzz
Liza de Diva

Share/Save/Bookmark