Home Redactie Partyreports Club Déjà Vu presents KARMA Trance Buddha revival
Club Déjà Vu presents KARMA Trance Buddha revival
Partyreports

Het is wel een gekke gewaarwording als je zondagmiddag staat te tutten en jezelf in een party outfit hijst om naar een house party te gaan. Maar eigenlijk vind ik het wel een prima tijdstip voor dit feestje; Karma, the Trance Buddha revival.

Dit initiatief is van het DJ-duo Bas&Ram en is bedoeld om weer terug te gaan naar de roots van de house en daarmee weer het oude gevoel van ‘love, peace en happiness’ naar boven te brengen, zoals in de vervlogen Trance Buddha tijden. Nostalgie dus, in een andere locatie weliswaar, maar wel met dezelfde DJ’s en heerlijke ouderwetse trance muziek. Helemaal in mijn straatje, ik ben en blijf tenslotte een grote trance fan(aat).

Happy Dayzz in Culemborg
Omdat ik voorheen nooit in de gelegenheid ben geweest om Trance Buddha in Amsterdam daadwerkelijk te bezoeken en alleen maar heb lopen kwijlen bij alle verhalen daaromtrent, was ik zeer enthousiast met deze tweede kans, ook al vond het feest dan plaats in een nieuwe locatie. En wat voor één! Ik keek werkelijk mijn ogen uit in deze schitterende grote discotheek Happy Dayzz in Culemborg. Zo rondlopend door de ruime gangen, de bar met restaurant en de mooie sfeervolle grote zaal, met allerlei knusse zithoekjes met banken en kussens werd ik meteen al happy. Ja deze tent deed zijn naam eer aan en toen ik de heerlijke tranceklanken hoorde wist ik het meteen. Dit wordt een very happy day!

Geweldige line up: JP, Spider Willem en Bas&Ram
Op de verhoging in de DJ-Booth draaide JP een voor mij zeer verrassende set.
Ik was niet echt gewend om zulke ‘trancy’ plaatjes van hem te horen.
Heerlijk vond ik het! Het was nog niet zo heel erg druk, maar de sfeer was al erg goed. Er was ook aandacht besteed aan het thema; zo stonden voorop de DJ-Booth een groot boeddha beeld en waterpijp. En achter de DJ op een verhoging prijkte een mensgrote gouden boeddha, die bij nader inzien ook een écht mens bleek te zijn.
Het was onze beroemde sterstripper/-danser Gidi die daar een hele mooie
stilistische act als boeddha neerzette.

Een feest van herkenning
Na JP nam Spider Willem het over. Van hem heb ik vroeger ook al zo genoten met de “I love Trance� party’s en tegenwoordig op zijn eigen stek in de XL.
Maar vanavond zette hij in mij ogen (lees: oren) zijn beste set ooit neer. Jeetje wat een heerlijke plaatjes kwamen daar voorbij, nostalgie ten top! Ik liep helemaal te zweven, dit was echt mijn muziek. Heerlijk, zo had ik het al een tijdje niet meer gehoord. En prachtig om te zien hoe uiterst geconcentreerd hij bezig was. Tijdens zijn set was het publiek toch aardig toegenomen en men genoot zichtbaar.

Als laatste DJ’s stonden de initiatiefnemers Bas&Ram zelf achter de draaitafels.
Mooi om te zien dat deze jongens zo op elkaar zijn ingespeeld en ook net als hun publiek staan te genieten van de muziek. Hun set was voor mij één groot hoogtepunt, om te smullen gewoon! En zo lekker die “oude� plaatjes ertussen door. Wat is er in die jaren van de house toch ontzettend veel mooie en melodieuze muziek gemaakt. Je zou het bijna vergeten. Maar hier gingen op deze mooie zondag de handjes in de lucht voor Bas en Ram en joelde men bij herkenning.

En denk nu niet dat er alleen maar ouwetjes rondliepen, nee, het was een gezellig gemengd publiek. Bovendien herkende mijn eigen ‘ouwetje ‘ook niet al die gouwe ouwe krakers, omdat ie toen nog niet in de ‘dance scene’ verkeerde.
Goh, wat had hij toch een hoop gemist, verklaarde hij bij het horen van o.a. Café del Mar en al die andere juweeltjes die op deze happy day voorbijkwamen.
Echt veel te snel kwam er om tien uur ‘s avonds een eind aan deze mooie trance-tocht met een versie van Clockwork Orange. Het was een onvergetelijk tochtje geworden deze ‘revival’.

Ook de drie danseressen die iedere keer weer in een andere fantastische outfit hun show gaven, konden er wat van. Het was een lust om naar te kijken. En het hele plaatje klopte gewoon: de muziek, de aankleding, het publiek en de sfeer. Je kon zien dat er aan alles aandacht was geschonken. En het was van begin tot het eind een genot om daar te zijn. Karma heeft écht karma. Een goeie aanrader voor de echte party people die (weer) naar de love, peace en happiness verlangen!

Bas&Ram houden iedere tweede zondag van de maand in deze mooie discotheek hun Déjà Vu party’s met iedere keer een ander thema en gast DJ’s. De volgende is de Limit revival, op zondag 10 oktober, met als gast DJ’s Steve Sweet en Marcel Woods.

Partygreetzzz

Liza de Diva

Share/Save/Bookmark