Home Redactie Partyreports Umania – op de goede weg!
Umania – op de goede weg!
Partyreports

Het derde weekend van Umania heeft weer genoeg stof doen opwaaien om over te reporten. Welke conclusies kunnen we trekken nu we dit weekend achter de rug hebben? Of is het daar nog veel te vroeg voor? Wat we op zijn minst kunnen doen is een tijdelijke balans opstellen. Daarover later dus iets meer. Nu eerst het derde weekend onder de loep nemen.

Zweven op de sounds van DJ Jurgen
We kwamen, in vergelijking tot voorgaande keren, een stuk later de club in. De eerste DJ, Rob Essink, die vorige week zo subliem had geopend, hadden we compleet gemist. [Mensen in de zaal vertelden me dat Rob weer heerlijk op dreef was en dat hij de tent behoorlijk had opgewarmd met zijn lekkere trancy set.] Wij kwamen binnen toen DJ Jurgen zijn laatste 20 minuten inzette. Wel lekker om binnen te komen terwijl de zaal al behoorlijk gevuld was. Het was er op dat moment drukker dan het weekend ervoor. En de mensen bleven nog binnen komen. Dat beloofde in ieder geval weer meer. Ook Jurgen was op dreef. Lekkere zweefplaten met hier en daar een zuchtje van Hard Trance. Rick helemaal blij want dit is natuurlijk zijn favoriete sound. Ik moet zeggen dat Jurgen zich aardig had aangepast aan het Haagse publiek want hij draaide hier anders dan de keren dat ik hem had horen draaien tijdens zijn Lexion gigs. Het kan ook niet anders want Jurgen is geen onbekende in het Haagse circuit. Hij heeft immers een hele reeks ASTA en Eau gigs als bagage.

Terwijl het publiek nog steeds gestaag binnen bleef komen voelde ik de sfeer steeds warmer worden. Net als vorige week was de sfeer weer excellent. Wat ‘vroeger’ ook al het geval was in de oude Eau is ook hier weer aan de hand, er hangt namelijk geen typisch Haagse sfeer. Het bereik van Umania neigt dan ook veel meer naar clubbers uit de omringende steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Een perfecte set van Mark Norman
Het duo Mark Norman was de volgende act dat op de planning van de avond stond. Zelf had ik beide heren nog nooit zien optreden maar ik was natuurlijk al wel bekend met hun producties. Vooral na alle goede berichten die ik over hun – nu al – notoire set op Mysteryland gehoord had was ik erg nieuwsgierig geworden. Ik kan heel kort zijn over wat ze mij voorgeschoteld hebben; ze hebben me niet teleurgesteld! Ze begonnen heel trancy maar dat werd per track harder. Heerlijk gewoon. Heerlijke zweefplaten werden afgewisseld met geweldig beukende Hard Trance tracks. Natuurlijk bulkte hun set van hun eigen producties. Een heerlijk uitgebalanceerde set kan je wel zeggen. Ook de interactie tussen hen en het publiek ging goed en dat is toch ook een goede graadmeter hoe je overkomt, nietwaar. Het publiek [en Rick in het bijzonder] genoot verschrikkelijk. Alles wat de boys draaiden werd goedkeurend, armzwaaiend, klappend, fluitend en gretig opgeslokt. Wat mij betreft mogen de heren vaker komen. Elk derde weekend van de maand zijn ze er, so be there!

Dat er meer publiek was in de zaal was ook te merken aan het feit dat het boven ook een tijdje is opengegaan. De kleine zaal is helaas nog niet open geweest en dat is best wel jammer voor de José fans.

Beuken met The Freak
Als laatste op de agenda hadden we de naam van The Freak staan. Nu weten we allemaal dat The Freak’s doelstelling heel simpel is: een avond lekker dakken op supermuziek die hij speciaal voor ons geselecteerd heeft. The Freak nam plaats achter de decks nadat MC Stanford het duo Mark Norman bedankt had voor hun wicked set. Vanaf het eerste tot aan het laatste nummer was het beuken geblazen met good ol’ Freek! Wat een enthousiasme liet hij weer zien zeg! Continu die armen in de lucht en die genietende smile op zijn gezicht. Zo zie ik het graag: een DJ die zienderogen plezier heeft in zijn werk. Freak’s enthousiasme sloeg als een vonk over op het al razende publiek. Het werd bijna tastbaar en dat is iets wat ik buiten de HQ- avonden in de Melkweg eigenlijk nooit ergens anders meemaak. Heerlijk die wisselwerking tussen hem en het publiek.

De laatste track werd ingezet en toen gingen de lichten aan. Ik had een echt ouderwetse superavond! De beloofde – misschien te vroege – conclusies:
Umania staat garant voor een supersfeer. De uitstraling van de nieuwe club, de super line up, de vette muziek en het gezellige party minded publiek zorgen er gewoon voor dat het plaatje klopt. Voor het geld hoef je het niet te laten, een avondje Umania kost je beurs om precies te zijn €10.- Als je als dame voor half twaalf binnen komt hoef je al helemaal niet in de buidel te tasten. Uit goede bron hoorde ik dat er via de verschillende toonaangevende web sites ook nog kaarten worden weggegeven. Al met al genoeg redenen om eens een avond een ‘Human Maniac’ uit te hangen.

Volgende week JP en Cosmic Gate, need I say more?

JFK

Share/Save/Bookmark