Home Redactie Partyreports HQ hits the road
HQ hits the road
Partyreports

We vertrokken zaterdagavond rond een uur of tien uit Amsterdam. Onze eindbestemming zou discotheek Happy Dayzz in Culemborg zijn. Deze uitgaansgelegenheid had de eer gekregen om de legendarische clubavond High Quality te hosten. We waren zonder routebeschrijving op pad gegaan, maar dankzij de laser konden we het makkelijk vinden.
De binnenkomst verliep vlot, want er stond geen rij en ook het fouilleren ging soepel. Happy Dayzz is een grote tent met twee zalen en een ruim opgezet cafe. Naast de bekende HQ DJ´s Danny D, Fausto, JP en Tom Harding in de harddance zaal, was er tevens een zaal waar R&B en ook disco werd gedraaid. In die laatste zaal ben ik niet geweest, dus daar kan ik verder geen uitspraken over doen.

Toen wij rond 23.00 uur binnenkwamen was het nog vrij rustig. Maar omdat er zeer veel vrienden en kennissen waren zat de stemming er meteen goed in. Een minpunt was echter wel dat het geluid voor het kleine aantal mensen in een behoorlijk grote zaal te hard stond. Hierdoor kwam bijvoorbeeld mijn persoonlijke favoriet ‘Angel 2’ niet helemaal tot zijn recht. Later op de avond leek het geluidsniveau wat te zijn bijgesteld, maar ook de toenemende drukte zorgde ervoor dat de muziek wat beter klonk.
Danny D zorgde voor een geslaagde opening van de avond. Met onder andere ´Not over yet` en ´Angel 2` kreeg hij de menigte aan het dansen. Om twaalf uur was het de beurt aan Fausto. Deze bewegelijke en altijd enthousiaste DJ draaide 1,5 uur lang lekkere UK Hardtrance platen. Voor mij zelf was het hoogtepunt in zijn set zijn nieuwe track ´The Fan`. Met RJ en Kjell was ik getuige geweest van de geboorte van deze plaat en wij gingen dan ook compleet uit ons dak toen dit nummer gedraaid werd. Ook bij de rest van het publiek sloeg de track aan, want er werd stevig gedanst.

JP mocht het roer van Fausto overnemen en dit ging hem goed af. Naast een aantal bekende klappers draaide JP ook wat minder bekende nummers die door het publiek goed ontvangen werden. Echt compleet gevuld is de zaal nooit geweest, maar er waren toch genoeg mensen om er een leuk feestje van te maken.

De eer om de avond af te sluiten ging naar Tom Harding. De meeste mensen leken erg nieuwsgierig naar hoe deze Brit dat zou gaan doen. De laatste tijd draait Tom Harding wat wispelturig. Vaak zijn zijn sets wel goed, maar passen ze niet in de rest van de avond. Eind augustus op Beachbop had hij veel mensen weten te verrassen met een heerlijke, knallende hardhouse set en veel mensen hoopten dat hij net als toen zou draaien. Blijkbaar had Tom Harding op Beachbop gemerkt dat zijn nieuwe (of is het juist oud?) draaistijl goed in de smaak viel bij het publiek en ook op deze speciale HQ avond kreeg hij bij de meeste mensen de voeten wel van de vloer. De zaal bleef tot het eind van de avond goed gevuld en toen om 5 uur de lichten aangingen was het grootste deel van het publiek echt teleurgesteld dat ze weer huiswaarts moesten gaan.

Al met al was HQ on Tour in Happy Dayzz te Culemborg een geslaagde avond. Dat het geluid in het begin wat te hard stond mocht de pret niet drukken. Ook het geringe aantal bezoekers deed niet af aan wat men die avond te horen kreeg. Muzikaal gezien voldeed de avond aan de verwachtingen. De goede sfeer die men altijd vindt in de Melkweg was meegekomen naar Culemborg, mede doordat het aantal vaste HQ bezoekers erg groot was.
Over twee weken is het alweer tijd voor een nieuwe editie van HQ in de vertouwde Melkweg. De line up belooft ons een openingsset van Danny D, zijn laatste van dit jaar, een drie uur durende set van Scot Project die zijn nieuwe album zal presenteren, een Dex en Effects uur met de Organ Donors en Tom Harding zal de avond op gepaste wijze afsluiten. Ik (wij) heb er nu al vreselijk veel zin in en dat zal alleen maar erger worden naarmate 24 september nadert.

Greetinx

Sunshine

Share/Save/Bookmark