Home Redactie Partyreports Een zwoele zondag in het zonnige zuiden
Een zwoele zondag in het zonnige zuiden
Partyreports

Destination Unknown (Bergen op Zoom) en 8 DJ’s 1 Case(Breda)

Ja ga er maar aan staan; momenteel wordt partyland overspoelt met overal leuke en kleinere feestjes met bekende en minder bekende DJ’s, beslaat het partyweekend nu al vanaf donderdag – tot en met zondagavond en moeten wij,- de echte die-hards onder de partypeople -, tot overmaat van ramp ook nog eens onszelf in meerdere persoonlijkheden gaan delen, om alle party’s die op precies dezelfde tijdstippen plaatsvinden, te kunnen bezoeken, om maar niets van al dit feestgedruis te hoeven missen en erover mee te kunnen blijven praten. En ja daar wordt men niet alleen armer van, maar ook doodmoe!
En dat geldt niet alleen voor ons bezoekers, maar ook voor de DJ’s die van hot naar her reizen, om overal op tijd te kunnen zijn en de partyorganisatoren die de zo begeerde “dancekoek� met meerdere gegadigden moeten gaan delen.

Ja we zijn zo lekker bezig met zijn allen en ik houd mijn hart vast of dit niet het begin van het einde is van de bron waaruit deze dance-scene in eerste instantie is ontstaan. In deze jacht verliezen wij ons gevoel van saamhorigheid en de euforie van de muziek gaat over in kritiek op de techniek en de bijkomstigheden.

Zo dat lucht op. Ik wil van mijn hart geen moordkuil maken, want op mijn leeftijd moet men toch wel ernstig rekening gaan houden met de rikketik. Het zou zonde zijn als liza the diva, the grandma of dance (bedankt MC Stanford voor deze titel) voortijdig het leven zou laten, alvorens zij ook met haar kleinkinderen zou kunnen gaan stappen. Die kleinkinderen bestaan pas uit één kleinzoon van zes maanden jong, dus wil ik nog graag even wat langer mee. En ook de jongste zoon van 15 jaar, de benjamin van onze familie, is nog niet ingewijd in de dansscène. Mijn taak zit er nog lang niet op. Maar goed, lieve lezers, sorry maar zo af en toe moet ik mijn bezorgdheid uiten en als grandma of the dance, heb ik hier wel een beetje het recht toe, vind ik zelf. Ik bedoel wat is een grandma zonder wijze raad?
Laten we het respect voor elkaar niet verliezen, zoals de MC’s het zo vaak verkondigen; respect voor de DJ, respect voor elkaar!

En nu naar zondag. Mijn hemel wat een mooie zonnige dag. En twee feestjes die wij geen van beiden wilden missen. Dat werd heen en weer rijden tussen Destination Unknown, in Bergen op Zoom en 8DJ’s 1 Case in Breda.

Dochterlief had afgesproken met haar stapgenoten in de Speeltuin te Breda.
Een leuk feestje in de achtertuin van dit café. De opbrengsten gingen zoals gewoon naar een goed doel en dit was nu Amnesty International.
Met een line up (oa.Cor fijneman, Dazzle, Mark Norman, Rogier, C-mon en Franco) om je vingers bij af te likken en daarom besloten wij, nadat wij haar hadden afgezet, later op de dag zelf ook weer terug te komen.
Wij gingen eerst naar de nu bekende destination van Destination Unknown.
Een initiatief van de DJ’s Revana en Martino, die ook een leuke en gevarieerde line up hadden neergezet, met gast DJ’s als Pierre, Wheely, Sven van Vuren en Bas Kunnen live! Er waren gezellige partymensen, maar het was wel merkbaar dat de zuidelijke en vooral Bredase partyscene zich had verdeeld over deze twee feestjes.
Jammer, maar gelukkig draaiden de DJ’s de sterren van de hemel, alsof zij voor een uitverkochte Heineken Music Hal stonden. Toppie!. Vooral de set van Bas Kunnen en Wheely konden ons persoonlijk zeer bekoren en het mooie stemgeluid van mc/zangeres Cay-T gaf een extra dimensie aan de fantastisch uitgezochte plaatjes van Wheely! Zeker voor herhaling vatbaar!

Ook in de Speeltuin te Breda later op de dag, bleek het ondanks de mindere opkomst een erg gezellige dag te zijn geweest met goede muziek en was er voor ruim 800 euro opgehaald voor Amnesty. Wij hebben daar ook nog even kunnen genieten van de back 2 back set van Mark Norman en Cor Fijneman. Zeer geslaagd weer deze tweede editie van 8 DJ’s & 1 Case. Maar volgend jaar graag op een ander dag mensen, of sla de handen is een keertje ineen en maak er één groot feest van, dan kan tenminste iedereen weer komen en is wat minder vermoeiend!

Partygreetzzzz
Liza de Diva

Share/Save/Bookmark