Home Redactie Partyreports Umania, The Opening
Umania, The Opening
Partyreports

Billboards, posters, radiocommercials, flyers en banners vlogen ons de afgelopen weken om de oren. Wie kon er nog omheen: Umania is de nieuwe naam van de Eau en zou zaterdag 4 september officieel geopend worden! Met de dag werden wij, en heel veel andere vaste Eaugangers nieuwsgieriger….Hoe zal Umania eruit zien? Is er veel veranderd? Zal het druk worden? Wat voor mensen komen er? Hoe is de sfeer en hoe draaien de DJ’s?

Pre-opening
Rond 21.00 uur liepen we het bekende bruggetje over op weg naar de speciale openingsparty. Van 20.00 tot 22.00 uur mochten genodigden namelijk alvast kijken hoe Umania eruit ziet.
We werden vriendelijk ontvangen door de portiers en de dames bij de receptie. Eenmaal binnen kregen we een glas champagne met Redbull aangeboden en hing er al een feestelijke sfeer.
We kregen te horen dat we tot 22:00 uur gratis drankjes konden bestellen aan de bar; dat begon al goed!

Het was nog vrij rustig waardoor we eens goed rond konden kijken naar de nieuw opgezette zalen. Ik herkende de Eau en zeker de Marathon amper meer terug,. Iedereen keek zijn ogen uit naar de totale aankleding en verlichting. Zo is de grote zaal echt magnifiek opgezet; de DJ Booth staat aan de linkerkant in plaats van recht voor en de trappen zijn weggehaald. De zaal maakte een ruimtelijke indruk en daarbij is de dansvloer uitgerust met grote dansblokken. Kortom, de dansliefhebbers komen hier volop aan hun trekken!
Vanaf boven gezien heb je een goed overzicht van de grote zaal. Je kijkt zo mee met de DJ en de mensen van het licht, de gehele dansvloer en de bar. De verlichting is stijlvol en de lasers waren paarsblauw. We werden inmiddels erg nieuwsgierig welke andere verrassingen we aan zouden treffen. We liepen door naar de kleine zaal, en waar ‘vroeger’ ook de chillruimte was, is nu heel trendy aangekleed met groene lampen en zagen we overal hang-, zit- en lighoeken met veel kussens. Het is dat de avond net begon, anders had ik het hier best even uit kunnen houden. Het barpersoneel was erg relaxed en kwam professioneel en service minded over, iets wat heel belangrijk is en vaak wordt onderschat.

Ook de toiletdames vonden de aandacht van alle mensen erg leuk. De herentoiletten zagen er goed verzorgd uit, minpunt is wel dat dit bij de dames later op de avond wegens verstopte toiletten minder goed geregeld was. Beneden, tussen de kleine en grote zaal in, zond Fresh FM het spektakel live uit en stonden alle resident DJ’s op een rij.

Langzaamaan werd het drukker en zag je steeds meer mensen met een nieuwsgierige blik de verschillende ruimtes bekijken. De reacties om ons heen waren erg positief; de genodigden waren zichtbaar onder de indruk, dus aan de aankleding kon het in ieder geval niet liggen! De sfeer bleef ook vriendelijk, relaxed en we hebben zeer veel lachende mensen op de foto mogen zetten. Opvallend daarbij was dat het publiek dat zich tot Umania aangetrokken voelt over het algemeen geen twintigers meer waren, maar eerder dertigers. Een publiek dat weet wat hij wil, wat te besteden heeft, en zo bleek later, vaak mooie herinneringen heeft aan deze club voordat dit Umania heette. Tussen de dansende menigte door werden we getrakteerd op diverse acts: er kwam een man ‘de zaal op stelten zetten’ en gaf zelfs een paar salto’s weg, mooie bloemenmeisjes trakteerden het publiek op lollies, dames in prachtige baljurken dansten naast de DJ en hier en daar fladderden zelfs wat reuzenvlinders rond!

De DJ’s
De zalen liepen rond middernacht behoorlijk voor, maar de verwachte rijen buiten bleven uit. Miss Melody draaide lekkere trance en zweepte zeker aan het eind het publiek op. DJ Yesse, ‘Mister Umania’ en bekend van de Fusionfeesten pakte deze stijl op, maar maakte op ons helaas geen indruk. Zijn set was rommelig opgebouwd met veel breaks en wanneer de zaal even los ging, was het weer veel te snel voorbij. En je voelde dat de zaal loswilde…..De hoop was gevestigd op Jaspa Jones, de helft van het Duitse duo ‘Blank & Jones’. Zijn set bestond voornamelijk uit trance, maar ook hem lukte het niet de hele zaal mee te krijgen. Hoe was het mogelijk? Het was ‘prime time’, de DJ had geen interactie met het publiek, het tempo kwam er niet in en zo gebeurde het dat veel mensen maar een wandelingetje gingen maken of met elkaar gingen praten. Toen eenmaal bleek dat er in de kleine zaal door o.a. DJ Jose wel ‘stevig’ werd gedraaid, besloten veel mensen van zaal te wisselen. Johan Gielen startte om 03.00 uur in de grote zaal en hij draaide hardtrance, maar ook hij slaagde er niet in het dak eraf te blazen, iets wat we bij een opening zeker wel hadden verwacht. Want als je je als club profileert met trance en harddance, waarom zou je beide stijlen dan juist tijdens de opening niet combineren? Zeker als je je bedenkt dat Umania resident DJ’s heeft zoals Fausto en JP, die niet alleen bekend staan om hun vlekkeloze hardhouse draaikunsten, maar ook meesters zijn in het opzwepen van het publiek. Cor Fijneman was de DJ die mocht afsluiten, vanaf 05.00 uur (!) mocht hij ‘de beuk erin gooien’. Zo’n taak is doorgaans wel voor hem weggelegd, maar helaas hebben we zijn set moeten missen. Een verkeerde dansstap zorgde ervoor dat ik mijn enkel verzwikte…

Om een lang verhaal kort te maken: de opening was erg goed en origineel verzorgd en de sfeer was top! Hier staat wel tegenover dat de muzikale aankleding tegenviel, niet alleen voor ons, maar ook voor vele andere bezoekers. Dat Umania een nieuw begrip wordt, is nu wel duidelijk. Maar of het een ‘mensengekte ‘ wordt…...we zullen het zien!

Party greetz,

Mandy & Danny

Share/Save/Bookmark