Home Redactie Partyreports Dordt del Mar
Dordt del Mar
Partyreports

Voor de derde maal organiseerde Dancetour een gratis openluchtfeestje in Dordrecht. Met een line up die er niet om loog, met DJ’s als N-Tony, José, Cor Fijneman, Bas en Ram en Charly Lownoise en MC Stanford kon dit niet anders dan een lekker feestje worden. En dat werd het ook!

Onder een stralend zonnetje en een graadje of 21 reden we zaterdagmiddag richting Dordrecht. En als de routeplanner nu eens een keertje helemaal had geklopt, dan waren we wellicht eerder op de plaats van bestemming aanbeland, maar helaas kostte ons dit toch weer een extra rondje naar een plattegrond. Gelukkig stonden er op een gegeven moment borden en konden we de muziek al horen. Zo, dat was goed geregeld; vlakbij gratis je auto parkeren, top!
En nu een tweede extra rondje om de ingang van het terrein te zoeken, die stond jammer genoeg nou net weer niet aangegeven. Maar eenmaal op het terrein was alles heel overzichtelijk opgesteld en de geluidsinstallatie klonk super. Vooraan bij de DJ Booth trakteerde DJ José de menigte op zijn bekende muziekgeluiden. Het was nog vrij rustig en de sfeer was een beetje lauw. Maar er waren zoveel gezellige bekende partygangers dat een derde rondje noodzakelijk was om iedereen naar behoren gedag te kunnen zeggen. De ouders van Cor Fijneman bevonden zich ook onder het publiek. Leuk dat zij zo enthousiast meeleven met hun zoon en zijn muziek en de bijbehorende party scene weten te waarderen.
Cor heeft dan ook wederom een fantastische set neergezet en heeft zich in het zweet staan draaien om het tamme Dordrechtse publiek wat op te hitsen. Gelukkig voor hem waren er ook een aantal trouwe fans en stadsgenoten aanwezig die vooraan hun eigen feestje bouwden en voor wat beweging en actie zorgden.
Ook waren daar op een gegeven moment de bloemenmeisjes die de bezoekers een krans van bloemen aanboden, waardoor het geheel toch weer een beetje opfleurde en de menigte zowaar meer naar voren kwam en aangestoken door de aldaar aanwezige fans zich ook aan een dansje waagden. De sfeer werd steeds beter en het parkeerterrein van het Energiehuis werd steeds voller.

Na Cor werden Bas en Ram met verve aangekondigd door MC Stanford. Ook hij deed zijn uiterste best om het publiek mee te krijgen. En de set van Bas en Ram sloot heel mooi aan op die van hun voorganger met heerlijke opzwepende hardtrance plaatjes. Nee, aan de organisatie en aan de DJ’s heeft het die middag niet gelegen. En ook niet aan het zonnetje, want die heeft de hele tijd gestraald.
Maar pas aan het eind van de dag was het hele terrein helemaal gevuld. En toen Charly Lownoise de Booth betrad, begonnen alle ‘Lonsdale gabbertjes’ vooraan flink te hakken op zijn happy hardcore plaatjes. Ach, je moet er maar van houden. En dat deed de Dordrechtse jeugd. En Charly kreeg als een echte volksmenner eindelijk alle voetjes van de vloer en de handjes in de lucht.
Het was een vrolijke afsluiting van een leuk gratis feestje met een afwissellende line up die oud en jong toch zeer tevreden heeft gesteld. Ik wil bij deze dan ook de organisatie bedanken en vooral adviseren om hiermee door te gaan. Want naast al die grotere en duurdere feesten is een gratis party met een gevarieerde line up van bekende DJ’s zeer zeker de moeite waard.

Partygreetzzzz,

Liza de Diva

Share/Save/Bookmark