Home Redactie Partyreports UKXX and the Matrixx back together again
UKXX and the Matrixx back together again
Partyreports

Het was alweer een tijdje geleden dat ik de hele rit naar Nijmegen had ondernomen. Ik was zelfs alweer vergeten welke afslag ik moest hebben om het snelst bij de dubbel X club aan te komen. Maar gelukkig nadat we voor de vierde keer een afslag probeerden, leek het erop dat ik eindelijk iets herkenbaars zag. Jawel, de dikke M van Mc.Donald’s, de woonboulevard en het bordje Parkeren voor de Matrixx wezen op een geslaagde heenrit.

Bij binnenkomst werden Sam en ik vriendelijk ontvangen door de portiers en warm begroet door Jessica, de vriendin van JP. Binnen in de zaal was het nog rustig. De klok had net half twaalf geslagen en JP was zijn set net begonnen. Helaas, door onze zoektocht hadden we zeker een half uur verloren en misten zodoende de set van DJ X-Force. We liepen door naar achter, direct naar het podium waar overigens ook de VIP ruimte is. Ik vind de Matrixx echt een superclub, mooi en functioneel ingericht, een super DJ Booth en een superieur geluidssysteem. JP was net zijn set begonnen, zoals ik al zei en geloof me, hij had er zin in.

JP zette echt een stevige set neer. Van het begin af aan zette hij het gas erop met veel nieuwe tracks. Natuurlijk greep hij ook regelmatig terug naar wat gouwe ouwe tracks. Heerlijk om te zien hoe hij stond te genieten en hoe het publiek op hem reageerde. Veel continental Harddance met hier een daar een opzwepende UK plaat er door. Geweldig weer. Ondertussen nog even een praatje gemaakt met X-Force die het zelf ook weer super vond om hierbij aanwezig te mogen zijn. Aardige gozer!

Terwijl JP zijn set naar het hoogtepunt werkte zag ik dat de zaal aardig vol begon te lopen. Gelukkig maar. Helaas was de zaal niet helemaal gevuld maar dat was ook niet te verwachten want dit weekend was ook het weekend van Mysteryland en van Lowlands. Ik schat dat er zo’n man of 900 in de zaal waren, maar dat nam niet weg dat het er niet gezellig was. Er hing zoals altijd een goede sfeer in de Matrixx.

Andy Farley, voor heel veel fans in Nederland maar ook in het buitenland een inspiratiebron als geen ander, was de volgende DJ die aan bod was. JP nam waardig afscheid van zijn trouwe fans en liet de decks over aan de altijd vrolijk ogende Brit. Andy nam het roer lekker over en vervolgde waar JP eindigde, met een aantal continental Harddance toppers. Heerlijk dacht ik bij mezelf, dat mag hij vaker doen. Al gauw ging de meester van de UK sound over op zijn eigen stijl en was het komende anderhalf uur UK only wat er uit de speakers knalde. Voor de liefhebbers een superset en veel van mijn vrienden gingen dus ook compleet uit hun bol. Voor mij dus even tijd om een pauze in te lassen en wat foto’s maken. Hier en daar kwam er wel weer een lekkere plaat voorbij en borg ik mijn camera weer op. Sommige UK platen zijn wel lekker om op te dansen, al zeg ik het zelf. Toch kon de set van Andy mij niet boeien. Persoonlijk vond ik het iets te vlak. Heb hem beter maar vooral ook creatiever horen draaien. Zoals zijn set vorig jaar oktober bij de Hardhouse Academy – super! Maar hoe dan ook, het publiek leek zich goed te vermaken en daar gaat het om.

De afgelopen zomermaanden heb ik de Organ Donors twee keer mogen bewonderen; eenmaal bij Impulz Outdoors en vervolgens bij Tidy Weekender in Engeland. De Harris Brothers a.k.a. de Organ Donors staan er echt om bekend om zoveel mogelijk verschillende Harddance stromen live door elkaar te mixen. Van Harddance, via UK Hardhouse tot Trance en Hardtrance. Alles komt wel aan bod. Een lekkere opzwepende set was het resultaat en de crowd genoot volop. Wat hebben de broers toch een lekkere manier van spelen. Goede interactie, goede track keuzes maar vooral veel plezier. Continu die armen omhoog om het publiek verder op te naaien. Heerlijk om te zien! Ook JP stond te genieten van hun set en danste vrolijk een paar tracks met zijn fans mee als hij even niet hoefde te poseren voor wat foto‘s.

Tegen vijven begon de club langzaam leeg te lopen. Tijd om te gaan want er zat nog een lange rit terug in het verschiet. [Langer dan verwacht zelfs, nog bedankt Jeroen, RJ, Annemarie, Floor en Marthe]. Een avondje Harddance in de Matrixx, blijft een aanrader. Volgende keer weer? Dacht het wel.

Greetz,

JFK

Share/Save/Bookmark