Home Redactie Partyreports Wandelen, dansen, blubber en muziek @ Mysteryland
Wandelen, dansen, blubber en muziek @ Mysteryland
Partyreports

Alweer een regenachtige zaterdagmorgen toen we met goede moed en erg veel partyzin in de vroegte richting Floriade afreisden. Maar hoe noordelijker we kwamen, hoe blauwer de lucht werd en toen manlief mij en mijn dochter op het station Hoofddorp afzette voor de pendelbus naar Mysteryland, was het zowaar weer helemaal droog. De paraplu hebben we maar in de auto gelaten. Gauw een kaartje gekocht, de bus in en bijna voor de deur afgezet, dat was goed geregeld.

Jammer dat we nog ruim drie kwartier in de rij hebben gestaan voordat we daadwerkelijk het terrein opkonden. Maar de gemoederen in die rij waren gezellig en dat de controle aan de poortjes grondig geschiedde en veel tijd in beslag nam met al die meegenomen rugzakken, namen de meesten van ons maar voor lief.

Met een plattegrond in onze handen probeerden we te lokaliseren waar we nu precies op het terrein stonden. Ingang Noord stond hierop niet aangegeven en we gingen er maar vanuit dat die ingang bovenaan het plattegrondje was. Enfin, we hebben dus het hele terrein omgelopen, alvorens we de Blackhole tent hadden gevonden. Daar hadden we met een aantal vrienden afgesproken en zouden ook blijven tot mijn geliefde wederhelft zich weer bij ons had gevoegd.

Onderweg hebben we genoten van het uitzicht op de vele stages en tenten en hebben mooie plaatjes geschoten. Drank en etensbonnetjes gekocht, een broodje kroket verorberd en ondertussen zijn we ook nog een heleboel vrienden en bekenden tegengekomen.
Dochterlief sleurde mij enthousiast de heuvel op en had er flink de pas in. Ze had erg zin in haar eerste keer Mysteryland. Bij de Blackhole tent aangekomen was Ton TB al lekker stevig aan het draaien en zij begaf zich meteen tussen de dansende menigte. Mijn hemel wat had Blackhole hier voor een brute geluidsinstallatie staan; de bas dreunde letterlijk en figuurlijk door je hele lijf heen.

Alweer had ik van te voren een eigen lijstje gemaakt waar we graag heen wilden. Want hoe leuk ik deze festivals ook vind, een groot nadeel blijft dat je niet alles kunt zien en horen. Door de wandeling over het terrein kregen we al snel in de gaten dat dit erg groot was en de verschillende area’s soms erg ver uit elkaar lagen. Mijn voeten deden al pijn van de eerste flinke wandeling en ik had ook niet zoveel zin om mijn hele dag te verdoen met heen en weer lopen. Dus besloten we onze activiteiten deze dag te beperken tot twee tenten en wel Blackhole en de Mainstage. Dochterlief heeft tussendoor nog wel wat uitstapjes gemaakt naar de Q-dance, maar daar is het verder dan ook bij gebleven.

Het terrein van de Floriade zelf is erg uitgestrekt en heel mooi met al die watertjes ertussen. Jammer dat sommige stukken zo blubberig waren, daardoor vielen er soms hele gaten tussen het publiek en oogde het wat minder gezellig.
Gelukkig hadden wij rechts naast de Mainstage een mooi stukje gras gevonden in het zonnetje, waar we een aardig tijdje op een kleedje vertoefd hebben. Alleen toen mister Tiësto aankwam was het publiek zo verveelvoudigd dat we wel moesten gaan staan.

Ster van de dag is voor ons unaniem DJ Cor Fijneman. Wat heeft hij een vreselijk wrede set neergezet. Zo opzwepend en aanlokkelijk dat velen hem verkozen boven Tiësto. Wat kan die jongen toch draaien, ongelooflijk. We hadden zelf ook moeite om die tent uit te komen, maar met in ons achterhoofd dat we Cor volgende week weer zouden zien in Dort del Mar, besloten we toch weer bij de Mainstage te gaan kijken.

Daar hadden we achtereenvolgens Benjamin Bates gehoord, wat erg lekker klonk, daarna Moguai, die de halve Main leeg draaide met zijn saaie set, vreselijk, maar gelukkig maakte Darren Emerson dit weer goed met een heel sterke set.
Zoals gezegd zijn we tussendoor bij de Blackhole tent wezen kijken en luisteren en dochterlief heeft bij de Q dance nog stukjes van Luna, Dana en Pavo gehoord. Zij vond de sfeer daar ook erg gezellig en er werden veel bekende hardstyle plaatjes gedraaid vertelde zij ons. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de plek van de stage van Q- dance ook veel mooier vond dan de Mainstage die in vergelijking veel kleiner was en ook erg rommelig vond aandoen.

Op de Main hebben we nog een stukje trance van Paul van Dijk meegekregen alvorens de helicopter overvloog met Tiësto onder zijn wieken. De Main was ondertussen compleet dichtgeslibt met Tiësto aanhangers en de handen gingen allemaal in de lucht bij dit schouwspel. Heel stoer hoor, zo’n opkomst!

Tiësto heeft een zeer verrassende gevarieerde set neergezet. In het begin met wat progressive en techno invloeden en daarna heerlijke zweverige trance. Het feit dat hij maar 2 bekende eigen nummers draaide, deed sommige fans mopperen. Het is ook nooit goed, want ik kan me ook herinneren dat er de vorige keer bij een van zijn gigs gemopperd werd dat hij té commercieel draaide. Persoonlijk vond ik het een goede gevarieerde set en heeft hij wellicht wat meer risico genomen dan zijn opvolger Marco V die nu erg op safe speelde en voorspelbaar draaide met veel van zijn (oude) hits ertussen door. Maar zijn bekende beukende geluiden tezamen met het spetterende vuurwerk was wel een waardige afsluiter van deze dag. Veel te snel zat het er al weer op. We hadden nog zo veel meer willen zien en horen.

Jammer maar helaas bleken we ook nog een aardige wandeling voor de boeg te hebben alvorens we het terrein af waren. Stapje voor stapje schuifelden we in drommen door de fuik heen die de menigte naar de parkeerplaatsen moest brengen. Vreselijk wat een tocht was dat en wat een afgang toen ook nog eens bleek dat toen we uiteindelijk in de auto zaten we nog eens een uur in de rij van auto’s konden wachten om de parkeerplaats af te kunnen. Dit hebben we wel eens beter geregeld gezien door ID&T.

Al met al was het een gezellig muzikaal familiedagje met hier en daar wat minpuntjes en hebben we ons goed vermaakt. Maar als we volgend jaar een keuze moeten maken tussen Dancevalley en Mysteryland, dan wordt het toch echt wel Dancevalley. Spijtig voor ID&T, maar dit hebben ze met deze editie van Mysteryland niet kunnen evenaren. Een troost; dochterlief die nog niet eerder een festival heeft meegemaakt en geheel blanco er tegen aan kijkt, vond het allemaal fantastisch! Misschien zijn wij, de doorgewinterde partygangers, wel té verwend geraakt en leggen we de lat steeds hoger……

Partygreetzzz
Liza de Diva

Share/Save/Bookmark