Home Redactie Partyreports Heineken Fast Forward Dance Parade 2004
Heineken Fast Forward Dance Parade 2004
Partyreports

Na veel, heel veel regen was het op die bewuste zaterdagmiddag toch nog een mooie warme, zonnige zomerdag. Goed geluimd reden we naar de grootste havenstad van de wereld waar we een plekje creëerde bij de Oude Binnenweg om wat foto’s te maken van één van Europa’s grootste Dance Parades. Met het oog op het wegvallen van de jaarlijkse Berlijnse Loveparade was al onze hoop gevestigd op de Fast Forward.

Ik denk dat de meningen erg verdeeld zullen zijn over deze editie van de FFWD, het hing grotendeels af waar je je op welk moment in welk deel van de stad bevond. Als je je tot één van de ongelukkige kon rekenen die tussen de rellen stond dan had je echt een probleem want het was weer eens tekenend voor een dagje Dance in Rotterdam, hoor. De laatste vier Dance evenementen die hier hebben plaatsgevonden [4Elements, Carl Cox & Friends, Strike One en nu weer de FFWD] werden verstoord door een naar groepje dat er ondertussen een locale sport van gemaakt heeft om Dance in Rotterdam synoniem te maken met rellen. Gewoon te walgelijk voor woorden. De ME moest er gewoon weer aan te pas komen. Gelukkig heeft het merendeel van de 350.000 bezoekers wel genoeg breininhoud dat ze van een dergelijk feest gewoon een superfeest kunnen maken.

Zelf heb ik niets gezien van de rellen. Het viel wel op dat een aantal wagens flink wat vertraging had opgelopen, wat resulteerde in een ware race tegen de klok toen ze eindelijk bij ons aan het Vasteland langskwamen. Jammer.

Natuurlijk kan ik heel uitvoerig schrijven over de wagens die allemaal voorbijkwamen maar dat geeft toch niet echt een goed beeld omdat iedereen een dergelijke parade op zijn eigen manier beleeft. Wel kan ik een korte conclusie geven over de dag die ik heb meegemaakt.
We mochten echt boffen met het weer want de dagen ervoor waren te miserabel voor woorden. De organisatie van FFWD mogen de weergoden daarom een extra offer brengen, denk ik zo. Ik weet niet waaraan het lag maar ik vond dat de sfeer in de stad tijdens dit feest minder gezellig was dan voorgaande jaren. Ook leek het net dat de wagens minder leuk aangekleed waren dan de jaren ervoor. Mooie uitschieters waren toch wel Lovelands, Club X, UDC, I love Techno en ID&T. Muziek, ja ieder zijn eigen smaak. Vind het jammer dat de wagens niet echt langzaam reden zodat we wat langer van de sounds konden genieten. In ieder geval, de drie minuten die de wagen van Club X voor mij had gestaan waren wel erg lekker. Ouderwets beuken op ‘Blow up te Speakers’ van The Moon.

Over het eindfeest hoor ik alleen maar goede geluiden. Goede muziek, lekkere sfeer, geen stoffige bedoeling als vorig jaar en vooral geen rellen. Volgend jaar weer? Ik denk het wel…

Spangen en Liza hebben de dag natuurlijk ook bijgewoond en vertellen hier natuurlijk hun verhaal. klik hier voor het verhaal van Spangen en hier voor het verhaal van Liza.

JFK

Share/Save/Bookmark