Home Redactie Partyreports FFWD Heineken Dance Parade, zaterdag 14 augustus 2004
FFWD Heineken Dance Parade, zaterdag 14 augustus 2004
Partyreports

Het was al weer het derde jaar op een rij dat ik de FFWD bezocht in Rotterdam.
Drie jaar geleden liep ik samen met dochterlief nog de hele weg dansend achter de Tiësto truck aan, fantastisch was dat! De afterparty was toen nog geheel gratis en ook erg gezellig. Maar vorig jaar hadden we strategisch een wel erg slecht punt aan het einde van de route uitgekozen omdat daar de trucks geheel zonder muziek aan ons voorbij kwamen. Dus dat was persoonlijk een beduidend mindere editie. Een FFWD zonder muziek is niets!

Dus dit jaar zochten we met frisse moed een ander punt uit op de route.
Ons oog was gevallen op de Erasmusbrug. Dit leek ons een perfecte plek om in het zonnetje de muzikale stoet aan ons voorbij te laten gaan. De meiden hadden zich al wat hoger op een elektriciteitskast opgesteld om niets van dit spektakel te hoeven missen. Maar bij het naderen van de eerste truck over de brug bleek ook dat dit plekje niet helemaal goed was omdat de stoet precies aan de andere kant van de weg langs zou komen. Dus zo snel als een stel hinden zijn we over de metrorails gestapt naar de andere zijde toe. De brug trilde en dreunde mee met de bas van de muziek, de trillingen waren door je gehele lijf te voelen, heerlijk. Ja, dit was een heel goed plekje daar op die mooie brug en we hebben genoten. Vooral omdat daar aan het einde van de brug de trucks ook even moesten stoppen om na de brug een bocht naar links te nemen. Zo konden we dus zonder zelf te hoeven lopen langer van de muziek uit de stilstaande trucks genieten!

Het was ook een hele belevenis om zo de verschillende muziekstromingen uit de luidsprekers te horen en ook het enthousiaste publiek wat met de truck mee liep te dansen te aanschouwen.

Men had z’n best gedaan om de trucks een zo bijzonder mogelijk aanzien te geven of juist weer door zijn eenvoud op te laten vallen. Iedere truck was weer een verrassing qua muziek en aankleding en je hoefde je dan ook geen moment te vervelen. Jong en oud heeft zich tijdens deze FFWD uit kunnen leven op de muziek van hun favoriete stroming. Dat vind ik altijd zo mooi om te zien en te horen en mijn dag was dan ook helemaal goed. En die van mijn dochter Sarah helemaal toen zij van Ferry Corsten een kus kreeg voor de roos die zij hem spontaan had aangeboden.

De afstanden tussen de trucks werden steeds groter door de uitbundige menigte die er achteraan liep.Op een gegeven moment, zo rond een uurtje of vier, leek er ook een einde aan de parade te zijn gekomen. Omdat de afterparty ook om deze tijd zou beginnen, waren wij en meerdere bezoekers met ons de mening toegedaan dat de parade afgelopen was en verlieten wij de Erasmusbrug. Maar toen we alweer een eindje daar vandaan waren, hoorden we ineens de dreunende bas van de muziek en realiseerden we ons dat er nog een deel van de trucks moest komen. Jammer dat we die gemist hadden, maar wat we hadden gezien en gehoord had ons al uitermate bevredigd, en voldaan vervolgden wij onze weg naar de auto. Dit was voor ons weer een geslaagde editie van de FFWD! Tot volgend jaar!

Partygreetzzzz
Liza de Diva

Share/Save/Bookmark