Home Redactie Partyreports The Sessions @ Hutspotnight Paradiso Amsterdam
The Sessions @ Hutspotnight Paradiso Amsterdam
Partyreports

Zaterdagavond 14 augustus jongstleden, dit keer een editie van de bekende the Sessions in de Amsterdamse Paradiso. En we hadden er zin in. Zeker na al helemaal te zijn opgewarmd door de FFWD-parade in Rotterdam . Het was voor mij een eerste bezoek aan de Paradiso en ik was erg benieuwd hoe het publiek daar, op het voor mij bekende geluid, van the Sessions zou reageren.

Daar aangekomen in de bovenzaal hadden we het eerste uurtje en daardoor helaas de eerste DJ Vortex al gemist. Maar naar vernomen heeft die een lekker progressive setje neergezet. Ik geloof het graag. The Sessions, staat hiervoor garant! De locatie hier in de bovenzaal van Paradiso is uitermate geschikt voor een dergelijke party en ook het publiek wist de muziek voorgeschoteld door de DJ’s van deze avond op waarde te waarderen. Mijns inziens is er eindelijk een plekje gevonden waar dit feest thuishoort. Ook al is de Kelder in Amersfoort een knusse underground locatie, het trekt niet het publiek wat een dergelijk feest verdient. Nee dan is deze stek in de bovenzaal van Paradiso ‘underground’ genoeg om dezelfde sfeer neer te zetten, maar weet het hiermee tegelijkertijd een groter aantal partyliefhebbers te trekken.

Ik kan niet anders zeggen dan dat deze locatie in Paradiso mij zeer bevalt. Vanaf de redelijke entreeprijzen (10 euro) en de prijzen van de drankjes (2 euro voor een biertje 1,90 voor fris) tot de aparte locatie (een voormalige kerk) en het gemêleerde relaxte publiek. En deze hutspotnight van the Sessions viel ook duidelijk in de smaak bij het publiek van Paradiso zelf. Natuurlijk moesten wij ook even in de grote benedenzaal gaan kijken en luisteren en ook die zaal was helemaal gevuld met gezellige en relaxte mensen. De muziek die deze zaal vulde was die van een aantal mij onbekende electronation DJ’s maar klonk ook zeer aanlokkelijk.

Maar goed, wij kwamen voor the Sessions en daarom togen wij weer alle treden van de mooie gepolijste trappen van deze voormalige kerk naar boven. Ook deze zaal bleef de hele avond gezellig gevuld. Achter de DJ booth werden we hier getrakteerd op zeer gave beelden van VJ Animotions. En dit tezamen met de heerlijke tribal-klanken van DJ Monroe en het weerzien van oude bekende stapgenoten uit de Kremlinperiode deed ons hart overlopen van genot. Dit beloofde een lekker avondje te worden. DJ Monroe was erg lekker op dreef die avond. Toen wij weer binnen kwamen draaide hij die lekkere zomerplaat van dr. Kucho “Lies to yourself� en mijn,(zelf-ook-gitaarspelende) echtgenoot liep weer bij die akkoorden te kwijlen. Monroe draaide de ene na de andere opzwepende tribal plaat en het publiek was al lekker op dreef op de dansvloer. En dat terwijl de avond nog zo jong was. Ja Monroe had er duidelijk zin in en wist de gevoelige snaar in het publiek zeker te raken. Het was jammer dat er een einde aan zijn verrukkelijke set kwam, maar degene aan wie hij de honneurs overdroeg, stond ook al te trappelen.

Tekenend voor de sfeer van deze avond, was ook het feit dat alle DJ’s er de hele avond bij waren en tussen het publiek uit hun dak stonden te gaan op de plaatjes van hun collega’s. Heel mooi om te zien hoe Jaydee stond te juichen als Monroe duidelijk een voor hem lekker plaatje opzette.

Ouwe-rot-in het-vak Robin Jaydee Albers was de volgende ster op het lijstje van the Sessions. Jaydee sloot met zijn vrolijke up-tempo progressive plaatjes heel goed aan op zijn voorganger Monroe. Klasse, zoals deze DJ’s elkaar aanvulden en het publiek aanvoelde deze avond. En altijd schitterend om te zien hoe relaxt en dansend Jaydee de ene lekkere plaat ongemerkt aan de andere weet te rijgen. Hij draaide die avond zo een mooie speciale mix van “Take me down� van Main Element feat. Kyla,ongekend en om te smullen. Ook de DJ’s onderling waren zeer content met de platenkeuze van hun collega’s. DJ Monroe stond nu op zijn beurt helemaal uit zijn dak te gaan op de dansvloer tussen alle andere enthousiastelingen. Ja, het was wel aan Jaydee toevertrouwd om zowel het publiek als zijn collega’s uit zijn hand te laten eten!

Het was een harde dobber voor C-Jay om als laatste DJ deze vrolijke en opzwepende avond te besluiten. Want C-Jay is bekend om zijn keuze van de meer diepere en duistere kant van de progressive en of het publiek hier en op dit moment, na zoveel vrolijk genot, nog op zat te wachten, betwijfelde ik. C-Jay begon inderdaad met wat gas terug te nemen en zijn zo bekende diepere geluiden de zaal in te gooien. Het was te merken dat hij erg zenuwachtig was bij zijn debuut hier in Paradiso en erg zijn best wilde doen. Gelukkig luisterde ook hij naar het publiek en gooide hij na een weifelende start het tempo weer omhoog. En gelukkig voor ons liefhebbers draaide hij tussendoor de typische C-Jay plaatjes. Heerlijk die remix van de Flash Brothers van het nummer Reflections! En yes, “my friend is stil driving me insane� wat is dat toch een lekker nummer ongelofelijk. En wat moet het voor C-Jay ,na zijn eenzame draai-stunt in het weiland bij Vleuten een paar weken terug, heerlijk zijn om nu weer eens écht publiek uit zijn dak te zien gaan.
Bedankt mensen voor weer een heerlijk Sessions avondje. Wat ons betreft mogen jullie daar in Paradiso blijven, dat verdienen jullie!

Partygreetzzz
Liza de Diva

Share/Save/Bookmark