Home Redactie Partyreports Miss Monica Solo, FFWD Afterparty
Miss Monica Solo, FFWD Afterparty
Partyreports

Zaterdag 14 augustus was het dan eindelijk zover, eerst stond de hele dag mijn eigen Rotterdam op stelten doordat er een 40-tal wagens met uiteenlopende dance muziek voorbijtrekken. Maar een nog groter feest stond voor s’avonds op het programma… Miss Monica ging 6 uur lang een soloset neerzetten waarmee zij in één klap duidelijk aan zou geven dat ze ook werkelijk terug is.

She’s back!
In februari van dit jaar schreef ik nog een report over de eerste avond van haar comeback tour in de Las Palmas tijdens ‘Burn Baby Burn’. Toen was ik al razend enthousiast over de manier waarop zij terugkwam. Als laatste zin van mijnreport schreef ik toen ‘Welcome Back’.
Nou, deze woorden maakt Monica maar wát waar, want ze is terug, en misschien wel beter en sterker dan ooit tevoren!

Het afgelopen halfjaar heeft volledig in het teken gestaan van het opnieuw kennis laten maken van het Nederlandse party publiek met de stijl en het geluid van Monica. Van sets in de Las Palmas, de Asta, de Chemistry en de Winkel van Sinkel tot het draaien op Extrema en Dance Valley. Bij een flink aantal van deze sets ben ik zelf ook aanwezig geweest en ik kan niet anders dan zeggen dan dat dit stuk voor stuk echte feesten waren waarbij het publiek volledig uit zijn dak ging. Kortom, Monica is terug en hoe…

Ik vind het persoonlijk altijd erg belangrijk om te zien dat een DJ geniet van zijn/haar eigen set en inspeelt op het publiek. Als ik namelijk alleen plaatsjes achter elkaar wil horen zet ik wel een CD op… Maar Monica beheerst dit als geen ander: rete-strakke mixen , superlekkere platenkeuze, beukende bassen en een interactie met het publiek waar je kippenvel van krijgt.

Om volledig van deze avond te kunnen genieten, waren we op tijd naar Rotterdam vertrokken en zoals altijd ging het allemaal lekker smooth bij de ingang. Binnen vijf minuten stonden we dan ook al te dansen op de vrolijke klanken van Dwin die de eer had om de avond af te trappen. Dat is iets wat je gerust aan Dwin over kunt laten, lekkere zomerse klanken vulden de zaal en iedereen was dan ook al lekker aan het dansen. Dwin, die na de opkomst van Miss Monica in de kleine zaal verder zou gaan, had er dan ook duidelijk zin in.

Om even over twaalf was het dan zover…. Er werd een grote spot op een gordijn gericht en daar kwam ze .. Miss Monica, gekleed als een echte ‘maffiagangster’. Ze was omringd door een aantal gangsterlieffies, gekleed in zwart hemd, witte das, gleufhoed en een megagrote sigaar en werd onder luid applaus naar de DJ booth begeleid. Gedurende haar opkomst was er geen muziek, maar het publiek smulde van deze opkomst en toen Monica de eerste plaat inzette ging de zaak gelijk volledig los.

Monica zei eerder deze week op onze site al dat ze 6 uur de tijd kreeg om allerlei muziek te draaien en dat deed ze dan ook. Clubklanken werden afgewisseld met latin-achtige klanken en natuurlijk hoefden we de wat stevigere volle bassen niet te missen. Monica had deze avond de regie volledig in handen en het was erg cool om te zien hoe ze zelf ook vreselijk stond te genieten.

Een Braziliaanse verrassing
Om even over één had Monica de eerste verrassing voor ons in petto. De muziek werd opeens weer gestopt, maar het was geen stroomstoring,…. Nee, er kwam opeens een 8-man sterke Braziliaanse band binnen met een 6-tal fraaie dames die een show weggaven.
Totaal onverwachts, maar daarom juist zo leuk omdat je dit niet verwacht op een avondje in een club. Maar deze Braziliaanse dames en heren maakten er ook een waar feestje van.
Later zouden ze nogmaals terugkomen voor een tweede optreden en het swingde de pan uit. Hier en daar waren wel wat mensen aan het mopperen omdat zij dit niet echt hadden verwacht van een avondje Monica, maar het merendeel van het publiek kon het erg waarderen.
Miss Monica blijft duidelijk verrassen.. ;-)

Monica’s ouders stonden ook deze keer weer als trouwe supporters achter de booth vol trots te genieten van deze set van hun dochter. Want alhoewel iedereen had gehoopt dat ze weer zo vreselijk goed zou terugkomen na haar afwezigheid, niemand had kunnen denken dat ze na een half jaar comeback er weer zou staan zoals ze nu deed. Zoals eerder gezegd, misschien wel sterker en beter dan eerst. In ieder geval een stuk wijzer; niet allerlei boekingen aannemen, maar alleen dingen doen waar je volledig achterstaat. Eigenlijk zoals iedereen in het leven zou moeten kunnen staan.

Na de tropische stops in de set, pakte Monica weer flink uit met een superset. Ik heb werkelijk zelfs tijdens nemen van de foto’s niet stil gestaan… ik moest gewoon de hele tijd dansen en dat na het lopen van de FFWD parade, dus mijn benen kregen het op een gegeven moment toch wel zwaar te verduren.

Miss Monica en MC Nova: een geweldig team
Op dat moment had Monica weer een verrassing in petto. Onder de klanken van ‘Slave’, gezongen door MC Nova, voerde haar gangsterlieffies van het begin van de avond een erg nette stripact uit met Monica als stralend middelpunt in gangsteroutfit, hangend op een grote Chesterfield bank. MC Nova had de hele avond al als een nachtegaaltje staan zingen, maar dit stukje klonk helemaal geweldig. Ook de interactie was helemaal leuk om te zien; Monica en Marloes (MC Nova) die elkaar aanvulden en samen echt een act vormden.. Dus niet gewoon een DJ met een MC die allebei hun ding doen, nee zij waren echt een team dat precies wist hoe de ander zou reageren. Super dus.

Rond half zes zijn wij richting huis gegaan, want na al dat dansen was ik echt helemaal kapot en kon ik wel een klein slaapje gebruiken.

De crew van Las Palmas, de feestgangers en natuurlijk Miss Monica bedankt voor deze geweldige nacht!

Knuffelssssssssssss Spangen

Share/Save/Bookmark