Home Redactie Partyreports DanceValley 2004
DanceValley 2004
Partyreports

Dit jaar hebben we de tiende editie gevierd van het DanceValley Festival, dat onder de noemer ‘A Decade of Dance’ ging.

In 1995 was de eerste editie en de critici beweerden destijds dat het onmogelijk zou zijn om een openlucht dagfestival te organiseren dat zich geheel richtte op Housemuziek. House zou iets zijn dat zich alleen in de nacht kon afspelen, in een kleine omgeving, nooit geschikt dus voor een groot dagfestival. De geschiedenis heeft gelukkig het tegendeel gewezen. In 1995 hadden ruim 8.000 mensen de dag van hun leven. In de komende jaren groeide dat cijfer gestaag tot aan een record van ruim 90.000 bezoekers.

A Decade of Dance heeft een stijging gezien van 10.000 danceliefhebbers ten opzichte van de 40.000 van het jaar ervoor. De zes oorspronkelijke podia hebben plaats gemaakt voor 15 uitgebreide arena’s die home waren voor 12 verschillende subcultures en haar muziekstromingen. Zo zijn er meer facts, klik hier voor meer facts

DanceValley werd dit jaar voor het eerst in de Nederlandse evenementengeschiedenis uitgezonden via UMTS op mobiele telefoons. Vodafone zond geluid en beelden uit vanaf twee arena’s.

Wij hadden van UDC de kans gekregen om met een select groepje schrijvers het verslag van het jaar te schrijven. Zo zijn Jai, Jeffrey, Liza, Nikki, Rick, Sandra en Yvonne op pad geweest voor DanceVenue om een zo compleet mogelijk beeld te geven van de meest belangrijke gebeurtenissen van deze bijzondere eerste zaterdag van augustus.

Rick had de rol van coördinator op zich genomen en liep van arena naar tent naar arena. De weergoden waren aan onze kant. Terwijl veel delen van het land gebukt gingen onder buien en ander hemelnat bleef het in Spaarnwoude gelukkig droog. In de loop van de middag brak de zon door en werd het zelfs heet.

Jai, die zo meesterlijk de progressive scene kan beschrijven bevond zich op verschillende plekken van het terrein en deed er alles aan om samen met zijn vrienden zoveel mogelijk al zijn helden te zien optreden [klik hier voor Jai’s verslag].

Jeffrey was zoals altijd niet weg te slaan bij zijn HQ helden. Wil je weten hoe hij zijn dag is doorgekomen klik dan hier voor Jeff’s verslag.

Liza had van te voren al een plan van aanpak gemaakt en is daar niet van afgeweken. Wil je weten hoe zij samen met Roel haar tour de DanceValley heeft beleefd, klik dan hier voor hun verslag.

Nikki, nog maar net lid van de DanceVenue Reportersgilde, heeft samen met haar vriend Iwan ‘ontdek-je-plekje-DanceValley’ gedaan. Klik hier voor haar verslag.

Sandra – beter bekend als Spangen was natuurlijk present om haar geliefde Technovrienden bij te staan. Samen met haar eigen DJ Sunshine geven ze ons hier [klik hier voor haar verslag] een compleet beeld van hun eerste DanceValley experience.

Yvonne, onze all round reporter was overal te bekennen. Lees hier [klik hier voor haar report] hoe zij samen met haar aanhang deze zonnige dag is doorgekomen en wie zij allemaal heeft zien optreden.

Enjoy the reports,

JFK

RICK

Allemaal links.....kan jij deze even koppelen aan elkaar.  Very special case!!!

Share/Save/Bookmark