Home Redactie Partyreports HOT EARTH IN DE MA22O
HOT EARTH IN DE MA22O
Partyreports

Afgelopen zaterdag ging ik �even� een balpen terugbrengen naar de Ma22o in Amsterdam. Deze had ik namelijk vorige week geleend en vergeten terug te geven. Om even over elven, de Ma22o was nog maar net open, stond ik daar op de stoep om er achter te komen, dat ik de balpen vergeten was en dat de Earth clubtour hier was neergestreken deze avond. Op de line-up prijkten Bart van Wissen, Per en Remy. Balpen? Lekker belangrijk, we gingen gewoon lekker een feestje bouwen!

De jonge dj Bart van Wissen had mij 2 weken eerder op Extrema erg kunnen bekoren, hij draaide toen als 2e in de Kremlin-area en wist de menigte toen flink op te zwepen met lekkere progressive-house en een uiterst lekker sfeertje te creëren. Dus dat schept verwachtingen.
In dit danscafé had hij de eer om de avond te openen en dat deed hij in eerste instantie al vrij heftig met vrolijke afwisselende muziek. Voor Earth-begrippen eigenlijk iets te stevig in het begin. Maar als je begint in een lege zaal, waar de mensen langzaam maar zeker binnendruppelen, begrijp ik best dat je even lekker door wil trekken als opwarmer. Helaas zakte hij later af naar een iets langzamer peil en leek daarna, mijns inziens, toch een beetje de draad kwijt te zijn, want er zat weinig lijn in de opeenvolgende nummers en bovendien miste ik de diepgang, die hij dus normaal gesproken wel heeft, maar nu niet liet horen. Het geluid stond ook niet helemaal op het kwaliteitsniveau waar het op hoorde. Jammer, maar ik schrijf Bart van Wissen nog niet af, tenslotte heeft iedereen wel eens een mindere dag en ik kan soms ook aangebrand zijn (vandaag in iedere geval wel, oorzaak: te weinig faktor in te veel zon).

Earth-organisator en dj Per nam het 2 uur later van hem over en slingerde meteen een heerlijke diepgang in zijn progressive-set. Dit klonk weer lekker vertrouwd en al gauw lieten we ons meeslepen in dit heerlijks. Het geluid leek ook beter te zijn. “Subway Baby�, een melig nummer kwam voorbij en dat zorgt altijd voor een brede smile op mijn, nu dus rode, gezicht! Een eenvoudig, maar lekker maf nummer!

De dansvloer was inmiddels behoorlijk druk en het was warm, maar dat mag ook wel op deze laatste dag van juli. Daardoor werd het sfeertje lekker zwoel! Om naar het toilet te gaan, moest men een weg banen door de gezellige, maar zwetende massa. Zelfs om de bar was het druk. In het toilet trof ik een verdrietige toiletdame en -heer. Hun aan het plafond hangende platenspeler, waar zij altijd hun eigen oude vinyltjes op draaien, was vorige week neergestort, door lekkage na een hoosbui. Nu stond er wel een nieuwe platenspeler, maar hangen, dat gaat niet meer!

Na een lekker psycho-nummer deed Per de knuppel over aan Remy, die evenals Per volgende week ook te horen zal zijn op Dance Valley (voor de 8e en/of 9e keer, ze waren de tel al kwijt. Dat krijg je met die “oude� rotten). In eerste instantie stond de Australiër Kasey Taylor geprogrammeerd, maar hij bleek ergens in Portugal te zitten en kon dus niet komen. Jammer, want deze dj vind ik ook niet te versmaden. Maar Remy is ook niet misselijk natuurlijk. En deze wist de boel nog meer te verhitten, zodanig, dat als ik me niet ingesmeerd zou hebben, ik spontaan zou zijn gaan vervellen! Wat was hij ook weer lekker aan het draaien met een mooie opbouw naar uiteindelijk progressive-techno. Hij eindigde met het toppertje “Till you drop�, nadat de portier met een vermanend vingertje kwam vertellen, dat het tien voor vijf was. Jammergenoeg geen toegift meer, maar dat kan men de Ma22o niet kwalijk nemen, daar er al eens problemen geweest zijn, omtrent het overschrijden van de sluitingstijd.

Dit was weer eens een avondje in het genre, hoe zal ik het netjes zeggen, lustopwekkend! Lekker zwoel hebben we ons vol overgave laten meenemen in de zinderende tonen van prachtige warme progressive.

De Earth clubtour is 28 augustus weer terug in de Ma22o en op 4 september in het LVC te Leiden. Op vrijdag 10 september is Earth met een special label night weer terug in de oude vertrouwde Melkweg in Amsterdam.

Kuzz, YvonnY

Share/Save/Bookmark