Home Redactie Partyreports Extrema Outdoor 2006
Extrema Outdoor 2006
Partyreports

Zowel Spangen als YvonnY bezochten voor Dancevenue, één van de beste buitenfestivals, het uitverkochte Extrema 2006. Onafhankelijk van elkaar struinden zij dit zonnige feest af. Eénmaal hebben hun paden elkaar gekruist, zonder dat ze elkaar hebben gezien en dus laten zij het thema van deze dag “Re:connect�, terugkomen in een duoreport, waar al hun indrukken zijn opgetekend.

De binnenkomst

 

Spangen: Eindelijk was het dan zaterdag 15 juli geworden… Pff tijd voor mijn eerste buitenfeestje van dit jaar en ik mag wel zeggen dat ik er zin in had, erg veel zin eigenlijk!

Dit jaar hadden we besloten om iets later weg te gaan om de ergste drukte te vermijden. Dus om 13.00 uur weggereden met het idee in het achterhoofd, dat we wel ergens in de file zouden komen te staan! Geen file gezien dus na wat omzwervingen door Best reden we uiteindelijk om 14.30 uur P5 op.

Pendelbussen zagen we genoeg, maar allemaal afgeladen vol dus vol goede moed vroeg ik aan de parkeermeneer hoever het lopen was naar het terrein. Deze bovenstebeste oervriendelijke Brabander vertelde mij met droge ogen dat het een minuutje of 10 lopen was… Nou dat waren dan vast Brabantse minuten, want ik heb een heel district rondgelopen en kwam na bijna een half uur bij de kassa’s aan!! Maar ach, zelfs dat kon mijn plezier niet verminderen, want lopend kwamen we al de nodige gezellige feestbeesten tegen.

Bij de kassa was het allemaal keurig netjes geregeld, maar ik moest wel lachen om de vraag of je drugs bij je had!!! Of dat iemand die het bij zich heeft, dat dan ook zou zeggen!

Na een kluisje en muntjes te hebben gescoord zijn we eigenlijk eerst een rondje gaan maken om eens te kijken waar alles nou precies was, want zoals elk jaar had ik weer een strak schema in mijn hoofd dus ik moest goed voorbereid zijn… Nou je voelt hem al aankomen, van dat schema bleef weinig over.

 

YvonnY: Wij zijn met vijf personen over de snelweg geracet en waren al om elf uur heel vlot binnen. Eigenlijk een uur te laat, maar ja, onze chauffeur kwam uit Aalsmeer en had een wegomleiding tussen Leimuiden en Alphen a/d Rijn over het hoofd gezien. Ik heb ’t de chauffeur vergeven, want gelukkig stond Bart van Wissen nog te draaien op Futurefunk en dat was zo vroeg al heerlijk om te horen, terwijl de nodige bekenden werden begroet. Er was al aardig wat publiek op de been, maar het was nog niet overdreven druk. Dus toen Fedde Le Grand na Bart zijn plaatjes erop legde, wat mij overigens ook geheel niet tegenviel, zijn we maar eens rustig het terrein gaan verkennen, voordat het te druk zou worden. Daarna zouden we een provisorisch schema volgen, waar ook bij ons natuurlijk weinig van terecht kwam, omdat er teveel keuzes gemaakt moesten worden en er vijf meningen waren.

 

Terreinonderzoek

 

YvonnY: Futurefunk zag er overigens geweldig uit, met de vele dansplateau’s en een grote witte bol boven de DJ-booth. Daarnaast lag als laatste (of eerste) The Lakeside. Mooi gebouwd boven het water (“verboden te duiken i.v.m. gebroken ruggetje�-waarschuwingen hingen goed in ‘t zicht) met een lekker briesje en gezellige gekleurde zitzakken. De DJ-booth bestond uit een waterval, met hoog en droog daarboven de DJ, in dit geval Envotion.

We moesten verder met ons onderzoek en dat bracht ons, bij The Dome, waar Darko Esser rustige Techno stond te draaien in een schitterende omgeving. Wat zag deze tent er prachtig uit van binnen. Het leek op een zeldzame zomernacht met een heldere sterrenhemel. Hier zouden we zeker nog terugkeren, ook vanwege de line-up natuurlijk.

The Garden was een verademing op dit moment van de dag, mooie DJ-booth, behangen met planten onder een enorme parasol met hier en daar wat statafels. 100% Isis werd hier (iets te laat) aangekondigd en die had ik nog nooit gehoord, dus besloten we snel nog even een kijkje op de Mixedstage te nemen om hier snel weer terug te keren.

Ook de Mixed zag er gelikt uit. Enorme vlinders en zeepaardjes domineerden hier het geheel.

Ik vond de aankleding in zijn geheel nog veel mooier dan andere jaren! Eigenlijk kon mijn dag al niet meer stuk.

 

The Dome in en weer uit en weer in

 

YvonnY: Terug in The Garden gaf Isis zich nog niet helemaal, maar gaandeweg haar set toch voor de volle 100%. Ze verborg zich bij aanvang nog achter haar pony, maar toen ze er lekker inzat kwam er ook een mooi gezicht tevoorschijn. Lekkere inkomer met aparte platen.

Eén van ons wilde naar Shinedoe in The Dome en daarna wilden we toch Marco Carola meemaken in The Dome. Shinedoe draaide lekker rustig, maar opbouwend en ze bleef maar doorgaan. Kennelijk kwam Carola niet of later, we bleven er niet meer op wachten, want er was nog zoveel ander leuks, zoals Kosmas Epsilon in The Lakeside en daarna zou Desyn Masiello daar draaien. Zou, want hij was te laat en Audiofly nam over van Kosmas. Het klonk best goed, maar Remy draaide ook nog in The Garden en dat was toch ook wel zeer interessant. We liepen langs Futurefunk, waar Steve Angello’s klanken ook zeer aanlokkelijk klonken, maar we zouden Remy gaan zien. Stom, stom, want het was in The Garden zo enorm druk en warm, dat we maar 10 minuten in de verte de vertrouwde vette muziek van Remy gehoord hebben. Wat nu? Eten natuurlijk!

 

Spangen: Een van mijn grote helden Chris Liebing stond in the Dome geprogrammeerd, samen met Speedy J en deze heren hebben mij samen al meerdere keren een topavond bezorgd dus ook deze keer wilde ik er niets van missen.

Bij binnenkomst in de Dome werd je eerst overweldigd door de geweldige sfeer en aankleding… echt Techno straalde er vanaf. Super geluid, mooie verlichting en een super mooie DJ Booth. Het publiek was ook echt Techno publiek, lekker doe-maar-gewoon-dan-doe-je-gek-genoeg/ik-kom-voor-de-muziek-mensen, die gewoon helemaal klaar waren voor twee uur knallen.

Mijn held stond net alles aan te sluiten, so: let’s start the show!!

Geweldig hoe het dak er vanaf de eerste plaat direct afging, supermuziek en wat een interactie hebben de mannen met het publiek.

Na een half uurtje ben ik helaas weggegaan uit de tent. Sorry Chris, het lag echt niet aan jou of Speedy, maar aan die vreselijke hitte in de tent! Aan het begin van de set viel het nog wel mee, maar het gerucht dat de mannen zo geweldig draaide was, denk ik, het terrein overgegaan dus het werd steeds drukker en daardoor heter!

 

YvonnY: Helemaal mee eens Spangen, het was een spetterende set van beide heren, nadat we eerst nog een stukje van The Advent-Live hadden meegekregen, wat ook zeer smakelijk was. Wij stonden in het midden van de tent en daar was het wel te doen, vooraan was het een sauna.Wij hebben toch wel ruim een uur staan springen daar. Echt genieten! Jammer dat we elkaar zijn misgelopen.

 

 

Lucky Rush , Lakeside en nog meer

 

Spangen: Ook de sfeer in het publiek was helemaal oké, ik heb werkelijk geen opstootje of gerommel gezien of gehoord. Iedereen scheen gewoon te genieten en zelfs als het je muziek helemaal niet was danste je er maar op los! Maar ja dat kon ook niet anders met het weer… sjonge jonge wat hadden de weergoden het goed met ons voor!

Na The Dome hebben we lekker even buiten rond gelopen, totdat we bij Rush Stage aankwamen. Een heerlijke set van Erik de Man verwelkomde ons daar en eigenlijk hadden we het hier zo naar ons zin dat we maar een lekker plekje in de zon (waren er andere plekjes?) hebben gezocht en met een windje dat door onze haren ging, genoten van hoe een buitenfeest hoort te zijn!

Na Erik kwamen Brain S, Roog en Marcello en allemaal draaide ze heerlijke Groovy tunes, zoals nodig bij een buitenfeestje. Heel grappig ook zoals de Rush booth was neergezet. Als een soort uitkijkpost over het publiek heen. Helemaal goed!

 

YvonnY: Onderweg terug naar The Lakeside liep ik nog een ezel tegen het lijf met een mensenlichaam. Lachen! Het was reclame voor MTV ?? We hadden de verlate Desyn Masiello geheel gemist, maar Steve Lawler maakte dat helemaal goed. Wat draaide hij heerlijke platen. Helaas kwam het eind al weer veel te snel met het fantastische “Streetspirit/Radiohead� en voor we het wisten was Hybrid al bezig. Ook helemaal niet verkeerd.

 

Till the end

 

 

Spangen: Zo richting het einde van Marcello zijn set, zijn we richting uitgang gelopen waar we nog 3 kwartier van Erick E hebben meegepakt op Futurefunk. Superset!!! Die man weet toch echt wel wat het publiek wil!

 

YvonnY: Wij begingen een grote fout. We hadden bij Hybrid moeten blijven en als afsluiter Dave Seaman moeten pakken. Maar nee, ik moest weer zo nodig heel eigenwijs via Deep Dish op Futeruefunk naar Sasha op de Mixedstage, want die zou wel eens heel vet kunnen zijn. Dus zijn we naar dat verre andere eind waar de Mixed gelegen was, gelopen om er achter te komen dat Sasha gewoon slecht draaide in onze oren en ook het geluid bar beneden peil was. Na een half uur hadden we het gezien, maar we vonden het te ver terug naar The Lakeside en hebben nog een laatste half uurtje van Sander Kleinenberg meegepikt in The Garden. En dat klonk gelukkig erg lekker, alleen miste ik de echte juichstemming, die je normaal meemaakt aan het einde van een festival.

De Re:connect finale om half elf over het meer heen, waarbij we dus met zijn allen naar meerdere platen luisterden komende vanaf de verschillende verbonden stages, vond ik een mooi idee, maar miste volgens mij zijn doel. Het vuurwerk en de verlichte boten waren wel schitterend om te zien, maar ik zie dat toch liever, terwijl je nog staat te genieten van de laatste minuten van een pompende set van een afsluitende DJ.

 

Veel plussen, weinig minnen

 

Spangen: Waren er voor mij dan helemaal geen minpuntjes… Ja hoor, ik ben met blaren op de EHBO terecht gekomen, erg netjes ook allemaal daar. Voor alles kon je er terecht, maar het viel wel op dat de paracetamol leverancier een top omzet draaide… Echt zoveel mensen kregen pijn in hun dak van die zon de hele dag op hun hoofd! Maar ach, dat is een kleine bijkomstigheid.

Mijn schema werd danig in de war gegooid doordat het overal zo leuk was en deze kleine dus altijd al moeite heeft met keuzes! En o ja die waterzakjes!!!! Kunnen ze de uitvinder daarvan niet levenslang opsluiten??? Of je moest je uiterste best doen om er iets uit te krijgen of je kreeg in een keer een golf naar binnen waardoor je bijna de moord stak!! Kortom geen aanrader voor de volgende keer! Wat ook geen aanrader is voor de volgende keer: die leuke rode schoentjes met touwtjes om je enkels!! Auw, auw, wat doen die blaren pijn!

 

Pluspunten:

Sfeer:                           10

Geluid:                         10

Muziek;                       9

Muntverkoop:              10 (voldoende punten dus nooit erg lange rijen)

Barren:             8 (2 minpunten door de waterzakjes, ja we zijn streng!)

Toiletten:                      8 (redelijk schoon en toiletpapier in overvloed, maar wel druk.Waarom moeten iedereen altijd plassen, als ik ook moet!)

Food plaza:                  8 (minpunten omdat de pasta bolognese op was ;-) )

 

YvonnY: Ik vond het een geweldig georganiseerd festival met schitterende tenten en stages. Alleen hoop ik toch dat ik volgende keer weer lang kan genieten van mijn favo DJ’s in één of twee tenten.

Veel aandacht voor leuke details, zoals gratis oordoppen, her en der gekleurde zitzakken, grote timetables die overal hingen, de relaxte bedden. Een douchestraatje bij The Lakeside en je kon in de buurt van de Mixed een Skywatch doen (een hele bank met mensen werd opgetild door een hijskraan), en nog veel meer….

Pluspunten:

Sfeer:                           10

Geluid:                         7

Muziek:                        8

Muntverkoop:              10

Barren:                         9 (volgende keer gebruiksaanwijzing bij die waterzakjes (ook ik ben bijna gestikt), die natuurlijk wel veel minder gestruikel geven dan flesjes)

Toiletten:                      10 (als je binnen even verder liep, had je nog kilometers vrije en schone toiletten)

Food:                           9 (er was voldoende keus en overal stonden wel kraampjes)

 

 

Till next year!

 

Spangen & YvonnY

 

 

Share/Save/Bookmark