Home Redactie Partyreports Create "Bridges" @ The Powerzone
Create "Bridges" @ The Powerzone
Partyreports

Eindelijk was het zover, zaterdag 20 mei 2006, de dag dat Create hun tweede editie zou creëren, “Create-Bridges�. Deze editie stond in het teken van “bruggen�. Bruggen slaan tussen verschillende soorten Trance. En er kwamen uiteindelijk heel wat stijlen voorbij varen.

Twee lange maanden heb ik moeten wachten op dit feest en keek er dan ook ongeduldig en reikhalzend naar uit. Met de eerste editie nog in mijn achterhoofd was ik zéér benieuwd of het hoge niveau van de eerste keer kon worden geëvenaard.

 

Ruimschoots op tijd stond ik al voor de deur, alleen op het moment suprème kwam ik er achter dat ik mijn portemonnee thuis had laten liggen. Balen, want nu kon ik nog even snel op en neer rijden en daardoor niet om 23.01 uur gaan beginnen met feesten. Een kwartier later dan gepland kon ik dan eindelijk de Power Zone betreden, hè, hè. Na een vlotte binnenkomst en jas ophangen werd ik warm begroet door de organisatie, die ons een heel fijne avond/nacht toewenste, en kon het feest voor mij beginnen.

 

AANKLEDING

 

 

Net als op de eerste editie was de ruimte weer met witte doeken aangekleed, wat een knus en gezellig gevoel gaf. De rode kaarsen die her en der verspreid stonden, versterkten dit gevoel. Nieuw was een groot podium in het midden van de dance-area, recht tegenover de DJ-booth. Daar kwam ik al snel bekende gezichten tegen van de eerste editie.

Het effect van de gekleurde spots, door de rook heen, gaf een mooi wazig “underground� effect. Echter, door deze rook is het moeilijk om scherpe en duidelijke foto’s te maken…helaas.

 

PROGRESSION & MARCEL WOODS

 

 

In de DJ-booth stond het duo Progression (Daniël Wanrooy en Robin van de Wiel) al lekker te draaien. Wat mij meteen opviel was het zuivere geluid wat uit de speakers kwam, iets wat je de laatste tijd niet vaak tegenkomt. Ik heb zelfs geen oorbeschermers in gehad.

Progression was nieuw voor mij, dus ik was dan ook erg benieuwd. Nou, dit enthousiaste jonge duo onthaalde mij met opzwepende melodieuze Trance en Progressive. Ik kreeg gelijk een gevoel van ‘het feest kan beginnen’. Om mij heen en op de dansvloer verzamelde zich meer partypubliek. Stilstaan was er niet meer bij op deze uitstekende opgebouwde set. Het Progression-duo stond duidelijk te genieten en voelde goed en uitstekend aan met welke platen zij het feest op gang moesten brengen. Met platen zoals “Electro-Prompt - Beside me�,
�Progression – Technophobia� en “C-Jay & Eelke Kleijn – Daglicht� was de toon gezet voor deze aflevering van Create. Ik kon het dan ook niet laten om mijn waardering, door middel van een fluitconcert, te laten blijken.

Inmiddels ontstond er een rij bij de ingang en raakte de zaal steeds meer gevuld met een gewillig party-publiek, die net als ondergetekende kwamen, voor de muziek Wat een goeie, warme, heerlijke sfeer ontstond er weer.

Progression was pas de beginfase en wat een hoogstandje in muziek werd er al gebracht. Dit gaf mij alvast goed vooruitzicht op de rest van Bridges.

Een paar dagen voor het feest werd een verandering in de time-table aangebracht, Marcel Woods en Sander van Doorn hadden gewisseld. Er werd vermeld dat er van dit ruilen geen huilen zou komen, en dat was zeker, naar later bleek, waar.

Marcel Woods, geen onbekende naam, zou een brug gaan slaan naar Techtrance. Je merkte het meteen toen hij zijn eerste plaat op de draaitafel gooide, er was een duidelijk hoorbare verandering in stijl. Voor mijn gevoel had deze brug enige moeite met de stroming die Progression in beweging had gebracht. Maar met tussentijdse goeie platen zoals o.a.“U2 - Vertigo (Marcel Woods remix)� en “Marcel Woods – Advanced� kreeg hij wel het danspodium vol.

 

 

SANDER VAN DOORN & MISJA HELSLOOT

 

 

Sander van Doorn, waar ik al veel goeds over had gehoord, was ook nieuw voor mij. ‘Wouw’ is het eerste woord wat bij mij opkwam als ik ineens een heerlijke plaat langs hoor komen. Op het moment dat ik opkeek, zag ik dat er plaats was gemaakt voor dit jonge talent, die ik vanaf nu ook tot één van mijn favo’s reken. Mijn eigen dakkie ging open en dit werd puur genieten. De smile on my face nam een steeds grotere vorm aan en dat zag ik weerspiegeld in de mensen om mij heen. Eén grote genietende, glimlachende en in heaven zijnde familie. Wat een thuis- en saamhorigheidsgevoel gaf dit, dat voor mij aanvoelde als een warme deken.

Jeetje mieneetje…het was een feit…het dak ging er af!!! Een opeenvolging van geweldige platen zoals “Armin van Buuren - Control Freak (Sander van Doorn remix)�,�SO Project - Direct Disco (Sander van Doorn remix)�.Wat een kwaliteit!!! Handjes in de lucht, ogen dicht, smiling en één worden met de muziek, die beïnvloed werd door Trance, Progressive en Techno. Een oorverdovend fluitconcert galmde door de zaal heen. Normaal gesproken las ik vaak een “kleine� rustpauze in door even te gaan zitten vanwege mijn voetjes, of ik ga ronddartelen, maar dat was er nu totaal niet bij. Zelfs de gang naar het gratis toilet stelde ik tot het allerlaatste moment uit…

De afsluiting, die voor mij én voor iedereen, veel te vroeg kwam, werd door resident Misja Helsloot himself verzorgd. Met de openingsplaat “Bringt it down - Wild Child� met daarop volgend “Misja Helsloot vs Alex Morph - L-one (Morph Mix)�, nam hij de set vloeiend en waanzinnig over. Mijn complimenten om zo de toon door te zetten, die Sander van Doorn had neergezet. Misja stond daar met een big smile, duidelijk genietend, en met een niet te omschrijven drive, Trance van hoge kwaliteit te draaien. In een woord: Subliem! Ik voelde mij de atmosfeer ingeschoten en bevond mij in de hemel tussen de sterren.

‘Wouwie, wouwie, wouwie’ waren de enige woorden die in mijn hoofd rondcirkelden bij de platen die voorbij kwamen. Om nog eens wat te noemen: “Selu Vibra – Divine�, “The Cranberries – Shattered� en “ Sarah McLachlan – Fallen�. Wat een fenomenale afsluiting. En dan nog niet te spreken over de interactie met het publiek, dat was zo goed te zien…wat een samenspel.

Wat zijn die uurtjes voorbij gevlogen! Moe en voor 1000% voldaan strompelde ik naar de jassen.

 

MIJN CONCLUSIE

 

 

Create-Bridges heeft compleet aan mijn verwachtingen voldaan. Het niveau van de eerste editie werd zeker gehaald met een hoog kwaliteitsgehalte aan muziek, door de juiste line-up. Dit gecombineerd met het geweldige enthousiaste party-publiek maakt van Create een feest wat zich voor mij duidelijk onderscheidt van andere feesten. Kortom, Create-Bridges was het wachten absoluut waard……..al duurden die twee maanden wel erg lang!!!

 

Smile-it-makes-you-happy

 

 

Share/Save/Bookmark