Home Redactie Partyreports Tom Harding @ In Casa - Leiden
Tom Harding @ In Casa - Leiden
Partyreports

Zondagavond 2 oktober om 23 uur liepen we over een bijna uitgestorven kermis in hartje Leiden. Alleen nog wat “vreet�kraampjes bedienden wat uitgehongerde feestgangers. Misschien moesten ze wat energie innemen om zich daarna nog op de dansvloer te storten van danssalon “In Casa�, waar wat mij betreft het echte 3 oktoberfeest, Leiden’s Ontzet zou worden ingeluid met niemand minder dan de Britse held, Tom Harding.

 

Wij hadden al geoefend met hutspot, maar de kermis en andere buitenevenementen deze keer overgeslagen wegens eerdere nachtelijke escapades. We waren er klaar voor!

 

We hoefden niet lang te zoeken, we waren in gezelschap van een geboren en getogen Leidse dame en bovendien bevindt “In Casa� zich naast de kermis op de Lammermarkt. Er stond een rij met veel jonge mensen voor de deur. Ik heb meteen maar even aan de portier gemeld, dat we het leeftijdgemiddelde van 21,7 iets op kwamen krikken, hoefde ik daar ook geen gezeur meer over te hebben. Leuke man trouwens, die portier. Het binnenkomen ging aldus soepel! De jassen konden we heel verrassend, gratis laten opbergen en daarna volgde nog meer goed nieuws: de toiletten mèt toiletdame, waren ook gratis! Ik voelde me erg welkom.

 

 

DJ Ko-C

 

“In Casa� zelf is een plaatje met twee grote bars en één kleine achterin, links de DJ-booth met rechts een groot danspodium en op de ruime dansvloer ook nog een aantal danstafels. Wat wandelpaadjes, een balustrade op de 1e etage en zitjes maakten het geheel gevarieerd en knus, zonder klein te zijn. Huis-DJ Ko-C was de boel al aan het opwarmen met lekkere stevige Trance, afgewisseld met o zo populaire huppelhouse à la José/G-Spot. Dat had hij van mij niet hoeven doen dus, maar ik meen begrepen te hebben, dat deze DJ vrij breed in zijn muziekstijlen is en dat je dus alle kanten met ‘m op kan. De sfeer was in ieder geval goed en de zaal liep gestaag vol met allemaal die-hardfeestbeesten, die (hopelijk) zo slim waren geweest om de maandag vrij te nemen.

 

Ik stond het geheel maar ’s op mijn gemak te bekijken met een tweede wodka-cola in mijn handen (de eerste lag al over de vloer, maar ik had van de dader een nieuwe gekregen). De verlichting was mooi in deze donkere en mistige ruimte en er was zelfs een laser aanwezig. Het geluid was redelijk (iets te scherp), maar stond ietsje te hard (maar waar is dat niet zo?). Eigenlijk heeft “In Casa� alles wat een goede club moet hebben, behalve dan dat er te weinig vrouwen aanwezig waren. Waarschijnlijk konden die geen vrij krijgen op maandag. Fotograaf Flying Bird liep al te klagen, waar hij nou foto’s van moest nemen, als er zo weinig vrouwen waren. Ik heb ‘m moed in gesproken en ’t schijnt later toch nog aardig goed gekomen te zijn!

 

 

Tom Harding

 

Ik was vergeten op de timetable te kijken en wist dus niet wanneer Tom Harding plaats zou nemen achter de draaitafels. Rond half twaalf bemerkte ik wel een verandering in muziekstijl, maar ik dacht dat Ko-C er een andere draai aan gaf. Bleek dus dat Tom Harding al bezig was met zijn intro. Er was dus geen MC. Jammer, want dat kan toch een toevoeging zijn van een avond, mits deze weet wanneer hij zijn mond op de juiste momenten moet opendoen en ook weer dicht. Maar ach, het is maar een detail.

 

De Britse DJ Tom Harding, bekend geworden om zijn energieke Harddance/Hardhousestijlen, stond gewoon heel rustig in de DJ-booth. Ik moest toch echt drie keer kijken of hij het nou echt was, want ik had ‘m nog nooit zo relaxed gezien, maar hij leek toch echt op de man die op de vele, overal aangeplakte posters stond geportretteerd. Ik had ‘m ook nog nooit op zondag meegemaakt en wie weet ziet hij dat eigenlijk ook als een rustdag. Begrijp me niet verkeerd, het was niet slecht wat hij liet horen, het was gewoon goed, maar hij begon met “rustige� Hardtrance. Het was nog vroeg en na een opbouwend en gevarieerd repertoire kwamen we via twee nogal Funky platen (?) bij het echt stevige werk aan. En ondanks dat er volgens mijn oren geen Hardhouse aan te pas is gekomen, heeft hij ons alle hoeken van de dansvloer laten zien met wat oude en vooral veel nieuwe stampers. En Tom zelf, was inmiddels ook wakker geworden en stond weer lekker ouderwets mee te springen. Heerlijk! Hij ging een keer of twee over de geluidslimiet heen, waardoor het geluid even wegviel, maar voor de rest was het super. Heerlijk! Ik hoopte dat hij de rest van de avond zou volmaken, maar hij kapte er mee om half drie. Ik heb ‘m er nog even op “aangesproken�, maar hij gebaarde met een smile, dat hij nodig naar bed moest! Bedankt Tom!

 

Ik vermoed ook, dat als hij langer geboekt zou zijn, het entreekaartje van 10 euro niet haalbaar zou zijn geweest. Wij deden de rest van de avond met Ko-C, die heel lekker overnam met “Subway Baby� en “Silence/Katana� en verder erg lekker draaide met Electro, Trance en Harddance.

 

Helaas was met Tom Harding, ook al een groot gedeelte van het publiek vertrokken en ging om vier uur de stekker er uit! Het was een fantastische en heel gezellige avond in een mooie club!

 

As God shape Earth in six days, he said: the seventh day will be a resting day! And so it was not!

 

 

YvonnY

 

 

Share/Save/Bookmark