Home Redactie Partyreports HQ - monthly home coming
HQ - monthly home coming
Partyreports

Ongeveer tien jaar lang is de laatste vrijdag van de maand een soort heilige dag voor me. Ik kan soms echt halsreikend uitkijken naar het feest dat al wekenlang in mijn agenda gereserveerd staat. Niets, althans bijna niets, kan mij weerhouden om hierbij aanwezig te zijn.

Dus als ik op deze bewuste laatste vrijdag van de maand in het land ben dan kun je ervan uitgaan dat ik op de dansvloer van de Melkweg te vinden ben want daar knallen de sounds van nationale en internationale helden uit de Harddance scene door de speakers. Jawel een nachtje HQ dus.

Sinds een paar maanden heeft de HQ haar concept enigszins aangepast. Terwijl in de Max Harddance de boventoon voert is Techno de sound die het publiek in de Oude Zaal verblijdt. Kortom een goede succesvolle combi! Afgelopen weekend hadden we dus weer zo’n heerlijke vrijdagnacht op de agenda staan. Het weer was buitengewoon zomers te noemen en iedereen had er zeker zin in. Op het programma stond zoals altijd weer een scala aan [inter]nationale DJ’s en het zag er naar uit dat het ondanks de zomervakantie toch goed druk zou worden.

HQ - monthly home comingRond de klok van half elf kwam ik de grote zaal van de Melkweg inlopen en zo’n beetje de vaste kern van bezoekers was alweer aanwezig. Rossi was aardig aan het beuken en dat beviel me prima. Als Rossi al zo aan het knallen is, dan houdt dat in dat de rest van de heren DJ’s ook door moeten knallen want we gaan geen stappen terug doen op avonden als deze, toch. Zoals gezegd draaide Rossi dus lekker door met veel bekende donkere, continental harddance tracks. Heerlijk om zo je avond te beginnen.

Op de agenda stond dat we vanavond een drie uur set zouden krijgen van Fausto en ik was daarmee eigenlijk ook al ervan uitgegaan dat Fausto het feest zou afsluiten maar niets was minder waar en HQ had compleet andere ideeën over de invulling van de nacht. Fausto zou dus Rossi opvolgen want het afsluiten van de avond zou ouderwets overgelaten worden aan niemand minder dan Tom Harding. Tussen de sets van beide heren in zou het publiek ook nog getrakteerd worden op een live set van K-90. Zo op papier dus een wereldavond.

HQ - monthly home comingRond de wisseling van de wacht begon het in de zaal al drukker te worden. Paul T. kondigde Fausto aan en samen met het publiek bedankte hij Rossi voor de strakke opening. Fausto zette een geweldige super set neer die louter bestond uit Harddance classics. In één woord wicked! Drie uur lang heeft de crowd kunnen genieten van een zeer opzwepende, meeslepende en gewoonweg verslavende set. Heerlijk opgebouwd, rustig begonnen en lekker hard geëindigd. Ik ben benieuwd hoe de liveset van K-90 dit zou oppikken.

HQ - monthly home comingOndertussen hadden de Techno heren Alexander Koning, Darren Kay en Michel de Hey ook hun draai gevonden en bespeelden hun publiek met heerlijke diepe techno en techhouse sounds. Vooral met de komst van Michel de Hey [drie uur set van 2 tot 5] begon het in de oude zaal behoorlijk vol te lopen. Leuk om te zien dat Michel nu ook zo zijn vaste kern in het Amsterdamse heeft gevonden. Heb onlangs gehoord dat het zover is gekomen dat hij in de toekomst ook kan rekenen op een HQ Techno avond in de Max. Ik ben benieuwd hoe dat gaat lopen en vooral ook, hoe dat zou vallen bij de vaste HQ Harddance aanhang.

HQ - monthly home comingOver de live artist K-90 had ik wel wat van gehoord en gelezen maar ik had hem nog nooit horen of zien spelen. Ik was dus best wel benieuwd. Van een aantal, die wel met hem bekend was hoorden we dat, we eigenlijk wel van alles kunnen verwachten want het fenomeen schijnt alles wel een beetje te beheersen. Toch, de boventoon bleek hard te zijn. Ik moet zeggen dat zijn set mij niet tegenstond. Hij speelde continental en UK harddance dat veel crossovers had naar Trance en Hardtrance. Al met al een – voor mij althans – lekkere set. Alleen vond ik wel deze set op een eerder tijdstip had gekunt.

HQ - monthly home comingIn ieder geval gaf de set van K-90 genoeg stof voor Tom Harding om de avond naar een memorabele afsluiting te werken. Tom deed iets wat de meeste van zijn fans al vreesden, hij ging door waar K-90 mee eindigde. Veel Hardtrance en zo nu en dan een verdwaalde Hardhouse track tussendoor. Even leek het erop dat hij zijn oude ritme weer had teruggevonden maar het kwam er niet doorheen. Er was ook helemaal geen interactie tussen hem en het publiek [tenminste niet zoals we van hem gewend zijn] en dat is toch iets waar hij door gevoed wordt. Begrijp me niet verkeerd, ik vond zijn set helemaal super, goede platenkeuze, goed opgebouwd maar het hoort niet als afsluiter op een Hardhouse feest. Ik miste een bepaalde bezieling, zowel van Tom als van het publiek.

HQ - monthly home comingRecapitulerend kan ik dus alleen maar zeggen dat ik een topavond heb beleefd. Beide zalen hadden een goede bezetting qua DJ’s en publiek. Er heerste weer een goede sfeer en wat ik heb gezien waren er ook deze keer geen nare dingen gebeurd. Fausto was voor mij de man van de avond en met zijn broer in de zaal mag hij trots zijn op zijn verschrikkelijk goede set.

Volgende maand weer een HQ. Nu met onder meer Proteus en Energy Dai. Ik heb er nu al zin in, maar eerst DanceValley………

Laterz!

JFK

Share/Save/Bookmark