Home Redactie Partyreports VERRASSEND “OPEN� VAN H.U.G. IN DE MA22O
VERRASSEND “OPEN� VAN H.U.G. IN DE MA22O
Partyreports

Na een “zwaar� weekend met o.a. Extrema, hadden we besloten om dit weekend rustig aan te doen. Vrijdagavond om half elf keken we elkaar aan: “gaan we naar bed of………?� Het werd dus de Ma22o......

Na een “zwaar� weekend met o.a. Extrema, hadden we besloten om dit weekend rustig aan te doen. Vrijdagavond om half elf keken we elkaar aan: “gaan we naar bed of………?�

Om half een stonden we binnen in de Ma22o te Amsterdam, want na het lezen van enkele enthousiaste verhalen op een dance-site over H.U.G. (Holland UnderGround) was het toch gaan kriebelen (maar we blijven niet lang hoor!). En ik was erg nieuwsgierig naar Stephen J. Kroos (ooit begonnen in de Roxy en It), waar ik veel over gehoord had, maar die ik nog nooit eerder had horen draaien. Verder zouden dj Marco Vargues en dj Clay ook hun kunsten vertonen. Het was behoorlijk druk in de Ma22o en er hing al een gezellig sfeertje op de dansvloer, bij de bar en de zitjes, daarom heen. Eerst maar even wat bekenden begroet, voor ik er achter kwam dat Stephen J. Kroos al aan het draaien was, dus meteen maar de benen strekken op de heerlijke nummers die hij liet horen. Ik hoorde onder andere het lekkere “Walking into the sun� (Weekend Players – chab rmx). De stemming zat er al goed in.
Vreemdgenoeg maakte Stephen na een paar nummers plaats voor Dennis Ruijer. Maar die stond helemaal niet op de line-up! Het bleek dat de “DenMan� jarig was vandaag (32) en zijn verjaardagskadootje aan ons, was een lekker uurtje muziek maken! En niet zomaar. Hij nam over, knalde eroverheen en dook erin! Hij begon met stevige progressive, zoals we van hem gewend zijn, om daarna in de Deep House te zakken, zonder in te boeten aan tempo. Knap! Hierna werd overgegaan tot vrolijke en stevige tribal. Met Dennis werd het een knalfeest. Leuk om zo je verjaardag te vieren met zoveel gezellige mensen, die allemaal lekker staan te springen!
Stephen J. Kroos nam daarna toch weer zijn plaats in om lekker stevig door te gaan. Hij had ook wel aparte platen/cd’s in zijn tas. Zo kwam er een knetternummer (letterlijk, is niet anders te verwoorden) langszeilen, echt geweldig. Hij eindigde met psychedelische progressive en daar ben ik ook wel een liefhebber van!
Marco Vargues (een knappe Zuid-afrikaan met Portugees bloed) nam dat psychelische deel over en ging verder met zijn eigen portie. Ook lekker stevig meegaand in het feestgewoel. Voor mijn gevoel draaide hij nog maar vrij kort, toen dj Clay (ex-resident Luxor-Arnhem) zijn plek opeiste.
Clay begon met lekkere diepe progressive om later steviger techno-beats toe te voegen. Ik hoorde bij hem ook nog zoiets moois: hij pakte een stuk dat duidelijk een trancestuk was, als een soort gekleurde bal vast, rekte het uit en kneedde dat net zolang tot het helemaal “into prog� was. Zo kon ik dat visualiseren. Schitterend!
Tegen het einde mixte hij een rapplaat van de Rock Steady Crew in. Grappig! Daarna bracht hij nog wat breakbeat. Dat vond ik persoonlijk wat jammer, maar ik had eindelijk tijd voor het gezellige toilet van de Ma22o, waar zoals altijd weer ouderwetse vinyl platen gedraaid werden.
Wat een leuk feest was dit! Zeker voor herhaling vatbaar. Ik heb staan springen met allemaal gezellige en leuke mensen, heerlijk in trance staan bewegen en ik geloof dat ik alle soorten muziek in het prog-genre langs heb horen komen. En dat proppen we niet in een hokje, want progressive in al zijn vormen, past daar gewoon niet in! “How deep will you look?� is het mottol van dit feest, en dat zegt niet alles over de inhoud, maar wel dat het inhoud heeft……..!
De dj’s zijn geen perfectionisten, want ik heb wel wat slordigheidjes gehoord, maar hun muziek is toegankelijk en ze hebben echt plezier in het draaien. En dat kan je in de Ma22o ook zo goed zien, want je staat daar vanaf de dansvloer zo op het bordje van de dj te kijken. Dennis Ruijer kan het zo eenvoudig verwoorden: “ik wil de mensen gewoon vermaken, dat is wat ik leuk vind�!
Voordat organisator en dj Vargues begon met H.U.G., heeft hij eerst onderzocht wat er nou toch mis was met en wat miste in het Amsterdamse uitgaansleven. Daar is H.U.G. uit voortgekomen en zij zijn begonnen in de Lexion, dat toch niet de goede plek bleek. Het ziet er naar uit dat ze in de Ma22o wel de juiste stek gevonden hebben! Wat mij betreft wel! Ik kijk alweer uit naar de volgende “OPEN�, die op vrijdag 13 augustus zal plaatsvinden in de Ma22o. Entree: € 10,—.

Onverwachte feestjes, zijn vaak het leukst! Innig tevreden gingen we om een uurtje of 5 in de morgen naar huis.

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Share/Save/Bookmark