Home Redactie Partyreports Michel de Hey knalt 12uur lang over Maas Beach
Michel de Hey knalt 12uur lang over Maas Beach
Partyreports

Zaterdag 24 juli, Rotterdams trots en internationaal vermaard techno DJ Michel de Hey gaf een gratis twaalf uur durende set draaien op het strand aan de Maas, net naast de Erasmusbrug in de binnenstad van Rotterdam.

Iedereen kan zeggen wat men wil, maar in Rotterdam gebeurt het! Eerst de Queen Mary die binnenloopt en nu aan de overkant vanwaar dit schip lag een feestje aan de Maas. Om alvast lekker voor te bereiden op FFWD dat over drie weken de Rotterdamse binnenstad weer op zijn grondvesten zal doen trillen, kregen de bewoners van Rotterdam alvast een voorproefje van lokale Technoheld, Michel de Hey. Wat was nou het geval, Michel stond namelijk met een 12 uur set op het strandje aan de Maas zijn thema voor dit jaars FFW te introduceren. Zo’n introductie is natuurlijk al reden genoeg om er naartoe te gaan, maar zeer zeker omdat Michel de Hey onlosmakend verbonden staat met de garantie voor een goed feestje.

Bij aankomst om 11 uur was het nog erg rustig en Michel was net bezig om zich te gaan installeren. Alles ging lekker gemoedelijk want op dit vroege uur waren nog maar heel weinig Rotterdammers hun bed uit. Het strandje is op zich niet zo groot, maar er kunnen genoeg partygangers op dus dat zou wel goed komen. Michel zou het eerste gedeelte van de dag vanaf het terras draaien om vervolgens na 19 uur vanaf het podium pas echt te gaan knallen. Met recht echt knallen want vanaf 19 uur mochten de speakers namelijk vol open van de gemeente Rotterdam [kneuterigheid ten top weer]. Hebben we eindelijk een leuk feestje, mag het geluid niet voluit omdat we dan teveel overlast zouden veroorzaken. Maar oké, Michel hield zich er keurig aan en tot 19 uur werd er op normaal geluidsniveau gedraaid.

Alles was ook erg netjes geregeld, van schone gratis wc faciliteiten, erg aardig bedienend personeel en normale prijzen voor consumpties. Kortom dit is een plek waar wat mij betreft veel meer feestjes georganiseerd zouden mogen.

Deze reporter zat dus heerlijk op het terrasje te genieten met een ijskoffie in de hand, het zonnetje aan een strak blauwe hemel en de eerste zomerse beat van Michel de Hey door de speakers. Het grote voordeel van vroeg aanwezig zijn was wel dat Michel de tijd nam om deze kleine rooie even te woord te staan. En naast een reporter van het AD stond Michel mij een kort interview toe. Michel gaf aan dat het momenteel razend druk is met draaiavonden in Turkije, Malta en Ibiza nog voor de boeg, terwijl hij nu net terug was uit Japan. Kortom onze Rotterdamse Michel de Hey is ook in buitenland razend populair. Toch vind hij het wel erg cool dat hij dit jaar wederom een eigen wagen heeft op FFWD en natuurlijk helemaal dat hij het Thema heeft mogen maken. Ook nog even gevraagd of er dan nu echt geen ontkomen meer aan is voor Spangen om een HQ feest mee te maken, nu hij als resident in de technozaal deze feesten komt opfleuren. Inderdaad er is geen ontkomen meer aan; Michel gaat dit jaar nog twee keer bij HQ in de Technozaal draaien. Ik begreep dat Techno altijd in de kleine zaal staat, maar met Michel aan de decks zal deze snel te klein wezen dus nemen we de grote zaal gewoon over.

Rond een uurtje of 1 werd het drukker op het strandje en niet alleen door de echte partygangers, maar ook heel veel mensen uit de buurt kwamen toch even een kijkje nemen en dat gaf een leuk gemixt publiek. Van ouders met kleine kinderen die in het zand zaten te spelen of op de klimwand hingen tot echt feestbeesten die bij wijze van spreken zo uit hun bed kwamen rollen.

Zoals al eerder gezegd mocht het geluid nog niet zo hard dus Michel omschreef het op een gegeven moment zelf als een echte beach-sound en zo voelde het ook, lekkere zomerse klanken, zonnetje op mijn bolletje, cocktailtje in mijn hand, ogen dicht en het was niet het Spido die voorbij kwam maar een cruiseschip in de Caribbean.

Wat ik wel altijd jammer vind aan dit soort superleuke initiatieven als zo’n gratis strandfeest, is dat er ook figuren naartoe komen die niet komen feesten. Ook hier waren weer duidelijk wat mannen naartoe gekomen met de intentie om eerst zoveel mogelijk te zuipen en dan het liefst tijdens het dronkenschap nog eens even lekker iemand in elkaar te rossen. Erg vervelend dus, maar daar ontkom je helaas niet aan. Wel weer goed om te melden is dat de security ook erg goed luisterde naar de bezoekers want een dame die geklaagd had dat twee gasten wel erg vervelend waren, werd direct op haar wenken bediend en deze mannen werden dan ook vriendelijk verzocht om aan de andere kant van het strand te gaan staan of anders weg te wezen.

Om 17 uur ben ik met een lekker kleurtje en een goed humeur weer teruggegaan naar huis, maar met het fijne gevoel dat mijn collega Liza de rest van de avond zou overnemen om jullie op de hoogte te houden van het feest en om te kunnen melden hoe het thema van Michel nou is geworden.

Toen wij – Roel en Liza – om een uurtje of half vijf aankwamen, scheen het zonnetje nog steeds lekker en klonk er heerlijke zomerse muziek uit de boxen. We liepen even een rondje om het strand tussen de mensen door, die, of lekker op een kleedje zaten te keuvelen, oftewel blootsvoets in het zand stonden te dansen. Een lekker relaxt sfeertje heerste er. Ja we waren blij dat we toch nog richting Rotterdam waren gekomen. Het is ook een verassend leuk plekje daar zo aan de Maas, midden tussen die mooie hoge staaltjes van architectuur.

Ook verassend dat we zo dichtbij de boulevard zomaar zoveel lege parkeerplaatsen vonden. Argwanend, hebben we eerst bekeken of we daar wel mochten parkeren. En dat mocht gewoon als je de parkeermeter maar vulde. Achteraf bleek dat veel mensen op de fiets waren gekomen of lopend. Dus meer mensen vanuit Rotterdam zelf dan van buitenaf.

Het terras oogde voor ons erg uitnodigend en we hadden al snel een leuk plekje gevonden bij een aantal bekenden die daar al wat langer vertoefden. Daar hoorde ik dat mijn collega Spangen, net vertrokken was. Goh wat een timing van mij dan, kon ik het vanaf hier mooi over nemen. Mijn wederhelft ging voor de drankjes zorgen en ik liep even de DJ-booth binnen waar Michel al een aardige tijd had staan draaien. Zo aan hem te zien had hij er nog steeds zin in en de dansvloer voor hem was tot de nok toe gevuld met dansende mensen. Er bleven ook maar steeds weer mensen bijkomen. Onder het genot van een drankje en de lekkere “beachmuziek� van Michel was het hier goed toeven. Het zonnetjes scheen heerlijk over ons en de Maas achter ons, waar regelmatig een boot onder de schitterende Erasmusbrug voorbij voer. Het leek wel of we op vakantie waren in een of andere luxueuze badplaats, schitterend wat heeft Rotterdam toch een mooie skyline. Daar genieten we iedere keer weer van. Op het strand was men de hele dag bezig om de DJ-booth klaar te maken voor de avond. Vanaf 19.00 uur zou Michel zijn plek verruilen van binnen naar buiten. Maar eerst gingen wij maar even een hapje eten aan de andere kant van het strand, waar een etenstent was gesitueerd met allemaal tafels en banken ervoor. Maar die bleken allemaal al bezet. Blijkbaar waren we niet de enige wiens hongerige maagjes gingen protesteren omdat het etenstijd was. Na ruim een half uur in de rij gestaan te hebben nam Roel maar snel genoegen met een bittergarnituur die iemand besteld had en niet op had gehaald, dan hadden we tenminste nog iets in onze buikjes.

Ondertussen werd het op het strand nog steeds drukker en drukker. En Michel nam plaats op de DJ booth op het strand buiten. Het geluidsniveau ging harder, de plaatjes werden steviger en de handjes gingen in de lucht. Maar wij verkozen toch maar liever weer het terras met zijn houten vlonders om op te dansen dan het mulle zand. Het strand was voor ons veel te vermoeiend aan onze voeten om op te dansen. We gingen weer terug naar ons oude plekje aan de kant van het terras en de Maas. Vanaf hier hadden we nu een mooi uitzicht op de DJ-booth en de menigte op het strand en plek zat om te bewegen en lekker te gaan zitten op een stoel als we het even zat waren. Heerlijke up-tempo plaatjes kwamen voorbij en op een geven moment zagen we ook Michel in een razende vaart vanuit de DJ booth, voorbij rennen. [Ja hoge nood, dat is erg lastig als je zoveel uren achter elkaar in je uppie plaatjes staat te draaien].
En weer terug rennend onder gejuich van de mensen op het terras, hup Michel!

De nieuwe track van Michel die op een gegeven moment werd aangekondigd klonk erg lekker in mijn oren, zo een deuntje die maar steeds bij je blijft hangen! Ja, een lekker plaatje al zaten er wat klanken in die ik meende te herkennen, maar toch dan net weer een andere koers namen. Een veelbelovend nummer en een echt feestnummer, dat wordt wel wat!

De sfeer zat er nog steeds goed in en we hebben de hele middag en avond dan ook geen wanklank ondervonden. Opvallend, omdat er op zulke gratis feestje nog wel eens amokmakers de boel weten te verstieren, maar daar hebben we hier geen last van gehad. Tot aan het einde toe bleef het gezellig. En al waren de toiletten in de middag en avond dan niet meer gratis, ze bleven redelijk schoon en de wachtrijen waren te doen. Al met al hebben we van begin tot het eind een heerlijk feestje gehad. Ik vind de locatie een uniek plekje die ook zeer geschikt is voor zulke zomerse feestjes. Het weer werkte ook mee die dag en de muziek was van zomers; van rustig kabbelend tot lekker opzwepend. Toppie en mijn petje af voor Michel de Hey die al die tijd – 12 uur! Lang – zijn publiek heeft weten te bekoren!

Partygreetzzzz,

Spangen en Liza de Diva

Share/Save/Bookmark