Home Redactie Partyreports Extrema Outdoor 2004
Extrema Outdoor 2004
Partyreports

17 juli 2004 extrema outdoor editie 2004. 17 Juli is toch een periode waarin men verwacht dat we al menig BBQ feest hebben gehad, lekker bruingebrand zijn van het zonnetje en al menig roseetje hebben weggetikt op een Schevenings terras. Maar dit jaar hadden we die voorbereiding niet gehad en het zag er ook niet naar uit dat het mooi zou worden. Hier en daar een bui vertelde de weerman steed, maar in aanloop naar Extrema was het meer hier dan daar…

Zaterdagochtend 8 uur maakte de wekker mij wakker en het eerste wat ik zag was een zonnetje… voorzichtig even naar buiten gekeken en wat zag ik, een strak blauwe lucht en een stralende zon….Extrema here we come.

Het was voor ons de eerste keer Extrema en hadden dan ook niet echt een idee wat we konden verwachten. Volgens de meeste mensen is Extrema het leukste buitenfeest dus we hadden besloten om alles maar op ons af te laten komen.

Om 11.30 kwamen we met een taxi aan bij het festivalterrein, want wij hadden onze auto bij vrienden in Eindhoven kunnen parkeren… erg handig want na zo’n feest wil het met richtingsgevoel weleens mis gaan en om dan een uur naar je auto zoeken schiet natuurlijk ook niet op.

Het eerste probleem begon bij het binnenkomen, wij hadden onze kaarten via de Extrema site besteld en dat waren dus E-tickets. Enfin, wij willen naar binnen, Nee mevrouw hier geen E-Tickets, daar voor moet u de ingang om de hoek hebben. Nu is om de hoek een ruim begrip, maar in de Randstad betekent het zeker niet dat ik dan eerst nog een kilometer door het bos moet lopen. In Best wel dus, kortom de eerste training van de dag zat er al op.
Het fouilleren duurde erg lang omdat iedereen tassen bij zich had met schone kleding voor het geval dat we de nodige natte narigheid zouden krijgen. Maar daarna kaart scannen en we waren binnen. Ook meteen even een lockertje gehuurd voor je spulletjes en munten om vervolgens een plas-strippenkaart te kopen en daarna kon de dag pas echt beginnen.

Meteen werden we geconfronteerd met nog een minpuntje…de toiletten!Wanneer leren organisaties nu eens dat als je moet betalen voor de toiletten mensen ook redelijk schone toiletten willen zien. Kijk, helemaal Glorixfris krijg je het nooit op een festival met 25.000 bezoekers, maar om 15.00 was al menig toilet verstopt en zat de troep overal. Heel erg ranzig dus!

Voor diegene die nog nooit zijn geweest, het terrein ligt om een meer en ligt dus precies in een ronding, waardoor je eigenlijk steeds het hele terrein kan zien. Kortom dat ziet er dus al erg leuk uit om al die tenten langs het water te zien staan.

We zijn de eerste anderhalf uur eigenlijk alleen maar bezig geweest met rondlopen en hier en daar kijken en zoeken waar welke tent nu ook al weer stond, want ja, met zo’n line up moet je goed in de gaten houden wanneer je waar moet wezen.

De eerste set die ik dan ook volledig meekreeg was heel toevallig de set van Fedde le Grand vs Dwin bij the chinese wall (aka Las Palmas tent).
Super lekkere set zetten deze heren neer, waarbij ik wel wil melden dat ik Dwin stukken beter vond draaien dan Fedde le Grand. Dwin draaide erg strak en alles liep gewoon perfect, dus ik stond te genieten zo lekker in een zonnetje met de voor mij zo vertrouwde Las Palmas sound. The Chinese Wall was ook erg mooi opgebouwd, als enige stond de DJ booth gericht naar het water en de dansvloer lag dus op het water. Erg cool! Alleen jammer dat het niet overdekt was want wat als – niet doemdenken – het zou echt niet gaan regenen.

Om 14.00 eerst maar eens een hapje gaan eten bij Foodvillage. Leuk gedaan een plein met allerlei tentjes voorzien van verschillende internationale keukens! Van patat tot poffertjes, tot pasta en Chinees, erg smakelijk.

Toevallig lag ook de Technotent aan Foodvillage, dus we waren precies op tijd om Marco Carola te horen starten. Deze jongen heb ik onlangs in de Las Palmas al eens meegemaakt en ben direct fan geworden, wat een geweldige DJ is dat en dat maakte hij hier ook meer dan waar. Een erg lekkere set met een lekkere stevige opbouw, helemaal goed dus. De sfeer in de Statue of Zeus (zoals de techno stage was genoemd) zat er ook goed in. Iedereen was duidelijk gekomen voor een feestje en dat werd het dan ook. Enige minpunt was wel dat de zwarte tent na een dagje in het zonnetje verdacht veel op een sauna was gaan lijken, en in een sauna flink uit je dak gaan op Techno levert flink wat zweetdruppels op. Na Marco Carola nog een klein stukje Solid Decay meegekregen, maar we moesten alweer naar een andere tent om Benny Rodriques te horen knallen.

Voor Spangen had de organisatie namelijk een moeilijk moment ingebouwd, want drie van mijn favo DJ’s stonden tegenover elkaar te draaien… Dame op the Chinese Wall, Benny Rodriques op Piramids of Gizeh en Miss Monica op het Colloseum. Ik moest dus moeilijke keuzes maken. Eerst even Dame succes gewenst en een klein dansje op haar sound gemaakt, maar ik ben later toch naar Benny gegaan. Stoere set die nu ook niet echt voor verkoeling zorgde want ik ging alleen maar harder dansen, zeker met de perfecte vocals van MC Lex Empress. Het sfeertje daar op dat strandje met daarachter een grasheuveltje was ook helemaal perfect. Erg grappig om zo het hele gebeuren een beetje te overzien en iedereen te zien genieten. Overal lagen kleedjes en zaten mensen met zijn allen te genieten van het perfecte weer en de lekkere muziek.

Tegen het eind van de set was ik even iemand gaan zoeken en we hadden dus afgesproken dat als het zou gaan regenen we in de Technotent zouden schuilen… Afijn je voelt hem al aankomen net op het moment dat ik op het verste punt was van de Technotent werden de wolken opeens wel erg donker en dreigend…. Dus Spangen met haar korte beentjes over het terrein gehaast op weg naar de Technotent. Maar helaas in het zicht van de haven, nog geen tien meter voor de tent begon het met regenen en vijftig cm voor de tent stonden de mensen al te dringen om binnen te komen wat dus niet meer lukte. Binnen twintig seconden had ik dus echt geen droge draad meer aan mijn lijf en leek ik het meeste op een verzopen katje. Het voordeel van klein zijn is echter wel dat mensen minder snel lelijk tegen je doen als je aan het duwen bent, dus ik was redelijk snel in de tent beland, alleen wel drijf- en drijfnat.

Gelukkig was Alexander Kowalski aan het draaien en deze zorgde er wel weer voor dat het koude regenwater vervangen werd door warm zweet. Was de tent ’s-middags al zo warm, nu met al die extra mensen die alleen voor de regen aan het schuilen waren was het echt niet meer te doen, het valt me dan ook mee dat er geen ongelukken zijn gebeurd in de tent.

Toen het buiten eenmaal droog was toch maar de tent uitgevlucht om snel iets droogs aan te trekken. Het terrein was ondertussen veranderd in een grote modderpoel en overal zag je mensen erg verkleumd rondlopen, flink wat mensen verlieten toen ook al het terrein om thuis te douchen en bij te komen.
Wij niet. Na droge kleding aangedaan te hebben ging het feest gewoon weer verder, ook al moet ik opmerken dat ik het de rest van de avond niet meer warm heb gekregen.

Nog even een stuk meegekregen van Roger Sanchez en die man is met recht Master of groove…. Echt het zonnetje ging gewoon weer schijnen toen die man zijn set stond neer te zetten. Super groovy tunes, maar wel lekker stevig. Precies goed dus voor zo’n avondje aan een zonnig standje [even die modderpoelen wegdenken en het leek op Ibiza].

Phats en Small waren ondertussen aan het afsluiten geslagen op de Chinese Wall, dus daar ook nog even een lekker dansje gemaakt tot dat Gene Farris om 22.00 zou beginnen bij de Pyramid of Gizeh. Die wilde ik zeker niet missen! Nou dit had je ook niet mogen missen, want die man draaide echt de sterren van de hemel. Lekkere stevige set die iedereen weer vrolijk maakte.

Voor de grootste drukte dan toch maar besloten om terug te gaan en bij het weglopen van het terrein kregen we net nog het vuurwerk mee.
Mooie afsluiting voor een dagje Extrema outdoor en goede start voor de Extrema afterparty in de Las Palmas.

Afteren in de Las Palmas

Rond half twee kwamen we fris gedoucht en keurig omgekleed in de Las Palmas aan waar het anders dan verwacht helemaal niet druk was. Achteraf begrijpelijk want ik denk dat een hoop mensen na Extrema ook doodmoe waren en dus lekker in bed zijn gekropen in plaats van nog een extra dansje te maken.

Fedde le Grand stond nog te draaien toen we binnen kwamen en dit klonk stukken beter dan op het festival terrein. Hij draaide veel zekerder en het was gewoon een lekker clubsetje dat hij neerzette. De decks werden even later overgenomen door Gene Farris waarop ik tijdens Outdoor al zo van heb genoten. Het leek wel of hij aanvoelde dat de beentjes van Spangen niet zoveel meer konden hebben want hij draaide een paar versnellingen lager dan buiten maar superlekker en dansbaar. Rond de klok van half 4 werd hij afgelost door Natarcia. Deze dame was niet op Extrema geweest dus die had niet in de gaten dat we al zo moe waren want zij gooide gewoon het gas er weer op en mijn oren werden dan ook weer verwend met knallende bassen. Rond 5 uur was het voor mij helemaal op en zijn we naar huis gegaan om te dromen van een lekkere dag.

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Share/Save/Bookmark