Home Redactie Partyreports HardHouse Revolution kicks ass in de Waakzaamheid
HardHouse Revolution kicks ass in de Waakzaamheid
Partyreports
We zeggen Vrijdag 9 juli, 2004 en ik zit gelukkig droog in de auto vanuit Leiden richting Koog aan de Zaan. Heb net grote vriendin Nicole opgehaald en in de stromende regen zetten we door naar de Waakzaamheid waar vanavond CDP groep een heftig feestje Hardhouse organiseert met DJ’s MvDJ, First Base, Philae, Jim Justice, Charly, Danny D. en Fausto.

Het is alweer een jaar of vier geleden dat ik voet heb gezet in de Waakzaamheid. Niets veranderd op het eerste gezicht en het welkome gevoel dat ik weleer ook al had is nog immer aanwezig. We komen rond de klok van twaalf binnen en constateren dat de zaal al aardig gevuld is. Het zijn één en al bekende gezichten die me begroeten en dat geeft een feestje altijd weer een extra dimensie. De ‘buzz’ van vanavond is toch wel het aankomende weekend wanneer HQ ‘en groupe’ naar Engeland vertrekt om daar het Tidy weekend bij te wonen. Iedereen heeft het erover en vraagt mekaar wie er ook gaan naar dit jaarlijkse UK Hardhouse evenement.

UK hardhouse slaat ook de toon op deze avond in de Waakzaamheid. First Base staat achter de decks en laat het publiek meegenieten van een heerlijk opgebouwde set. Met veel verve en uitstraling zoekt hij contact met de aanwezige party gangers. Het aanwezige publiek reageert spontaan en stuitert vrolijk op de maat mee.

Terwijl ik aan de bar mijn drankje bestel kijk ik driftig om me heen of ik nog meer bekende zie. Nicole wijst me erop dat Fausto net is binnengekomen. Hij spot mij ook en loopt meteen op me af. We bespreken de avond en nog een paar lopende zaken en geven mekaar verslag van de rest van het programma. Fausto heeft er in ieder geval lekker veel zin in. Ben benieuwd wat hij gaat draaien. Nu maak ik me daar niet echt druk om omdat ik weet dat Fausto mij nog nooit heeft teleurgesteld met zijn sets.

Danny D. maakt zichzelf op om plaats te nemen achter de wheels of steel. Het applaus is voor hem en voor de geweldige set van First Base en onder begeleiding van MC UB knallen we verder met de sounds van Danny D. Ook Danny heeft er zin in en zet een echte mix neer van UK met een lekkere cross over naar de continental hard dance sounds. Veel HQ bekende tracks vullen de fantastische zaal van de Waakzaamheid. Een klein nadeel was wel dat het geluid om een of andere vage reden vreemd wegviel. Maar het drukt de pret zeker niet en de sfeer is gewoonweg optimaal te noemen.

Na Danny is het de beurt aan DJ Fausto om de crowd eens flink te ‘pleasen’. Geen zorgen dus want als er een ding is dat Fausto kan is het wel een publiek helemaal naar zijn zin maken. Van begin tot het eind ging het gas erop. Ook Fausto laat een set horen die absoluut divers is en bulkt van verschillende stromingen. Van Hardhouse tot UK, tot Hardtrance en een vleugje techhouse en techno. Helemaal super dus! Het publiek staat compleet te dakken en heeft het zichtbaar naar de zin.

De tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Fausto’s set is echt in no time omgevlogen. Meesterlijk! Tijd voor het duo Philae en Charly. Samen zullen zij de avond waardig laten eindigen met een spetterende back2back sessie. Ze brengen het er zeker goed vanaf. Veel bekende tracks die ze naadloos in elkaar mixen. Kortom een perfect night!

Het blijft de hele avond vrij rustig. Ik denk dat de buien zeker een rol gespeeld hebben. Hoe dan ook degene die wel aanwezig zijn hebben het samen zeker tot een goed feest gemaakt. Zelf ben ik niet tot het eind gebleven en rond de klok van vieren ben ik weer richting huis gegaan. Morgen Sensation Black, moet toch op een of andere manier een beetje aan mijn rust komen, toch.

CDP, bedankt voor een toffe nacht!

JFK

Share/Save/Bookmark