Home Redactie Partyreports Blackhole verovert Club Zyon in Amsterdam
Blackhole verovert Club Zyon in Amsterdam
Partyreports

Zaterdagavond na een veelbewogen en voor ons zeer rot weekje, waren we op weg naar de nieuwe Club Zyon, midden in het hartje van Amsterdam. We waren wel toe aan een lekker relaxt avondje uit en de line-up voor deze avond loog er niet om. Met grote namen als Cor Fijneman, TonTB en Mark Norman uit de Blackhole stal stond dit bij voorbaat al garant voor een lekker feestje!

 

Parkeren in hartje Amsterdam op een zaterdagavond zorgt meestal voor flink wat ergernis maar dit maal waren de goden ons goedgezind en vonden we zowaar een plekje op de gracht aan de Singel. De Nieuwezijds Voorburgwal is een lange weg en mijn echtgenoot had mij voorbereid op een aardige nachtelijke wandeling, omdat die niet precies wist op welke hoogte Club Zyon zich bevond. Maar we waren de hoek nog niet om of zagen aan de overkant de club al meteen liggen. Tjee, was dat even boffen. Er waren twee ingangen een voor de Blackhole Night in Zyon en de andere ingang voor The Soulkitchen in de naastgelegen club. Van binnen uit zijn deze beide clubs met elkaar verbonden.

We werden welkom geheten door de gastvrouw aan de deur en konden ook bij de correcte portiers zeer vlot verder naar binnen. In de gang rook het nog een beetje naar de pas aangebrachte blinkende zwarte verf. De zaal was kleiner dan de meeste bezoekers verwachtte, maar ik vond het juist de goede maat om een lekker intiem feestje neer te zetten. Meteen rechts bij de ingang in de zaal bevonden zich naast de dansvloer achter pilaren en voile gordijnen, allemaal zitjes met banken en tafeltjes. Dat zag er heel gezellig uit. Aan de andere zijde van de dansvloer bevond zich de bar en aan hoofd van de zaal verhoogd met een strak blinkende stalen constructie de DJ booth. Cor Fijneman, bleek tot een ieders verassing als eerste DJ geprogrammeerd te staan en het feest was dan ook al in volle gang en de dansvloer al druk bezet. Heerlijk die bekende Blackhole–sound!

Ook al was de zaal dan kleiner, in de hoogte maakte die dat meer dan goed en bleek er onverwachts boven allerlei balkonnetjes en nisjes toch nog meer ruimte om te kunnen vertoeven dan je in eerste instantie zou verwachten. Via allerlei trapjes en gangetjes kwam je dan ook in de andere club terecht. Deze zaal leek iets groter en was bomvol discopubliek. Men draaide hier meer club, R&B en top 40 muziek. Niet wat wij zochten dus wij keerden snel terug naar de Zyon.

Hier had Cor Fijneman zijn plaats al afgestaan aan Ton TB en Cor moest helaas snel richting zijn volgende gig. Maar Ton TB maakte dit allemaal weer helemaal goed door een werkelijk fantastische set neer te zetten. Man, man wat was hij op dreef. De ene lekkere opzwepende Trance plaat na de andere zette die op. En ook al wat oudere toppers, zoals ‘Fiji’ van Atlantis, passeerde die avond de revue en het publiek reageerde zeer enthousiast op zijn platenkeuze. Heerlijk, iedereen op de dansvloer stond te genieten en Ton wist zeker de juiste snaar te raken bij het publiek.
Naast de DJ booth en ook hoog onder de balustrades van de balkons kon men op de daar aangebrachte videoschermen ‘Tiësto in concert’ volgen. Voorop de strakke DJ booth prijkte in felle kleur de naam Blackhole en onder het balkon een grote vlag met hun logo. Ja het was overduidelijk dat Blackhole Club Zyon veroverde en dan met name door de DJ’s van die avond, die nog niet eens bij iedereen van het publiek bekend waren, maar die na deze avond zeker een onuitwisbare indruk hebben achter gelaten.

Ton TB heeft een aardige tijd gedraaid alvorens hij de decks overhandigde aan zijn opvolger Mark Norman. Van mij had Ton wel de hele avond verder mogen draaien, zo heerlijk was die op dreef, maar ik moet zeggen dat Mark ook lekker hierop verder ging. Hij verhoogde het tempo iets en ging wat harder en sloot perfect aan op zijn voorgangers. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een heerlijke avond was. Een leuke gezellige intieme club, relaxte party people, goed geluid en ruimte genoeg om je even terug te trekken en te gaan zitten. Ook de dansers op de 3 blokken pasten perfect in het plaatje. Alle ingrediënten waren aanwezig om weer terug te keren tot de ouderwetse gezellige party nights, waar we altijd met zoveel nostalgie over praten en dachten nooit meer mee te maken. Nou ze komen er weer aan! Het voornemen om hier maandelijkse een Blackhole avondje te gaan houden lijkt me dan ook zeker een topidee en een heerlijk vooruitzicht!
Ja ons ga je zeker vaker spotten op deze plek!

Partygreetzzzz

Liza de Diva

Share/Save/Bookmark