Home Redactie Partyreports X-Mas @ the Beach – one summer night not to forget
X-Mas @ the Beach – one summer night not to forget
Partyreports

Try-out zou na haar succesvolle USA themafeest haar tweede feestje geven. En ik wilde hier persé bij aanwezig zijn. Waarom? Allereerst omdat ik nu eenmaal van feesten hou, ten tweede omdat ik nog meer hou van themafeesten, ten derde omdat ik zeker hou van hardtrance, ten vierde omdat ik wist dat een hoop van mijn vrienden bij dit feest zouden zijn en ten vijfde omdat het toch lekker in de buurt van mijn huis was. Dus, gewoonweg teveel redenen om dit niet te missen.

X-Mas @ the Beach – one summer night not to forgetVrijdagavond was het dan eindelijk zover, mijn eerste kerstfeestje in het midden van de zomer. Nou ja zomer, het moest er die dag voor doorgaan, zullen we maar zeggen. Diezelfde middag hadden we ook al het onfortuin dat het hele Trance NU feest bij het Bloemendaalse strand ook al helemaal verwaaid was. Ik werd die middag gewoonweg gezandstraald toen ik aan kwam lopen, niet normaal meer. Ook nu weer speelden de weergoden een nare rol. De organisatie had het in haar flyer al over een frisse wind in Partyland. Nu, niets is minder waar. Regen, harde windvlagen, hagel en veel, heel veel onweer hing in de lucht en het werd er niet echt beter op.

X-Mas @ the Beach – one summer night not to forgetToch weerhield ons niets ervan dit feestje te missen. Try-out zou na haar succesvolle USA themafeest haar tweede feestje geven. En ik wilde hier persé bij aanwezig zijn. Waarom? Allereerst omdat ik nu eenmaal van feesten hou, ten tweede omdat ik nog meer hou van themafeesten, ten derde omdat ik zeker hou van hardtrance, ten vierde omdat ik wist dat een hoop van mijn vrienden bij dit feest zouden zijn en ten vijfde omdat het toch lekker in de buurt van mijn huis was. Dus, gewoonweg teveel redenen om dit niet te missen.

X-Mas @ the Beach – one summer night not to forgetIk had al van verschillende mensen verhalen gehoord dat Try-out’s eerste themafeest een gigantisch succes was. Goede muziek, goede DJ’s en leuke mensen die zich tenminste wel aan de ‘verplichte’ dresscode hielden. Kortom volgens het publiek een feestje dat voor herhaling vatbaar was. Gelukkig dat de organisatie er ook zo over dacht. La Vida Bonita, een strandtent op Kijkduin zou dus de venue zijn voor dit tweede feest. Met dit keer als thema ‘X-Mas at the Beach’. Gewaagd zo in de zomer maar zeker wel erg leuk. Iedereen werd verzocht om zoveel mogelijk de kleuren wit, rood en of zilver in acht te nemen. En of daar gehoor aan werd gegeven. Heel erg leuk om te zien dat iedereen er moeite voor heeft gedaan. Ook heel leuk voor de mensen die er zoveel moeite aan hebben gedaan dit te organiseren. Want niets is minder leuk een leuk thema te organiseren en niemand die zich er aan houdt, wat je veel bij de zogenaamde kinkyfeestjes ziet. De tent zag er overigens verschrikkelijk leuk ingericht uit. Kerstornamenten sierden het interieur, de DJ booth leek wel een Zwitsers chalèt en met klap op de vuurpijl stond er een heuse arrenslee in de hoek. Een leuk plaatje dus.

X-Mas @ the Beach – one summer night not to forgetBij binnenkomst kreeg iedereen ook nog een CD Mix met de laatste trance en hard trance hits [goede mix overigens]. Ik vind het als bezoeker altijd wel leuk om te zien dat een organisatie veel aandacht besteed aan de zogenaamde crowd loyalty gadgets. Errug ok dus! De eerste blik op de tent was al erg positief. Zoals ik al eerder zei heeft iedereen zich wel aan de dresscode gehouden. Een enkeling had het niet begrepen maar dat drukte de pret zeker niet. De muziek was al lekker te noemen. Maar dat was ook niet moeilijk met DJ’s Jacco, Artento Divini en The Freak. Naar mijn mening leek het wel een nachtje XL. En dat deed het in meer opzichten wel aanvoelen want het publiek bestond ook grotendeels uit mensen die ik wel uit de XL of uit de Lex ken. Kortom alle ingrediënten voor een goed feest waren aanwezig.

X-Mas @ the Beach – one summer night not to forgetEven werden we gestoord door de politie omdat de buurt schijnbaar geklaagd had van de harde sounds. Het gaf wel weer aan dat de soundsystem in perfecte conditie was want buiten stormde het gewoon. Wellicht dat juist de wind verkeerd lag. Maar goed, toen de politie weg was ging de volumeknop weer langzaamaan naar het oude niveau. Er hing echt een supersfeer. Je kon echt goed zien dat iedereen het naar hun zin had. Bij elke vette track gingen de handjes in de lucht en zocht men interactie met de DJ’s. Alle DJ’s droegen hun steentje bij en draaiden bijzonder stevig door. ‘Lekkah’ hard dakken met zijn allen, dus!

X-Mas @ the Beach – one summer night not to forgetAl met al kan ik de mensen achter Try Out met een gerust hart vertellen dat ik me bijzonder vermaakt heb op hun feest. Ik kan me nu scharen bij het groepje mensen dat hen vanaf hun eerste feest al volgde. Kom maar op met dat volgende thema feest, ik ben er klaar voor. X-Mas at the beach was top; top locatie, top set up, top value for money!

JFK

Share/Save/Bookmark