Home Redactie Partyreports Impulz Outdoors – Spetterend de zomer in!
Impulz Outdoors – Spetterend de zomer in!
Partyreports

Negen uur ’s-avonds en de weergoden waren gelukkig nog steeds aan onze kant al zag ik dat de buien niet lang weg zouden blijven. De eerste druppeltjes waren immers al voelbaar. Terwijl een hele grote groep zich voor het scherm verzameld had liepen we door naar de verschillende areas om eens even de sfeer op te snuiven. Het was nog wel rustig maar ik maakte me geen zorgen want Impulz is een feest met een goede reputatie dus het publiek zou niet echt lang wegblijven.

Het was een echt feest!

Eigenlijk zou ik het hierbij moeten laten want deze vijf woorden zeggen nu eenmaal alles over deze gedenkwaardige nacht. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik geen verslag zou schrijven dus hierbij in mijn eigen woorden hetgeen wat volgens mij alle reporters ondertussen al geschreven hebben.

Recreatieterrein Busloo ligt niet echt naast de deur dus we besloten om heel vroeg uit Den Haag te vertrekken. Dit had immers wel verschillende redenen. De eerste was natuurlijk dat we zoals altijd vroeg op het feest wilden zijn zodat we vast het hele terrein konden verkennen. Tweede reden was wel dat een aantal van ons de EK voetbalwedstrijd tussen Nederland en Zweden wilden zien op het gigascherm dat UDC speciaal hiervoor heeft laten plaatsen. We waren dus ruim op tijd en we waren zeker niet de eersten noch de enigen die er zo over dachten.

Bij binnenkomst liep het groepje al meteen door naar het scherm want de aftrap had net plaatsgevonden. Rick en ik moesten nog even wachten omdat het meisje bij de balie van de gasteningang meer geïnteresseerd was in het vinden van de radiozender op haar mobiel dan het helpen van haar gasten. Nu kan ik me best wel voorstellen dat je ook de voetbalwedstrijd wilt volgen maar regel dat dan allemaal voordat je je balie opendoet, toch. Nadat het haar eindelijk gelukt was de zender te vinden begon ze met haar uiteindelijke taak. Ook dit verliep niet echt vlekkeloos want ze was niet op de hoogte waar alle ‘pasjes’ te vinden waren. Nadat we twee keer de bekende route van het kastje naar de muur hadden gelopen kwamen we gelukkig bij iemand terecht die wel het wist. Beetje jammer van deze valse start maar even goede vrienden.

Negen uur ’s-avonds en de weergoden waren gelukkig nog steeds aan onze kant al zag ik dat de buien niet lang weg zouden blijven. De eerste druppeltjes waren immers al voelbaar. Terwijl een hele grote groep zich voor het scherm verzameld had liepen we door naar de verschillende areas om eens even de sfeer op te snuiven en natuurlijk een babbeltje te maken met de diverse dames en heren van de organisatie, de crew en de artiesten. Het was nog wel rustig maar ik maakte me geen zorgen want Impulz is een feest met een goede reputatie dus het publiek zou niet echt lang wegblijven. [Concurrentie van een voetbalwedstrijd hebben ze geloof ik nooit gehad dus ik denk dat een hoop mensen besloten om pas na de wedstrijd te vertrekken].

Zoals iedereen in de scene wel weet is het terrein van Impulz vrij groot en alle areas hebben een line-up om van te kwijlen. Toch moeten er keuzes gemaakt worden want zo’n groot terrein in je eentje ‘coveren’ is een onmogelijke taak en tegelijkertijd op verschillende plaatsen zijn is momenteel met de huidige technieken nog steeds niet mogelijk. Nadat ik het schema bestudeerd had heb ik mijn keuze laten vallen op een aantal DJ’s die ik persé wilde zien; Amber D., Montana, Ferry Corsten, JP, Tom Harding en Eddie Halliwell. Alles wat ik daarnaast nog meer te zien kreeg was bonus.

Terwijl het in de rust nog steeds 0-0 was en de spanning van de gezichten te lezen was, liep ik vrolijk van de ene naar de andere area. Voetbal is niet echt mijn ding en daarbij kwam ook nog dat ik voor de muziek en de DJ’s kwam. De tenten werden steeds drukker en de sfeer begon er al aardig in te komen. Buitenfeesten hebben nu eenmaal iets apart en zeker Impulz want een nachtelijk buitenfeest is gewoonweg bijzonder te noemen. Traditioneel staan er op het terrein verschillende kermis attracties en is er een geweldige lasershow over het meer te zien die het feest ook weer extra completeren. Voor ieder wat wils dus op deze ietwat druilerige zomeravond; attracties, lasers, voetbal en natuurlijk heel veel goede dance van de beste DJ’s!

In de stromende regen stonden de feestgangers te staren naar een saaie wedstrijd met een zinderend einde. Ik stond te genieten van looks en de sounds van Amber D. Wat een kanjer van een meid is dit. Jong, knap, een lekkere uitstraling en nog lekker kunnen draaien ook. De halfvolle tent stond te genieten van haar set. Alles werd vastgelegd op beeld want UDC heeft laten weten zo spoedig mogelijk met een DVD te komen van dit feest. Ondertussen is de eindstand van de wedstrijd bekend geworden en is het Nederlandse elftal erin geslaagde de halve finale te bereiken. Gelukkig maar, denk ik bij mezelf want stel je voor als ze verloren hadden. Ik moet er toch niet aan denken.

In de technotent was het al lekker druk, daar stond de alleskunner Montana achter de decks. Het is ondertussen wel duidelijk waarom hij altijd volle zalen trekt want hoe je het ook wend of keert, zijn set is altijd verrassend te noemen en dat is iets wat velen van ons ‘clubbers’ nu eenmaal willen zien. Lekker opzwepende sounds, beetje uptempo en met een stevige beat, dan heb je de ingrediënten van een vette Montana set – heerlijk gewoon.

Door de aanhoudende druppels liep ik naar Mainstage waar ik nog stukje meekreeg van de set van Ferry Corsten. Laatste keer dat ik hem zag was in de Nightlive in Maastricht waar hij de sterren van de hemel speelde. Ook hier weer, in de openlucht lukte hem dat wederom. Heerlijk is dat toch altijd weer om te zien hoe een DJ van zijn formaat een hele crowd naar zijn hand weet te zetten. Ik was getuige van een geweldige interactie tussen hem en zijn publiek. Machtig om te zien, wat een vibe!

Ondertussen was in de HQ tent JP aan zijn set begonnen en werd het tijd voor mij om eens flink te genieten van het feest. De HQ tent was tot de nok toe gevuld en het plekje waar mijn vrienden stonden was bijzonder moeilijk te bereiken. Met wat aandringen kwam ik uiteindelijk op de plek van bestemming en voordat ik het in de gaten had switch-te ik naar de party-mood. Wat was JP weer fantastisch! De ene HQ-hit na de andere kreeg je om je oren. Briljant!

Na JP’s set ben ik nog even wezen kijken bij de Hardstyle area. Net zoals de main stage was deze area geheel in de buitenlucht en was het hier behoorlijk druk. De hoekige, beuekende sounds knalden om je heen en met de lichtenshow had het in de regen iets heel aparts. Heerlijk om te zien hoe iedereen stond de dakken op de snoeiharde beats.

De sfeer was gewoonweg lekker te noemen. Ondanks de regenbuien was iedereen in opperstebeste stemming. Natuurlijk heeft de wedstrijd daar ook enige debet aan. Toch is de formule van UDC een topper te noemen. Goede areas, fantastische entourage en aankleding, vette line-ups en natuurlijk de beste muziek. In de HQ werden we alleen maar getrakteerd op vette tracks. Tom Harding’s set was loepzuiver en ik genoot van zijn nieuwe stijl. Lekker trancey maar toch zo lekker stevig. Heerlijk hoe enthousiast toch altijd weer achter de decks staat te springen.
Eddie Halliwell, de meester van het scratchen liet even zien hoe je van Tiësto’s Traffic een compleet andere track kan maken. Wat kan die gozer er lekker arrogant bij kijken. Alsof het niets is, alsof het in de plaat hoort rebuild hij de plaat gewoon.

Zo heb ik verder ook nog de fantastische sets gezien van het duo The Organ Donors en DJ/ producer Scott Project voordat het circus echt losbarste met niemand minder dan DJ Proteus. Deze Fin weet als geen ander hoe hij een tent moet entertainen. Met zijn sinitere looks, zijn superact, zijn 160 bpm en maar liefs zes naakte vrouwen zweepte hij letterlijk en figuurlijk de tent uit zijn voegen. Wat een spektakel – ik kan er niets anders van zeggen. Terwijl Proteus zijn set nog wat extra dimensie gaf begon het buiten al jammergenoeg licht te worden. Impulz heeft wederom garant gestaan voor een fantastische avond. Zoals altijd is het weer omgevlogen en ik weet nu al dat ik er volgend jaar weer bij zal zijn.

JFK

Share/Save/Bookmark