Home Redactie Partyreports Exposure @ Club Fly Scheveningen
Exposure @ Club Fly Scheveningen
Partyreports

Goh, dat leek wel eeuwen geleden sinds ik voor het laatst in Scheveningen was. Als 17- jarige croste ik daar met mijn Puch Maxi over de Westduinweg naar mijn vriendje toe, die daar toen woonde. Toen was er nog geen discotheek of club te bekennen. En nu 30 jaar later reed ons autootje richting Club Fly op diezelfde Westduinweg....

De partyorganisatie Exposure was daar na ‘on the move’ te zijn geweest, neergestreken om daar een lekker progressive party night neer te zetten. Met naast de vaste DJ’s Joyce Mercedes en de jarige Stef Vrolijk, een gastoptreden van niemand minder dan de Amerikaanse DJ Chris Fortier.

Dankzij mijn goede geheugen was Scheveningen en de Westduinweg snel gevonden en ook Club Fly. Pakeren, gratis aan de overkant op de parkeerplaats van de supermarkt, prima geregeld. Achter de deur aan de Westduinweg eerst nog even een klein steegje door en daar bevond zich dan daadwerkelijk de Club Fly. In mijn gedachten ging ik even na wat dit gebouw vroeger, voor het een club werd, als dienst zou hebben gedaan, zo vlak naast de Scheveningse havens. Zal wel een visafslag zijn geweest of iets dergelijks.

Exposure @ Club Fly ScheveningenBinnengekomen kwam je in een werkelijk mooie en knusse club. Na een klein gangetje stond je meteen in vierkante sfeervolle zaal, met rondom een groot balkon en ook de DJ booth bevond zich daar boven in een soort getraliede kooi. Meteen rechts bij binnenkomst een bar dichtbij de dansvloer en achterin na een klein afstapje onder het balkon, wederom een bar. Ook boven op het balkon naast de DJ booth bevond zich een bar. Lang wachten op een drankje hoefde hier dus niet.

Exposure @ Club Fly ScheveningenToen wij binnenkwamen was het op de dansvloer beneden nog vrij rustig en heerlijk koel door de grote ventilatoren die stonden opgesteld en de airco. Later op de avond zou deze geen overbodige luxe blijken en was het gestreepte zebrabankje aan de kant naast de ventilator een geliefd plekje voor de verhitte en bezwete bezoeker die even rust en verkoeling zocht.
Aan het einde van de avond hadden wij ook dit plekje gevonden en ons daar heerlijk neergevleid op dit strategische plekje zo vlak bij de deur en bar, waar je vele partygangers langs zag komen en gaan, niet alleen met drank, maar ook met gevulde lachgas ballonnen, die gretig aftrek vonden.

Exposure @ Club Fly ScheveningenJoyce Mercedes, die de avond opende, had heerlijke plaatjes bij zich. Zwoele progressive vulde de zaal die ongemerkt steeds voller en gezelliger werd. Vooral op het balkon achter de DJ booth was het erg druk. Deze dame draaide helemaal in ons straatje en we hebben dan ook genoten. Om ons heen hoorden wij ook allemaal lovende geluiden over haar draaikunsten en platenkeuze. Het publiek kon geen genoeg van haar krijgen en Jocye Mercedes is zeker een naam om te onthouden. Die staat garant voor een lekker avondje gevuld met heerlijke zwoele progressive plaatjes en tussendoor ook wat lekkere, oudere plaatjes in diezelfde stijl.

Exposure @ Club Fly ScheveningenZij werd opgevolgd door de jarige Stef Vrolijk. Hij gaf de muziek een andere eigenzinnige richting die ik niet goed weet te omschrijven. Kenners noemen dit de typische Stef Vrolijk sound. En ja het klonk inderdaad erg vrolijk. Mijn mannetje die meer met de zwoele, duistere en donker kant van de progressive op heeft, werd er echter niet vrolijk van. Hij had Stef eerder horen draaien en toen was het hem beter bevallen. Maar goed ik was helemaal blanco wat Stef betrof en ik vond het wel lekker klinken. Vroeg me alleen wel af of ik deze muziekstijl van Stef ook onder progressive zou scharen. Daar vond ik het ook te ‘vrolijk’ voor klinken. Maar na een gesprekje met DJ en progressive kenner Jerry, die daar ook rondhuppelde, werd ik weer wat wijzer gemaakt in deze stroming en weet ik nu dat progressive, behalve zijn diepe duistere kanten ook zijn vrolijke en uptempo varianten heeft. Stef had aardig wat aanhang in de zaal die zijn birthday party kwamen meevieren en dat was te merken. De sfeer zat er goed in.

Exposure @ Club Fly ScheveningenNa hem nam de langverwachte DJ Chris Fortier, all the way from the United States, zijn plek in achter de draaitafels en zette de club meteen op zijn kop. Heerlijk wat kan die man draaien zeg. Ook manlief geraakte helemaal in extase, ja dat was de sound waarvoor hij was gekomen. Ook al klonk deze meer uptempo en melodieuzer dan de duistere progressive variant. Wel zat er die lekkere donkere bass line in, die trein die je meeneemt op een onbekende trip. Ja, dit kon ons allebei zeer bekoren. Hij draaide ook nog zo een lekker plaatje tussendoor met oriëntaalse vocalen, fantastisch. Als iemand daar de titel van kent, dan houd ik mij aanbevolen!

Exposure @ Club Fly ScheveningenWe hebben een heerlijk avondje beleefd daar in Scheveningen. Club Fly is een mooie club, goed ingedeeld en net groot genoeg om lekker intiem en knus te blijven. Het publiek was ook echt zwaar relaxt partypubliek die een goed feestje op zijn waarde weet te waarderen. Ook de DJ’s wisten alle drie op hun eigen wijze de gevoelige snaar te raken. Dit was eindelijk weer is een ouderwets gezellig partyavondje net zoals in de begin jaren van de partyscene, waarvan wij dachten dat die nooit meer zouden terugkeren. Alles klopte die avond; de intimie van de Club zelf, fantastische DJ’s, heerlijke muziek en goed gevuld met relaxt partypubliek. En ook eindelijk eens danseressen die niet alleen op hun uiterlijk zijn gekozen, maar daadwerkelijk goed konden dansen! Een dikke aanrader deze tent en zeker een ritje vanuit het zuiden waard!

Partygreetzzz,

Liza de Diva

Share/Save/Bookmark