Home Redactie Partyreports The Sessions in de Kelder te Amersfoort
The Sessions in de Kelder te Amersfoort
Partyreports

Voor de verandering waren we nu eens een keertje vroeg. Zo vroeg dat de kleine zaal in de Kelder nog helemaal leeg was, op de DJ na.

The Sessions
Vrijdag 11 juni in de Kelder te Amersfoort
Line up: Dj’s Monroe, Jaimy en C-Jay

The Sessions in de Kelder te AmersfoortVoor de verandering waren we nu eens een keertje vroeg. Zo vroeg dat de kleine zaal in de Kelder nog helemaal leeg was, op de DJ na. Deze stond al achter de decks zijn plaatjes uit te zoeken. The Sessions in de Kelder te Amersfoort, DJ MOnroeDj Monroe beet het spits af en trakteerde ons op heerlijke groovy tunes. Later op de avond werden die opgevolgd door wat diepere en tribal-achtige plaatjes. Muziek die mij deed denken aan de vervlogen tijden van de Wildlife party’s in de Melkweg.

Langzaam aan druppelden de mensen binnen. Doorgaans bekende gezichten en trouwe aanhangers van the Sessions party’s, die telkens weer acte de presence geven. Liefhebbers die speciaal voor deze dj’s komen en hun muziekkeuzes. En dat was te merken ook. Meteen werd de dansvloer betreden en raakte menigeen in vervoering door de klanken van zijn of haar favoriete dj. Monroe ging inmiddels iets meer up-tempo draaien en zijn set werd steeds dieper en voller.

Ondertussen nam ik rustig de tijd om wat leuke plaatjes te schieten. De sfeer is heerlijk relaxt. Tribal-achtige klanken klinken nu door de boxen van de Kelder. Het valt mij ook iedere keer weer op dat het geluid hier echt fantastisch is. De Kelder is ook een poppodium dus hier waar nu een dj zijn ding staat te doen, staan ook vaak allerlei bands op te treden. Enorme boxen staan opgesteld aan weerszijden van het podium die een werkelijk bruut geluid de zaal inbrengen. Ook hangt er mooie verlichting achter en boven het podium en in de zaal. De lichtjocky hier speelt echter wel erg veel met het witte licht en de rookmachine, hetgeen het moeilijkt maakt om scherpe foto’s te maken. Ach ja, ieder zijn vak he?! Alleen snap ik die populariteit van de rookmachine niet. En ook al heb je geen astma, hiervan zou ieder gezond mens een hoestaanval krijgen.

The Sessions in de Kelder te AmersfoortZonder dat ik er erg in heb gehad, staat er ineens een andere dj achter de booth en hij gooit meteen stevig de vaart erin. Ja, dat klinkt veelbelovend, de plaatjes die dj Jaimy te voorschijn haalt. Zijn aanhangers in de zaal juichen en fluiten. Jammer dat hij later in zijn set zo gaat experimenteren. Er kwamen zelfs Braziliaanse kopergeluiden voorbij. Ik wist niet wat ik er allemaal van moest maken en vond het persoonlijk nogal rommelig over komen.
En een kettingrokende dj met de hele tijd een sigaret in zijn snufferd vind ik persoonlijk ook geen gezicht. Het was jammer: Jaimy kwam, deed al rokend zijn ding en ging, zonder naar mijn gevoel enig contact me de zaal gehad te hebben. Alleen even in het begin, maar toen waren zijn plaatjes nog lekker. Ik wil niet al te negatief zijn en dat ben ik gewoonlijk ook nooit, maar ik was blij dat ik C-Jay weer op het podium zag.

The Sessions in de Kelder te Amersfoort, DJ C-JayOok hij moest er even inkomen, maar al snel draaide hij de sterren van de donker hemel, met zijn duistere zwoele plaatjes. Heerlijk! Eindelijk het geluid waar wij voor kwamen. De donkere duister set van de Master of Darkness, met hier en daar een vleugje oosterse zang en mooie vrouwelijke vocalen.
En er zat een plaatje bij dat mij helemaal gek maakte. Eerst dacht ik nog even dat ik het plaatje kende toen er mysterieuze geluiden van orka’s voorbijkwamen, maar nee, het was niet het nummer wat ik dacht (Escape from nowhere van Airwave, ook een te gek nummer trouwens).
Dit nummer nam een heel andere wending en je waande jezelf in de diepe donkere oceaan, waar de diepzeegeluiden en de roep van de orka’s je meenamen op een ongekende trip door het omsluitende water. Bij navraag bleek het een nieuwe nog niet uitgebrachte mix te zijn van Jaydee en C-Jay. Wow, wat een heerlijk plaatje weer, die twee heren zijn erg creatief bezig de laatste tijd. Toppie! Meteen uitbrengen die handel, is een klasse track!!
C-Jay heeft zijn fans deze avond duidelijk weer gegeven waar zij voor kwamen. Hij stond zelf ook, achter de draaitafels, helemaal op te gaan in zijn muziek en werkte naar een heerlijke climax toe. Dat hoort zo met deze muziek en na zijn laatste toegift waren wij ook eindelijk klaar om weer naar huis te gaan. C-Jay, bedankt jongen! Het was weer een lekker zwoel progressive avondje met lekkere groovy en tribal accentjes. We hebben van je genoten en kijken nu al uit naar je gig in Paradiso, in Amsterdam.

Partgreetzzz Liza de Diva

Meer foto’s van deze avond zijn te zien op www.thesessions.nl

Share/Save/Bookmark