Home Redactie Partyreports CARPE NOCTEM - “pluk de nacht�
CARPE NOCTEM - “pluk de nacht�
Partyreports

Carpe Noctem, pluk de nacht….. leuk gevonden, deze naam voor een party. Het initiatief kwam van 2 studenten van de NHVT(Nederlandse Hoge School voor Verkeer en Toerisme) in Breda om een evenement te organiseren in het kader van hun studie en hiermee extra studiepunten te verdienen.

CARPE NOCTEM - pluk de nachtCARPE NOCTEM
“pluk de nacht�
zaterdag 5 juni 2004
Dj’s : Mark Green, Dazzle, Mitch vs. Laroesja en Luna
Plaats : Le Cour, Terheijden (bij Breda)

Carpe Noctem, pluk de nacht….. leuk gevonden, deze naam voor een party. Het initiatief kwam van 2 studenten van de NHVT in Breda om een evenement te organiseren in het kader van hun studie en hiermee extra studiepunten te verdienen.
Eindelijk kon de jeugd, vanaf 16 jaar eens een keertje lekker uit hun dak gaan op de muziek van hun favoriete dj’s, in hun eigen omgeving.
Het werd een geslaagde en gezellige party in het ontmoetingscentrum Le Cour in Terheijden.
Een ontmoeting die moest concurreren met vele andere bekende en grote feesten die op dezelfde dag plaats vonden, maar desondanks zeer geslaagd genoemd kon worden. Ruim 550 mensen wisten die avond de weg naar Terheijden te vinden.

CARPE NOCTEM - pluk de nachtDaar aangekomen viel meteen op dat er buiten Le Cour niets te horen is van het feit dat er binnen een aardig aantal decibels door de speakers denderen. Voordat men de zaal betrad, liep men door een ruime gang, met aan de ene kant meteen een bar en de EHBO-post en aan de andere kant een paar kraampjes, waar men munten en vers fruit kon halen en een stand van de Magik Store uit Breda, waar men cd’tjes, andere platen artikelen en accessoires kon kopen.

CARPE NOCTEM - pluk de nachtDe gang liep uit in een bredere ruimte waar een loungegedeelte was gecreëerd met een groen-als-gras-zitgedeelte en een gezellige parasol erboven. In deze ruimte werd reclame gemaakt voor Blackhole en uit de boxen klonken hier dan ook de hele nacht lekkere groovy- en progressive-geluiden van, op hun label uitgebrachte, cd’tjes. Men had namelijk geen goedkeuring van de gemeente gekregen om hier ook een dj te laten draaien. Beetje vreemd in mijn ogen of eigenlijk moet ik zeggen oren, want dit had rustig gekund, gezien het feit dat er buiten niets van de muziekgeluiden was waar te nemen.

CARPE NOCTEM - pluk de nachtIn dit gedeelte stond ook een drugs-info stand, met veel info-materiaal, lekkere snoep en lollies en een computer, waarop men zijn kennis betreffende alcohol en drugs kon toetsen door aan een leuke test mee te doen. Dit hoekje werd ook aardig bezocht en de tekst op de t-shirts van de dame en heer die deze info-stand bemanden, deed menigeen gniffelen, maar was erg duidelijk en sprekend: “Fuck GHB�, stond erop te lezen. En zo is het ook! Persoonlijk ben ik erg blij met dergelijke initiatieven op party’s. CARPE NOCTEM - pluk de nachtGoede voorlichting en begeleiding blijven noodzakelijk, zeker voor de jeugd, die nogal eens moeite heeft met zijn grenzen. Als nu ook nog de drugs-testpunten terugkomen op party’s, kan dat een hoop ellende schelen. Voorkomen is beter dan genezen!

Na deze ruimte bevond zich dan de grote zaal waar de party plaatsvond. Boven de entree van de zaal hing een soort vleermuis-duivelmens en daarvan vond men er in de zaal nog een aantal terug. Erg creatief deze decoraties.
CARPE NOCTEM - pluk de nachtDe zaal was verder ook leuk ingericht met mooie verlichting en midden in de bijna vierkante zaal hoog en droog, de dj-booth. Het was voor de dj’s wel iedere keer een klim om er op en af te komen, maar het publiek kon op deze wijze, waar men ook stond, rondom naar de dj-booth kijken. Op zich een erg leuk idee zo midden in de zaal, alleen stond de dj wel met zijn rug naar de entree toe en dat was weer wat minder. Maar dit bleek niet anders te kunnen omdat aan de ene kopzijde de lichttechnicus zat en aan de andere kopzijde was de bar gesitueerd. De dj had vanuit zijn booth natuurlijk ook rondom zicht op de dansvloer. Maar nadeel was wel dat die booth niet erg stabiel was en dat daardoor de dj’s niet echt actief mee konden gaan staan springen, want dat had als gevolg dat de platen dat ook deden en dat was jammer. Alleen bij de eerste paar keer, keek het publiek even op als dit gebeurde, maar op een gegeven moment kon het niemand meer deren en werd er alleen maar gefeest.

CARPE NOCTEM - pluk de nachtDe avond stond in het teken van techno en hardstyle en toen wij kwamen had Mark Green zijn technosetje er al op zitten en stond Dazzle lekker opzwepende hardtrance te draaien. En dan nog wat harder, dan wij normaal gesproken van hem gewend zijn, maar dat was hier ook gevraagd. Alle remmen los en lekker beuken. En dat deden na hem ook de dj’s Mitch en Laroesja. CARPE NOCTEM - pluk de nachtDeze twee sympathieke mensen heb ik die avond voor het eerst ontmoet. Ik was ook erg benieuwd naar hun set en had me op het ‘ergste’ voorbereid. Persoonlijk ben ik niet zo een hardstyle-fan, maar de energieke set van beiden viel mij reuze mee en wist ik zelfs te waarderen. Ben ik dan toch te bevooroordeeld geweest dat hardstyle niet meer dan een hoop eentonige herrie zou zijn? Ik geloof het wel en zeker na deze avond moet ik mijn zienswijze herstellen. Oké, het is wel hard, maar zeer energiek en zeker ook gevarieerd en voor de verandering toch ook eigenlijk wel lekker. CARPE NOCTEM - pluk de nachtLaroesja maakte zich zorgen over het overslaan van de platen en dat ze daarop beoordeeld zou worden. Niet doen meid, men heeft genoten en jullie zeker op waarde weten te schatten en anders ik wel. Het was gewoon klote dat die platen soms oversloegen, niets aan te doen ook, maar iedereen heeft die avond doorgehad, waar dit door kwam en dit maar op de koop toegenomen.

CARPE NOCTEM - pluk de nacht
Ook dj Luna heeft een lekkere harstyle set neergezet en wat me bij hem zo opviel is dat hij lekker stevig doordraaide, zonder breaks! En dat beviel me wel. Luna hoorde ik ook voor het eerst die avond en ik moet eerlijk toegeven, het klonk veel lekkerder dan ik had gedacht. En ach, misschien was ik ook wel bevooroordeeld doordat die �kapotte ijskasten herrie� nog vers in het geheugen lag van mijn lieftallige oudste gabberzoon uit de “Aussie-periode� en heb ik onterecht alle hardstyle ook op de hardcore-hoop gegooid. Maar goed, je bent nooit te oud om te leren en dat blijkt wel weer. DJ Luna, een zeer sympathieke en aardige verschijning, die na afloop van zijn set nog de moeite nam zich een interview te laten afnemen door het radio scratch98-team. Het publiek heeft ook van hem zichtbaar genoten en hij heeft zijn best gedaan, daar boven in die dj-booth!

CARPE NOCTEM - pluk de nachtAl met al hebben deze ouwetjes een erg leuke avond gehad. En dochterlief heeft ook lekker lopen stampen, huppelen en kletsen. Onder het publiek bevonden zich door de lage leeftijdsgrens, ook een aantal gastjes, dat deze avond hun eerste echte party meemaakte. Ik was benieuwd wat ze er van vonden en heb met een aantal van hen lekker zitten kletsen. Stuk voor stuk vonden zij het een �te gek feest en de dj’s lekker draaien�. Grappig zo van die enthousiaste ventjes, die nog vol eerbied tegen de dj opkeken en helemaal uit hun dak gingen, toen ik ze aan een dj voorstelde en zij hem met allerlei vragen bestookten. En ik weet niet wat hij ze allemaal op de mouw gespeld heeft, maar ineens werden er ook driftig foto’s van mij en mijn man en dochter gemaakt. Volgens mij zijn we nu familie geworden van dj Dazzle. Je wordt bedankt jongen!

Bij het verlaten van Le Cour zaten er een paar jongelui op straat, voor wie het duidelijk te veel was geworden. In hun geval, de alcohol. Ik verbaas me iedere keer weer hoe relaxed men hier in het zuiden daarmee omgaat. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld was, kwam hun vader of moeder, ze zonder morren, met de auto ophalen. En stonden ze samen met oom agent, die hier moest surveilleren die avond, te lachen en het kind in de auto op de achterbank te proppen.
Dat had ik vroeger niet hoeven flikken hoor, als ik al überhaupt uit had gemogen op die leeftijd, dan had ik voor de rest van het jaar huisarrest gehad en ze waren me zeker niet komen halen!

Maar het eerste feestje van Carpe Noctem kan geslaagd genoemd worden en wat mij betreft hebben de beide studenten, Bauke en Renzo, die dit georganiseerd hebben, ook hun studiepunten verdiend! Het feest was goed georganiseerd. De volgorde van dj’s in de line-up, was perfect op elkaar afgesteld qua draaistijl. Er was zorg besteed aan de aankleding van de zaal en de invulling van de bijruimtes.

Enig minpunt was de wiebelende dj-booth, waardoor de platen ongevraagd wel eens oversloegen, maar voor de rest kan ik geen minpunten verzinnen. Ja toch, de vloer was aan het eind van de avond ook heel glad, maar daar heb ik bij de gevestigde feesten en gerenommeerde clubs ook wel eens last van.
Al met al geef ik dit feest een dikke, ruime voldoende. Ga zo door jongens, dan komen jullie er wel!

Partygreetzzzz
Liza de Diva

Meer info over Carpe Noctem : http://www.carpenoctemevents.nl

Share/Save/Bookmark