Home Redactie Partyreports Officiële opening Now & Wow
Officiële opening Now & Wow
Partyreports

Zaterdag 5 Juni was het dan zover, na een aantal try outs was het nu tijd voor de officiële opening.

Om 23.00 dus alvast aangekomen bij de N&W om, ondanks de drukte, wel op tijd te zijn voor de officiële handelingen. Bij de rij voor de gastenlijst was er even verwarring. Kwamen we nou op uitnodiging of voor de gastenlijst? Na even checken bleek dat wij niet bij de genodigden hoorden, maar wel op de gastenlijst stonden. Binnen bleek wat het verschil was. Iedereen mocht de Now zaal in, terwijl in de Superwow alleen de genodigden bij elkaar waren voor een hapje en een drankje. Dit weet ik omdat deze kleine Spangen heel stiekem naar binnen was geglipt en zo toch een klein bitterballetje heeft meegepikt van de officiële borrel.

In de Now zaal stond LaCroix al vanaf 23.00 te draaien en ook al was het een beetje raar begin van de avond, met allerlei hoogwaardigheidbekleders, zat de swing er al goed in. LaCroix had er duidelijk zin in en hoewel het in het begin nog niet zo heel druk was, kreeg hij iedereen aan het dansen (ik zag zelfs hier en daar een genodigde een voorzichtig danspasje maken). De set van LaCroix werd onderbroken voor Burgemeester Opstelten, die de N&W officieel voor geopend verklaarde door even achter de decks plaats te nemen. Daarna brak het feest dan echt los.

Om 2.00 werden de decks overgenomen door Laidback Luke en ook hij had duidelijk het feestgevoel te pakken. Pakkende clubbeats stuurde hij op het publiek af en het publiek vond het duidelijk geweldig. Het was ondertussen flink drukker geworden en zoals altijd was er een erg relaxte sfeer. Iedereen van jong tot oud, gay, bi of straight wordt in de N&W in zijn waarde gelaten en dat zorgt voor een publiek dat komt voor het feest.

Om 4.00 was het dan tijd voor ‘mijn held’ Benny Rodriquez. Hij had er duidelijk zin in en begon zijn set dan ook al gelijk knallend. De muziek keuze van Benny was een beetje moeilijk te omschrijven omdat ik verschillende stijlen voorbij hoorde komen. Bij een andere DJ zou dit misschien rommelig overkomen, maar bij Benny klonk het geweldig. Benny had het zo naar zijn zin dat hij bij de vocalen luidkeels mee stond te zingen. Ik vind het altijd geweldig om te zien dat een DJ zijn platen zo kiest, omdat hij het zelf geweldig vindt en dus niet alleen populaire hitjes afdraait.

Is er dan niks negatiefs te melden? Jawel, één punt van kritiek vind ik de female parking. Op zich geweldig dat er een female parking is waardoor dames niet ‘s nachts door een enge woonwijk op zoek moeten naar hun auto, ware het niet dat PP en Spangen bij de female parking geweigerd werden. Dit vanwege het feit dat er geen drie dames in de auto zaten. Bij navraag bleek dat de bewaking alleen auto’s met drie of meer vrouwen door mocht laten. Vreemde zaak, aangezien het een stuk minder eng is met drie meiden door een woonwijk te zoeken, dan als je alleen in de auto zou zitten. Ik denk dan ook dat er nog eens over dit beleid nagedacht zou moeten worden. Nog een puntje van kritiek is dat het meeste personeel niet weet waar de EHBD zit (oke, misschien een stokpaardje van Spangen). Ik vind dat als je als club deze mensen inzet, je er ook gebruik van moet maken en dus mensen ook moet kunnen doorsturen naar deze dienst. Dit puntje moet met wat bordjes en een instructie van het personeel zo te realiseren zijn.

Voor de rest denk ik dat Rotterdam weer een erg leuke staplocatie erbij heeft.

Kuzzzzzz Spangen

Share/Save/Bookmark